makanan di mana2

lama tak share makanan sana sini kan
jom!

choc banana tart dari abu ain kitchen studio
khairul, sedap ok tart ko ni
amik panas2 dari studio dia kat bandar seri putra
terus ngap dlm mulut
dating ngan pakwe berbulan yang lepas di tony roma's
kickin shrimp

ni yang aku nak sangat
ribs
nasi lemak paparich yang lengkap segalanya
makan breakfast cover lunch skali sebab mmg kenyang nak matik kalau bedal ni
nasi lemak r n r serdang hala utara
RM1.20 sebungkus
sedap!
mee tarik wawasan
lake fields sungai besi
tak tau nak makan apa lunch
try kedai ni

lamb mandy
hahahahha sedapppp
tapi portion dia besar gak
nasi banyak
aku makan sorang tak abis

ni pakwe punya
sedap gak katanya
tak sempat nak pau dia punya sebab aku punya pun tak larat nak abiskan
so recommended kalau pi time lapar2
confirm abis
jom bertutti fruitti
aku beli voucher kat groupon
murah sket

capati kari kambing
area teras jernang
sedap wei
nasi  lemak manjo
r n r nilai hala selatan
RM5 mcm ni weiiiii
nasi sket gila
yuhuuuuuuuuuuu
karamel puding org buatkan setalam
puas hati aku makan
tak bek la bazar ramadhan baru2 ni
ni lauk favourite aira
sebab aritu aku tak larat betul nak masak
makanya beli
time nak buka dah basi
bazar ramadhan blakang opis ni 
bulan pose aritu sempat layan pasar ramadhan nun kat putrajaya
besar gila pasar ramadhan dia
aku tetiap tahun pi sini nak cari rojak singapore
tapi hampa sebab tahun ni kuah dia tak sedap
macam2 menu ada 
jom layan pe aku masak utk berbuka puasa time ramadhan aritu
lauk simple2 aje yang buat anak2 dan pakwe bertambah
sawi masak air pecah telo letak carrot sket
dasar org jawa lauk bening gak sedap
favourite pakwe
sardin
aira pun dah suka makan sardin skang
lauk favourite aryan
mewarisi perangai si alyssa
telo dadar
alyssa request ayam masak lemak
ni plak mee bandung 
area kajang
sedap bleh tahan 
kuah pekat
rasa udang tu terserlah
tapi mee dia sket sangat la
tak kenyang aku makan
haaaaaa layankan ikan patin sg pahang
masak tempoyak
aku suka bahagian badan
boleh tahan sedap
tapi tak sesedap di kedai ikan sungai belakang opis aku
tapi kedai tu dah tutup la 
haaaaaaaaaaaa ni smalam punya cite
jiran sebelah aku yang ala2 mak lampir buatkan kaswi favourite aku
perghhhhhhhh
tq jiran
dan ni sarapan pagi aku pagi tadi
ranap RM18 
tapi kambing punya pasal
kari kambing
layan ngan roti nan 
kat paparich

mmg layan la paparich punya menu ni
harap2 papa alyssa aira aryan pun akan rich
hehehehhe bleh kita makan2 lagi
bleh kita berbakti
bleh kita spend sana sini
bleh la macam2 kan hehehehhehe
owwhhh tengah fikir
apakah aku nak makan lunch ni lepas membedal kari kambing utk sarapan?



Comments

  1. Elly ni kalau bab menjamu mata kakak dgn makanan nombor satu. Ngences kakak dibuatnya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh kak, entry biasa kalau ke blog ni kak

      Delete
  2. Tgk ribs tu kak, buat den rasa nak gi TGI !!

    Mee tonggek? kah kah kah

    Sarapan RM18?
    Kalau den tak lunch la lepas tu...bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila2 pi mkn ribs....den pun nk repeat
      Mkn sampai tonggek wa ckp lu hahaha

      Delete
  3. apakah post ini! kenapakah up post cenggini! kenapa kenapaaaaaaaa! huwaaaarghhhh

    ReplyDelete
  4. aku sekarang ni makan memilih. tak semua blh msk tekak. huhu...

    ReplyDelete

Post a Comment