Alyssa 9th bday @ 23/08/2014

cacu cite kat aku
"alyssa kata dia nak kek frozen, dia nak celebrate ngan kawan2 kat sekolah cam last year"
bukan tak nak buat kat sekolah alyssa tu,
bila dah sekolah kebangsaan gitu, terpaksa amik 15 minit waktu belajar utk celebrate, itu yang aku tak berapa gemar
berbanding kalau zaman sekolah tadika
tapi masa alyssa darjah 1 dan darjah 2, aku anto cup cakes kat sekolah
so bagi classmate ngan cikgu dia sorang satu
tapi tahun ni mmg aku tak nak buat kat sekolah kebangsaan lagi, sebab tak nak ganggu waktu pembelajaran bebudak

aira lak cite kat teacher dia kat Qdees:
"sabtu tu kan sukan kat Qdees, hari sabtu tu bday kakak alyssa, nanti mama nak beli kek frozen, lepas abis sukan, ramai2 nyanyi happy bday kat kakak, kakak celebrate kat Qdees lepas sukan"
aku cili kang ko aira, memandai je ko nak jadi bday planner ye!

assistant aku kat opis ni, anak dia sekelas ngan aira....assistant aku lak khabar kat aku:
"akak, ilzreen (nama anak assistant aku) kata, aira jemput datang happy bday alyssa, nak celebrate lepas abis sukan kat sekolah"
gelak besar aku, amboi anak2 aku nih...sukati korang aje kan!

alyssa lak kata:
"mama, kengkawan semua tanya bila nak buat bday party mcm aritu yang masa kakak umo 7 tahun"
amboiiiiiii sakan ye, bukan kawan ko je tanya alyssa, bukan men ramai dok tanya mama soklan sama gak....doakan mama dan papa murah rezeki, insya Allah next year mama buat, sebab next year kan aira 7 tahun!


tetap tunaikan request utk kek frozen
last minute order dari kakak yang baik hati
seb bek dia terima order aku
dah la request mcm2 aku ni
tq kak
confirm saya repeat order
kek ni sedap, cantik luar dalam
icing dia tak manis
sesuai ngan tahap kemanisan di tekak aku


yang watak2 belakang tu edible image aje
olaf aje bukan edible image




kali ni celebrate kat nursery aje
time lunch before solat jumaat
kebetulan teacher2 kat nursery ni derang wat makan2 raya skali
so ada la rendang, spaghetti, nasi impit, soto bagai
so aku volunteer bawak air 

ada 2 bday celebration yang sama

blow the candle together
time to cut the cake

jom suap2
aira ntah mana
payah bebeno nak amik gambar sama2
happy la tu dpt kek idaman
ada surprise tau dalam kek alyssa
the bday girl
happy bday
moga jadi anak yang menyenangkan dan membahagiakan
tadaaaaaaaaaaa
itulah surprise dlm kek alyssa



celebrate sehari awal dari tarikh bday sebenar sebab bday alyssa jatuh hari sabtu
ternyata alyssa terkejut sebab mama tunaikan request kek frozen dia
nampak dia happy sangat
hopefully everybody enjoy

moga alyssa jadi anak yang baik, berjaya dunia akhirat
mama papa dan adik2 sentiasa ada bersama alyssa!




Comments

  1. first time nengok kek ada selambak gegula keluar gitu!!!

    happy birthday sayang!

    ReplyDelete
  2. hrpi besday allysya....smuga cemerlang di dunia juga akhirat..amiin..
    sana sini frozen...mmg membeku lah....

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday Allysa...bergigih untie rietta hr hr buka blog mama Allysa semata mata nak tengok suprise dalam kek allysa...idok jugak Pc nie boleh load...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. line aku sengal. susah nak bw. jgnkan kt laptop. kat hp pn sm. sesekali beb lyn kehendak anak2. esok2 dh bsr menyesal pulak x ikut kan dia orang. huhu...

    ReplyDelete
  5. Yeah...nmpak dah....coklat m&m...yummy...

    ReplyDelete
  6. appy besday allysa... syknye kek dia ade m&m...

    ReplyDelete

Post a Comment