Langkawi - Part 12

layankan aktiviti apa yang kita boleh buat kat langkawi

special request dari aira lagi
katanya bila sampai kat langkawi nak pi alun-alun spa
nak urut kaki
ok
mama papa tunaikan

happy dapat urut kaki
tak abis2 la ko alyssa tayang inai ko
kami semua urut kaki
si alyssa je pilih nak urut satu badan
budak ni mmg over tau
budak ni
tido je dia nak
mandi kolam tu tanpa henti lagi
apa pun tak bley dah
sepanjang sesi urut dibantainya tido nyenyak
aira baru je few minutes diurut terus tetido
pengsan sampai sesi aku ngan pakwe dan alyssa abis
yang paling best si alyssa
mama:  best ke kakak kena urut satu badan?
alyssa:  best....mama tau tak? dia  nak urut badan kakak kan, kakak kena bukak baju semua, pakai tuala je, pastu kan dia urut2, kakak tertido, pastu kan, sedar2 aje dia dah siap pakaikan baju kakak skali, kakak tak sedar pun
wakkakakakakak alyssa alyssa
mandi kolam tak ingat lagi kan
org buat apa pun ko tak tau


tinggalkan cite urut
jom kita shopping plak
aku pilih nak pi HIG komplex yang baru
sebelah komplex tu hotel ko
alhamdulillah maju bangsa aku
area luar complex tu ada la jugak kedai2 setingkat gini
gerai makan pun ada
jom masuk
tujuan utama beli coklat
nak borong peppero

nasib coklat cadbury




hasil borongan
semua dlm tu adalah coklat
kotak kat atas tu, yang ada tulis pepero tu
aku balut sendiri ok
aku beli selotape sendiri
aku pinjam gunting kat kedai alatulis 
dan aku buat semua sendiri
gila bingai la HIG sebesar ni siap ada complex bagai, aku beli banyak mcm ni, ko tak nak packkan utk aku bwk balik naik flight
dari salesperson, ke cashier dan pakguard buat tak amik peduli 
kalau korang terus bersikap mcm ni la, mmg ranap la korang
aku mai sebab aku sokong business kaum dan agama aku
tapi kalau gini la sikap korang
lama2 makbul doa customer korang ok
and for info, office mate aku beli kat HIG gak, tapi bukan kat sini, okay aje derang siap packkan dlm kotak
so aku berandaian staff kt complex ni mmg dasar malas dan tak amik kesah
aku tak kisah kalau aku beli setakat singgit dua, tapi jumlah pembelian aku adalah seribu lebih ok!
sebelum beli tanya budak sales tu, dia kata boleh pack dlm kotak bagai utk senang check in time flight, lepas bayar len cite lak
aku yang malas nak layan org bingai tu, terus aje buat action aku sendiri
aku pack sendiri dan beli sendiri selotape bagai

lupakan cite org bingai tu
cerita yang tak membina langsung
meh aku nak share
aku beli ni
hebat kan!
senang aku nak potong tembikai bagai lepas ni
sebab harga dia RM17.90 aku beli skali utk mak, mak mertua aku heheheheheheh
ke langkawi
jgn lupa pi minyak gamat
aku beli sebab ada org kirim
kat umah aku byk lagi stok




tempat masak minyak gamat
korang mesti ada stok minyak gamat kan kat umah?



Comments

  1. Wow byk tul borong pepero? Org kirim ke? Or nak buat jualan? Elly.. aku rasa klu ko pi italy mesti ceritanya smpi part 99 kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah
      amboi2 part 99 ye
      ntah la TA
      lom mampu nak kesana, angan2 pun lom ada, aku suka berangan jalan2 dlm malaysia aje setakat ni
      anyway, aku ada cita2 tinggi utk travel ni
      nak drive pusing malaysia dan berjalan2 santai sekeluarga, mana mau brenti, kami brenti
      aku nak habiskan masa 2 minggu utk projek ni, pastinya boleh sampai part 99 kot wakkakakakakka
      pepero tu aku belikan utk keluarga, dan kawan2 la....penyudahnya kena tahan kat kastam, tapi sebab aku stay 4 malam kat langkawi, so settle masalah
      kihkihkih

      Delete
  2. Wooiii..bila nak habis cerita Langkawi??? Raya Haji harapnya dah abis...hahahah

    Amboiii..melampau okeh Alyssa...siap urut badan bagai...harus bila dah besar jenis high maintenance ni..kena carik bf anak tan sri...wakakakaka

    Mmg kaya la HIG...semua yg gi pulau tu...semua borong coklat...takyah susah2 belajar medic..jual coklat aja..wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. rileks la
      ada lagi few entry wkakakakaka
      amboi agak2 la raya haji tu

      anak aku mmg dari kecik suka dimassage bagai
      harap2 besar dia tak la high maintenance
      kalau ye pun high maintenance aku panjatkan doa semoga semua tu atas hasil usaha dia dan dia berhak dan layak utk itu semua hehehehehehe sapa pun bf dia aku tak kisah, janji dpt jaga dia sepertimana kami jaga atau lebih baik dari yang dpt kami buat utk dia

      coklat tu agak murah berbanding harga kt sini, so borong la
      utk aku mmg tak la byk pun, ada few box peppero, belikan utk mereka2 yang mengirim dan selebihnya utk kaum keluarga, sebab kaum keluarga ni mana2 derang jalan derang belikan utk kami, so bila turn kami jalan, mesti ada sket ingatan utk derang

      belajar medic tetap kena
      kang dh overdose makan coklat
      sapa lak nak rawat

      Delete
  3. satu family berururt...besntya....coklat...yeyyy...pepero tu dah selamat masuk pwut rietta dah...hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment