huru hara, haru biru hijau kuning ceklat magenta indigo ungu bagai

smalam punya cite
aku tengah kusut, buat2 kerja, tak bleh save plakkkkkkkkkkkkkkkkkk
virus apa ada dlm laptop niiiiiii

sambil2 tu browse dan google sana sini cari kek frozen
lupa plak aku tentang mommyZZZ dengan kebolehan dia buat kek
pehal la tak cari dia awal2
rasa nak tunjal kepala sendiri

akhirnya hasil google dpt la yang aku berkenan dan seperti yang direquest oleh bday girl
ini macam la contohnya lebey kurang

alhamdulillah dah deal2, order on
nanti aku share ye hasilnya

di tengah kekusutan yang macam2 aku ni
satu lagi yang buat aku kusut
aku tunggu result dari yayasan utk status biasiswa aku
si qasrul, budak bahagian admin dari ftms college ni mcm2 hal tau
kalau aku sakit jantung, lama dah aku warded

smalam jam 4 petang dia call aku
"puan, saya rasa puan kena attend la kelas F1 petang ni, sebab saya tak pasti tentang exemption puan, aritu saya dah check, ntah mana la saya letak kertas tu...boleh tak puan check exemption puan kat acca global utk proses yang lebih cepat"

dah tu yang ko letak aku kat kelas F4 da F5 apehal aritu uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gua dah bazir sebulan sengah ok utk attend kelas yang salah
sebab kalau aku tak amik paper F1, F2 dan F3 aku tak leh amik paper F4  dan F5 ok!

makanya dah la kul 4 petang dia call aku
kelas lak bermula jam 6.30 petang
hello kelas kat central market, aku ni opis kat bangi
pakwe outstation
alyssa lak tengah exam sekolah kebangsaan
anak2 kat nursery kena amik sebelum jam 8 malam
ohooooiiii indahnya aturan hidupku ini
alhamdulillah masih ada aktiviti sana sini kan
masih ada kederat Allah bagi, sila bersyukur, jgn ngeluh

apa lagi mintak tolong talian hayat
adik aku la
dia yang akan uruskan anak2 aku sementara aku pi kelas
balik jam 10 malam

berkejar2 ke kelas
adehhhh aku sorang je pompuan melayu yang ayu
lagi 5 orang adalah warga bangladesh

abis kelas
wallah
ada joget2

sampai umah sempat la jumpa bebudak 3 org tu
memasing nak bercakap, aduhaiii tak reti queue betul nak bercakap
berebut2 nak cite

sesubuh hening
bangun pagi
tgk ada email dari acca global
katanya paper F1 aku dpt exemption
nampak tak maksudnya?

kelas smalam yang aku attend tu dpt exemption!!!!!

makanya aku kena amik paper F2 dan F3 la kan
so???????????
oiiiiiiiiiiiiiiii
revision class ngan catch up class aku dah miss tau tak
so??????????
aku kena belajar sendiri la kan utk topic yang aku dah misss
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

forward email ke qasrul
dia gelakkan aku
hampeh
sambil kata dia tak puas hati ngan aku
pehal ko?
dia jawab"
"lecturer F4 dan F5 puji awak, sebab exam kelayakan aritu awak score paling tinggi, dia kagum, sebab awak knowledge level tapi boleh score ngan baik skill level"
wahhhhhhhhhh
bangga kembang kempis perut aku ok!
tapi apakan daya
itu bukan short cut utk aku atau markah bonus
tetap aku kena amik dulu paper F2 dan F3
yelah
aku sedar diri
aku bukanlah graduate accounting
aku budak business aje
huhuhuhu

pastu qasrul sambung lagi:
"saya dah ckp ngan boss saya dan lecturer2 awak tu, derang janji akan concentrate lebey kat awak, sebab awak dah miss kelas sebulan sengah"
aku redha kalau itulah aturan utk aku
pastu aku tanya qasrul:
"dah jadi gini, scholarship saya dpt tak dari yayasan?"
dia jawab:
"tunggulah result dari yayasan sendiri...surprise!"

aduhaiiiii
lama2 aku bleh dpt sakit jantung la cam ni qasrul
stress aku ngan ko la qasrul
harap2 permohonan biasiswa aku lulus
dah jadi gini tetap debar2 nak dengar keputusan

so penyudahnya petang ni aku ada kelas F3
hahahhahaha
esok alyssa lak paper science ngan maths
so aku nak balik kul 3 petang satgi, balik umah utk siapkan soklan revision alyssa
nanti adik aku tinggal monitor aje time aku pi kelas
balik kelas nanti mama ko lak ajar ko saki baki yang mana nak kena concentrate

rileks ye anak2
abis kelas mama tak layan joget2 kat central market tu
mama terus balik nanti
smalam mama terus balik gak
terkejar2 nak balik sampai mama ko kena saman camera AES before tol sungai besi hala selatan
camera AES tu bukan jenis permanent, kadang2 dia ada, kadang2 dia tak de

sorry ar pakwe
smalam bawak keta u
dah kena saman
tapi jgn risau
gambar i cute tau
masa camera tu flash, i buat muka paling cun skali
hahahahhaa

rasanya hari ni nak bawak keta pakwe lagi la kot
sebab keta aku tu mcm ada problem sebab kipas bunyik2
kahkahkah

so pakwe kita jumpa nanti malam
sampai airport, sila jgn ilang ingatan ye
amik teksi balik umah
makwe u tak sempat nak amik arini
anak2 tak tau u balik arini
saja nak kasi derang surprise
jgn lupa belikan coklat kinder bueno ye
coklat lain tak payah

org yang suka jd silent reader ni, ada baiknya type je apa kita nak bgtau dia kat sini
confirm la dia tau
dan biasanya
apa aku type mmg silent reader tu akan tunaikan
sapa silent reader aku?
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Comments

  1. alalalaaaa sian kat akak.. apa daa dorang gi letak akak kat salah kelas. tape2 sebulan sengah pahala sebab attend class dah dapat hehehehe

    ReplyDelete
  2. Calang-calang org tak terkejar elly..

    ReplyDelete
  3. saya yg membaca pun terasa kusutnya.

    ReplyDelete
  4. Bravo elly! U can do it! Still blh update blog ternyata u mmg superwoman! Syabas!

    ReplyDelete

Post a Comment