Hari Kantin SRA Bandar Seri Putra 2014

tadaaaaa
nak up gak entry ni
walau kejadian berlaku pada 28/6/2014

tibalah hari kantin sra bandar seri putra
aku suka hari kantin ni
sebab time ni la sekolah leh kumpul dana
pibg kasi cargas ya!
penganjuran kali ke 2




aku masih kekal lagi PIBG utk 2 tahun
tapi aku telah diculik oleh bekas YDP PIBG sesi yang lalu
dia suh aku join group mantan PIBG utk wat jualan
kumpul dana utk sekolah
amboiiii pandai ye
awal2 culik aku

no harm iqbal
kita niaga sama2
untung kita kasi sekolah ye
surprisingly, ajk yang sambung servis cam aku pun niaga sama under gerai mantan PIBG
cayalah korang!
yang berbaju merah berjambang bagai ni la iqbal, our mantan YDP PIBG
come on lets do our business
nampak tak punya semangat si iqbal ni
dia paksa bini dia wat puding karamel utk dijual
bini dia mmg pakar puding karamel
so puding caramel dia sold out
dia ajak gak geng dia join sama jual brg2 qaseh gold 
dan cookies too

2 org jejaka berbaju biru
sambung servis jadi ajk pibg cam aku
sorang jual kerabu rumpai laut, ngan tempe + kentang sambal, yang sorang lagi jual perfume keta ngan jual mee kuning fresh
ada yang yang tumpang letak kuih utk dijual
owhhhh kami okay aje 
kami tolong jualkan
janji sekolah dpt share ye!

jenaka berbaju putih bertopi hitam tu sapa lagi 
kalau bukan pakwe aku
aku paksa dia tolong aku niaga
wkakakakakaka
allaaaa pakwe pun mantan ajk pibg gak utk sesi lalu
aku amik lot paling tepi skali
derang kata brg jualan aku perlukan space utk bernafas, so aku kena amik lot tepi
mmg akan ramai bebudak mai gerai aku

alyssa pun terjebak sama kena tolong jual
sampai aku sendiri terlajak menjual
tak sempat amik report card dia kat ustazah dlm kelas
aku pi aje kelas dia ustazah dah tak de
wakakakakakakakakkakakaka
punca aku tak sempat pi amik report card ustazah
nampak tak?
gerai aku mmg gerai paling hot
paling ramai dok serbu gerai aku
nak snap picture pun tak sempat
aku jual lego, lego storage, buku nota, sticker, pin2 tudung, beg, rantai budak2 dan few cute2 stuff
tapi lego mmg mencatatkan jualan paling hangat
mana tak nya, sekotak RM4, beli 3 kotak RM10
harga pasaran masa tu RM5 atau 6 sekotak
owhhh lupa
aku jual gak vitagen
aku amik stok 500 botol
abis licin vitagen ni dijual
alhamdulillah
mmg meriah hari kantin kali ni
ini tahun ke 2 penganjuran hari kantin
tgk pe budak2 reramai ni buat kat bawah tu
memasing layan giant bubble

ada gak jualan buah2an dan hasil tani
aku tak sempat pi borong semua ni
gasak jual lego je
nak dptkan bahan2 mentah pun ada
bawang bagai
harga semua di bawah harga pasaran ok
mineral water mcm2 saiz dan bentuk
haaaaaaa mmg murah weiiiiii
tepung goreng pisang pun ada
infact, mcm2 ada 
susu, tepung, garam, kicap, kordial dll

nasi lemak pun ada
ni cikgu2 yang niaga
derang take turn niaga
ais krim pun ada
dijual sejak 2 hari sebelum hari kantin bermula
aku ngan pakwe sepakat utk sponsor clown
kasi bebudak happy
tq awang for fulfill our last minute request
berkejar2 si awang ni dari jb utk penuhi hasrat aku
memula dia tolak, tapi bila aku ckp kerja kebajikan terus dia setuju

and tq awang sebab buat collection utk aku gak
dia charge RM1 utk setiap belon yang bebudak request
sebaldi dpt collection
anak2 bayar singgit utk belon
hasil duit ni pun nanti akan dimasukkan dlm tabung pibg untuk kegunaan anak2 semula ye
kupon yang aku dpt hasil jualan aku
yeayyyyyyyyyy alhamdulillah
laku jualan aku
jenuh wei nak kira kupon tu
dan juga hasil jualan dari kawan2 pibg dan mantan pibg yang lain
korang ni semua malas kira kan
semua korang pass kat aku ye
nampak tak?

summary hasil jualan aku
lego mencatatkan jualan paling tinggi
stok lego aku tak de
abis terjual
ngan storage, plate bagai semua habis
alhamdulillah
rezeki sekolah nampaknya
tq utk yang membuat pembelian dengan aku
semoga Allah merahmati kalian semua
alhamdulillah jumlah kutipan perniagaan aku RM5,449.20
aku amik balik kos modal aku sebanyak RM2,285.00
dan aku masukkan dlm tabung pibg sra bandar seri putra sebanyak RM3,164.20
not bad ok, utk jualan selama 4 jam!
dan ada kutipan tabung surau
alhamdulillah campur2  semua dpt la RM2,335.00 
tq utk semua penderma dan pewakaf
satu aku nak luah
"iqballlllllllll we make it"
kenapa?
utk kami mantan PIBG, kami ada target jualan
setiap apa yang kami buat, kami akan set target
dan target kami tercapai malah terlebih sasaran
kutipan sangat tinggi
syukur sangat2

akhir kata
tq korang
speechless tetiba!


Comments

  1. Terima kasih kepada AJK PIBG yang banyak membantu membangunkan SRABSP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak ustaz syahmi dah komen
      malu weiiiiiiiiiiiiiiiii
      sama2 ustaz, sedikit sumbangan dari kami utk sekolah

      Delete
    2. pada kami, cukup besar sumbangan tersebut...

      alamak, akak jangan malu, buat biasa-biasa je... hehehe... ^_^

      Delete
  2. ko memang rajin dan murni lah beb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyum sampai tinga
      nak bagi duit poket selepuk tu rasa berat kadang2
      so rasa enjoy dengan buat benda2 mcm ni
      nilah masa utk bersosialisasi

      Delete
  3. Subhanallah.....semoga terus dimurahkan rezeki Elly sekeluarga....

    ReplyDelete
  4. Asalamualaikum, saya Norazizah. cikgu di sk bandar mas kota tinggi. Nak tanya awak beli lego dan lego storage kat mana ygmurah ya? saya 8hb nt buat hari kantin sekolah. ingat nk tambah jual lego juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.
      Saya diselangor
      Jd selangor dan kota tinggi agak jauh.
      Nak tau lebih boleh call saya 0122735830

      Delete
  5. Nanpak meriah ....mcm mcm ada...Org yg datang pun suka sebab banyak gerai...banyak pilihan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg banyak pilihan
      strategi yang mmg dirancang

      Delete
  6. Tu la... Bgs jgk bnd2 mcm ni. Tp x semua tmpt ada. Ikt pd pibg pny org2. Kalau ok bergerak. Kalau x mcm tu je la. Haha... Tp byk jgk la kutipan jualan ko. Aku nk set lego jgk beb.

    ReplyDelete

Post a Comment