Pulau Pangkor - Part 1

smalam dah share gambar burung byk gila kat entry WW - 08/10/2014
yup itulah percutian ke pangkor island beach resort
voucher inilah penyebabnya aku ke pangkor island beach resort

mengambil keputusan utk pergi berdua ngan pakwe
anak2 aku tinggalkan ngan adik bungsu aku
lama tak lama, 3 hari 2 malam gak la
rasa lama tak berdua2an ngan pakwe

makanya drive la kami berdua ikut kadar sambil lewa kami
kalau korang malas drive boleh aje naik flight via berjaya air dari lapangan terbang sultan abdul aziz subang
dek kesuntukan masa, otw tu baru aku dpt google pasal pangkor
tq byk2 TA
byk info dari blog dia, sementelah aku pun nak check in kat resort yang sama dia pi
sempat lagi aku berwhatsapp ngan dia
see tak rugi ada ramai kawan dari pelbagai medium

menyusuri elite hway, kami singgah di r n r dengkil
breakfast dulu
breakfast biasa2 aje
tapi aku suka cara dia hidangkan telur setengah masak

telo tu kita rendam sendiri dlm air panas
ikut la brapa kurun ko nak rendam dlm air panas tu
tutup supaya suhu panas tu kurang meruap
lepas dan rendam telo dlm air panas secukup rasa
bleh makan
aku jarang layan belah2 sini kalau bercuti
so drive ikut ajelah signboard dan berpandukan ilmu2 google 
cantik gak pemandangan
cuaca cantik, jajan byk
seronok la dlm keta
tiba2 aku nak terkencing
pakwe brenti kat stesen minyak
skali aku nampak ni la sebelah stesen minyak
apa lagi
tak reti2 nak singgah
hahahaha ntah persinggahan keberapa dah ni
aku ni kalau berjalan suka singgah sana sini
dia daftar trademark dia ok!
kelas!



amik satu aiskrim goreng
biasa je rasa dia cam aiskrim goreng kat tempat lain
sebab hari biasa
pagi lagi
lengang lagi
ada lempeng pisang kelapa i tell u
favourite aku ni
harum wei bau dia
 


amik secawan coconut shake share berdua

bukan apa
kami masih kenyang lagi
sepanjang perjalanan melantak jajan, mana taknya
pastu asyik nyinggah aje
mana la nak cepat sampai
hahahahhahahahahhahaha

lupa nak share
selain dari makanan kat atas
ada menu lain
sorry la 
aku tak layan cendol aritu sebab perut masih kenyang
lagipun mmg perut target  lempeng pisang kekdahnya
ada mee2 gak, sup, rebus dll

esok ajelah aku nyambung
sebab dikebanyakan tempat aku brenti aku tak amik gambar apa pun
so apalah nak di share
tapi pemandangan sawah, ladang kelapa memang cukup mempesonakan
esok ajelah ye!

Comments

  1. oiiiiiii!!!

    sila beritau kat kuala selangor kat belah mana lempeng pisang ni!!??
    aku nak gi cari!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lot 1196 kg assam jawa, kuala selangor
      next to caltex

      Delete
  2. Baru sampai Kuala Selangor..
    maknanya, kalau nak tunggu cerita Pangkor ekau kak, mau part 5 kot...
    Hahahaha

    Den pun nakgi try la lempeng tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cam biasa la
      kalau catatan cite perjalanan den
      sebelum sampai destinasi sebetulnya
      akan byk destinasi den singgah sana sini dan melalut sana sini
      eh eh byk part ok
      more than 5 bahahahahha

      wei pi la try lempeng tu
      sedap
      bedal skali ngan cendol
      lupa nak share ada memacam menu lagi
      nanti aku edit entry aku tu sat

      Delete
    2. kahkahkahhhhhhhhh!!!!

      kau tau persaan ahkak dik!
      [ tentang part 5 tu !! ]

      Delete
  3. Lempeng pisang tu ada inti kelapa ke Elly.
    Kakak tak pernah jumpalah di sini..
    Lempeng pisang yg biasa-biasa tu adalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah kak
      inti kelapa
      sedap!
      lemak2 masin2 gitu bila diblend bersama lempeng pisang

      Delete
  4. uihhh terbuntang2 mate aku tgk lempeng kelapa ko elly oiiii...siap dgn daun pisanngyer....mmg harum semerbak laaaa...

    aku pun mcm ko...mesti ade jjcm sepanjang perjalanan...ye laa kalo tak bile nak pergi nye kan so alang2 dahlalu tu baik singgah...

    ReplyDelete
  5. Aik..baru tau kat situ ada lempeng pisang kelapa. Tetiba terus rasa teringin nak pi padahal dok lalu lelang je cendol bakar ni selalu hahaha..biasa arr kan, org luar jer yg lbh menghargai tempat kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, sibuk nak pi tempat org
      tempat sendiri best pun tak tau ye

      Delete
  6. Memang menggoda selera kalau jalan kat laluan situ Elly.... Alahai..rindu pula rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun sama kan
      kalau berjalan selera mcm2 hehehehhe

      Delete

Post a Comment