Langkawi - Part 11

kali ni cite pasal makan kat langkawi


lokasi dekat ngan four point resort hotel
dulu restoran cocoa beach
sedap
tapi skang dah jadi restaurant ni


tempa makan dia mmg layan
tepi pantai
parking senang
tapi operator baru ni
tak sedapppppppppppppppppppppppp

nampak belakang aryan tu?
laut tu
mmg layan la lepak2 sambil dengar deruan ombak
bosan ngan seafood
makan mexican food plak


order kami
mmg tak menghampakan
sedap!
pizza super sedap

ni order aira 
dia share ngan alyssa
mandi kolam tak ingat dunia
haaa makan pun kepala atas meja dah
penat dan ngantuk katanya
tapi perut lapar

highly recommended
kat bandar kuah 
blakang kfc
kedai ni bukak dari jam 12 tengahari sampai 2.30 ptg
bukak balik jam 6.30 ptg sampai kul brapa lupa lak
tapi bukak for few hours la
better call dulu utk reservation
sebab kedai dia selalu full house





siakap sweet sour
kari ijau
soft shell crab
ini signature dish dia yang aku sangat2 nakkkkkkkkkkk
tomyam dlm buah kelapa
mmg sedap

warna putih tu isi kelapa muda tau


fuhhhhh
berbaloi makan tomyam ni
isi penuh dan sedap!

tetiba aku  lapar la
eh eh
jgn buka
lambat lagi
next azan baru azan zuhur ye
jgn nak ngada2 tetiba ingat nak maghrib plak



Comments

  1. awesone, puluit manga, tom yam kelapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg awesome, lama teringin, dpt gak!

      Delete
  2. Semua makaanan....yummy...tomyam kelapa?ketam goreng tepung?sedapnyeee.....errr nama dia cucu cucu?unik...tpi kiut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap rietta
      tomyam kelapa tu wajib try

      Delete
  3. Ohhh terliur baca entry ni wlupun pizza dia sekali pandang mcm telur dadar hehehe...
    tpi yg tomyam dlm kelapa muda tu serius nmpk sedap. Klu aku nak ke langkawi lg confirm aku jdkan entry2 ko ni sbgi rujukan. Dulu pi tak buat research pakai redah je bosan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang baik jadikan rujukan
      yang tak baik, bagitau aku
      kihkihkih
      nanti baby irfan besar sket, boleh pi, plan bebaik

      Delete
  4. salah langkah bukak page akak time posa2 ni :|

    ReplyDelete

Post a Comment