Langkawi - Part 13

rileks la
baru part 13
bukan apa
kang aku buat pjg2 ko jenuh lak scroll dan baca kan

ada masa terlebih sebelum nak berlepas balik
minyak keta pun ada balance lagi 
jom ke kota mahsuri
last aku pi masa aku darjah 6
it was 20 years ago
mmg lain bebeno dah tempat ni
rupanya nak masuk dah kena bayar 
masa sampai tu bekalan elektrik terputus
makanya tempat yang nak pi tu sangat limited la
plus alyssa dan aira nak sangat masuk
si aryan ngan pakwe lak dlm keta je sebab aryan tido
makanya aku ngan alyssa dan aira je le masuk
bukan setakat makam, telaga dan rumah aje yang ada
mcm2 pengisian ada dlm kota mahsuri

ok jom masuk


by pass dulu makan mahsuri sebab ramai org kat situ
jom ke rumah mahsuri



dekat aje ngan rumah mahsuri
ada telaga mahsuri
ni telaga mahsuri
dah cantik
dulu masa aku pi 20 tahun dulu dok pakai timba
skang dah ada piping 

siap ada yang dah dibotolkan utk dijual
lengkap ngan rumah penapisan air

jom jenjalan kawasan sekitar
ada rumah lain plak


makam mahsuri
alfatihah


selesai tawaf perkampungan mahsuri in less than 30 minutes heheheheheh
jom masuk keta cepat pi airport

terus check in
kena tahan kastam sebab borong pepero tak ingat
seb bek stay 4 malam, so lepas
aku dah biasa kena tahan ngan kastam kalau pi langkawi ni
tapi biasanya minimum stay utk kitorang 4 malam
so tak de masalah la kan

our flight ready






cepat cari mana klcc 

ok dah sampai klia

dengan rasminya tamatlah cerita langkawi kali ni sempena family day sigma setia
so pesanan maut utk daddyZZZ
dah abis ye entry langkawi den
kalau ada pun, may be via WW entry

dan pesanan manja utk TA gojes
tak mampu nak cukupkan 99 entry
tu kalau duk langkawi 30 hari 30 malam
insya Allah!






Comments

  1. kah kah kah...pesanan maut!

    wehhh..den agak skeptikal sikit dgn " dakwaan khasiat air telaga mahsuri" :P

    kalau kita borong cekelat banyak2 kena tax ke kak? den dulu masa kecik2 gi sana, rasa rasanya kalau borong kain batik / segala mak nenek pinggan mangkuk yg kena tax kalau banyak sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun skeptikal bukan sket, skeptikal banyak dengan benda2 gini

      kalau byk melebihi kadar ko akan kena tax
      den beli coklat 8 box, sebab den stay 4 malam, so lepas, tapi kalau den stay 2 malam, mmg kena tax

      dulu2 ada skali den beli kain batik 10 helai, masa tu anak baru sorang, so den stay 4 malam kat langkawi, so limit sorang 3 helai aje, so terlebih 4 helai, bila kira alyssa skali, lebih selai, ckp2 explain2 akhirnya lepas
      kalau short trip sila jgn borong tak ingat dunia
      alasan den biasanya saya stay lama, 4 malam (mmg selalu pi durasi den 4 malam), ala sokong la pelancongan dalam negara bla bla bla goreng sket dan lepas kastam kahkahkah

      Delete

Post a Comment