alhamdulillah

syukur sangat2
daripada ramai2 yang apply, aku tersenarai utk biasiswa
masa dtg utk amik keputusan dapat ke idak biasiswa ni
aku sampai2 je tak de org
selang beberapa minit dtg la 3 budak lelaki ... rasanya derang age2 aku je, sebab syarat biasiswa ni tak leh lebih 40 tahun umo
aku tak kenal derang tu
debar2 aku tunggu lagi 2 org classmate aku
dpt ke tak derang berdua
tak lama lepas tu muncul sorang classmate aku, dan tak lama lepas tu lagi sorang
alhamdulillah kami bertiga sama2 dpt biasiswa

so total calon yang dpt biasiswa hanyalah 8 org
so level aku 3 org calon, kami kena complete dlm masa 4 tahun
professional level 5 org calon, derang kena complete dlm masa 3 tahun
dan akulah satu2nya calon wanita
haiyaaaaaa
yang terkejut sket ramai lagi masih bujang huhuhu

tapi yang tak bestnya 
aku terpaksa berpisah ngan classmate aku
sebab aku ada masalah exemption
apakan daya
apa pun syukur atas kurniaan ini
maka bermulalah kelas aku since last week dan final exam dijadualkan pada pertengahan december
lecturer suruh aku appeal
sebab aritu test aku dpt highest mark
katanya aku doing good
ntahla 
aku pun dlm dilema
rasanya aku redha aje kot amik paper F3 dan F2
tak pelah
sedikit keciciran paper
yang penting sekarang
aku kena fikir 
camner nak cover balik kelas yang aku tertinggal selama sebulan sengah tu
gila banyak aku nak cover 
dah la dedua paper tu paper kira2
teori pun byk gak kena faham
sama2 seimbang teori dan kira2 
haiyaaaaaa

alhamdulillah syukur
masih diberi kesempatan utk menimba ilmu
menimba ilmu pun ibadah kan
so anak2 dan pakwe
are u ready?
wakakkakakakakakkakakakaka

Comments

  1. alhamdulillah beb.....hepi aku utk ko....rase nak bergenang air mate hah....tahniah2..... bijak pandai ko elly.....

    moga ko dipermudahkan urusan dan lulus dgn cemerlang yeak....good luck my fren....tapi jgn sampai tak update blog plak bile ko dah busy nanti...

    ReplyDelete
  2. makin bersemangat lah blaja macam ni kan.... tahniah, jgn dipersiak siakan kesempatan ni.

    ReplyDelete
  3. ada bonding ke apa ke tak dgn biasiswa ni?
    tahniahhhh kakkkkk

    ReplyDelete
  4. Tahniah...moga berjaya hendaknya...

    ReplyDelete
  5. tahnioh dari kak ton. belajar pandai-pandai, jangan ponteng dan melawan lecturer. jangan baling dadu bila ada soalan objective

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah elly..syukur dan berusahalah untuk meraih kjayaan...anak nekcik pun sama. .tngah bertungkus lumus mnghabiskn paper paper acca dia

    ReplyDelete

Post a Comment