Genting Highland kami datang!

cerita 25/3/2014
wakkakakakaka
tak dulik
kongsi gak

nampak budak ni
sampai tetido nganga2 ar dlm keta
caj bateri la tu
kang seharian nak abiskan tenaga kat genting nun
pendakian naik bukit
pakwe yang drive
aku kan makwe, duk sebelah aje

awana station
kalau berhajat nak naik cable car
tapi kami decide nak drive sampai atas
cantik betul cuaca

sket lagi sampai puncak





nampak tu
aku suka!


park keta kat first world hotel
ok je parking banyak kosong
walau hakikatnya org ramai cam ulat taik
ni tiket kami
ranap RM139 utk hari itu
first naik benda alah ni
tak mencabar betul la aku rasa

budak ni jgn tanya
sana sini lari
susah nak jaga
ni biasalah budak lemah lembut ni
naik kuda lak



pastu tak kuasa la nak amik gambar lagi
alyssa lak dah ikut papa dia naik game yang mencabar sket
aku terpaksa la melekat ngan aryan dan aira
main la game yang ala2 tak mencabar nih 

pastu kami decide nak naik kereta kabel
nak bagi bebudak 3 org ni rasa camner naik kereta kabel kat genting
so kami choose naik awana skyway
so ada brenti kat chin swee station kalau minat
tiket singgit je pun
here we go
jom
gayat tak?
aku sukaaaaaaaaa



menghampiri stesen chin swee


cantik tempat ni
ada temple kalau nak singgah
aku malas
so amik gambar dari dalam skyway aje

jom turun lagi




sampai kat awana skyway paling bawah
tempat kami singgah ngan keta tadi
wkakakakakka
nampak tak betapa sibuknya aryan nak tutup pintu skyway tu
beli lagi skali tiket utk naik atas plak

posing sket

dh nak sampai atas 









turun aje dari skyway
jom tengok game apa ada



tak kose la nak main game2 gini
kang leka abis duit weiiiii

masa aku pi ni
outdoor theme park dan tutup sepenuhnya
utk renovation
tak tau la skang pe updatenya




ya udah udah
jom balik umah
jenuh pujuk aryan sebab dia tak cukup tinggi
makanya byk games dia tak leh main
hatta bumper car pun tak lepas
so next time nak pi sini, aku akan pastikan aryan cukup tinggi baru pi
kalau tak aku pun bosan main games yang semua serba tak mencabar
so lambat lagi la nak ke genting semula
tunggu la outdoor theme park dah siap 



ohoiiiiiiiiiiiiii
jom balik raya!





Comments

  1. xpernah naek genting lagi...hehehe....asik lalu jer...pling jauh naek smpai IAB...pastu trun semula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try sesekali naik
      tunggu outdoor theme park bukak
      mau jem nak naik atas

      Delete
  2. Lama lagi nak siap outdoor game tu Elly.
    Dia nak lawan hello kitty dan legoland kakak rasa sebab bila legoland develope genting terus buat construct yg outdoor game tu.. (kakak aje yg cakap sebenarnya)..

    ReplyDelete
  3. jam aku pergi hari tu, kerete kabel awana tu tutup.. ada renovation.. aku naik yang kat gohtong tu.. seriau jugak.. terangkat2 kaki aku bila dia gedegung2 kat tiang ..

    ReplyDelete

Post a Comment