Congratulations Lily, Sg Pahang, Terachi dan Bongai punya cerita

entry ni spesel utk kasi dr singa panas
aku dapat tengok bongai
di restoran warisan, kampung budaya terachi, kuala pilah negeri sembilan
yeayyyyyyyyyyy
best gak
sambil makan, sambil layan bongai
byk pelapis muda
bagus!



aku pi waktu malam
so kalau nak tgk gambar waktu siang bleh pi blog dr singa
tapi aku jeles ngan dr singa 
sebab ketam telur masin tu tak de masa aku pi
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa
gambar makanan tak de
sebab aku tak sengaja terdelete
aku makan gulai daging salai, terbaekkkkkk
lauk2 lain aku lupa sebab aku mai sini 31 mei 2014 yang lalu
bermakna dah hampir 4 bulan yang lalu kuikuikui
cam tak biasa kan ngan cite basi kat blog aku
tingat nak upload cite ni pun bila terbaca blog dr singa
up entry ni semata2 nak kasi dia jelas yang aku dah tgk bongai tu wakkakakaa
tempat makan sangat selesa

jom tengok menu



actually ni kali ke2 aku mai sini
yang pertama kali secara kebetulan
nak balik johor tapi tersalah simpang 
teramik simpang kuala pilah wakkakakakakakka
kelaparan punya pasal malam tu, kami singgah ke restoran ni

camner kami boleh sampai 2nd visit ke restoran warisan ni?
mmg kami plan nak singgah makan kat restoran warisan ni masa otw balik dari menghadiri wedding adik assistant aku kat temerloh

pagi tu
agak lewat kami bertolak ke temerloh
aku ngan pakwe kan sengal
suka try an error
kami ikut jalan lama
ikut jalan kuala pilah ke termerloh
dpt lalu lagi jambatan ke 2 tertinggi di malaysia

sampai agak lewat
jam 3 petang
congratulations lily
comeinya cik pengantin kita ni
lily ni pun satu opis ngan aku dulu kat opis lama
so mmg rapat la
nama manja dia mak mok
disaat aku up entry ni, lily dah pun pregnant
amboiiii cepat betul proses ye
kami bersama pengantin
jgn tanya aira mana
sebab budak tu mmg payah nak amik gambar

ni dia aira

otw balik dari termerloh sempat singgah sini
tepian sungai pahang
biasalah aku kan ikut suka je mana nak brenti









itulah cerita aku 4 bulan yang lalu
congratulations lily
semoga dipermudahkan proses mengandung
dikurniakan anak yang comel
ko ajelah branak, akak dah shut down dah 

Comments

  1. ala, dah shutdown ke?... baru je nak bagi hamper

    ReplyDelete
  2. aku kan... selalu .. kalau nampak orang jalan-jalan ke.. makan makan ke.. bersiar siar ke.. pakai baju kurung , baju kebaya .. tudung selendang lip lap lilit sana sini.. mesti aku kutuk .. eh.. kata dalam ati .. nak jenjalan pun pakai lip lap lip lap ..!!??
    sekarang aku sedar .. meraka baru balik kerja kawin sebenornya....


    jap..
    tang jeles kau komen sekali lagi ..
    jap ehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe
      aku selamba je melepak mana2 dengan baju lip lap lip lap bling bling sana sini
      dulik apa aku
      kadang2 ngan kasut gojes pun aku leh belasah je masuk kampung wakkakakakakaka
      hatta kebun pun bleh

      Delete
  3. wehhhhhhhhh!!
    ko macam aku kan..
    suka benda2 gitu..
    nanti kalau ada kuda kepang tu lagi.. aku koling koling !

    pak cik yang nyanyi Bongai kat poster tu, warih kawan blogger aku..
    ni yang buat aku rasa nak pujuk pujuk roomate nak gi makan malam Sabtu kat sana ni wehh!!

    memang aku jelesss!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku suka sangat2
      anak2 aku pun suka
      sila koling koling ye

      laaaa warih kawan blogger ko ke?
      sila pujuk roomate anda ye
      tak rugi rasanya bagi yang minat benda2 gini
      aku pun nyaris terjebak kesana sabtu baru2 ni kahkahkah

      Delete
  4. cantiknya baju alyssa! ceiittt komen takde kene mengena dgn entry je

    ReplyDelete

Post a Comment