Pulau Pangkor - Part 2

kami sampai di pangkor agak lewat
melewati jam 1 tengahari dah

kereta kami parking di bangunan berhampiran
kami pilih parking dlm bangunan utk elakkan faktor cuaca, keselamatan dll
ada aje parking terbuka
tapi tak nak ambil risiko
total parking 3 hari 2 malam less than RM30
kebetulan kami sampai hujan lebat
dari tempat kami parking ke jetty terminal semuanya berbumbung
so tak de hal

sampai aje terminal jeti ni
terus aje ke kaunter pangkor island beach resort
sebab dia ada kaunter feri spesel dia
sampai sini, beli tiket, check in terus luggage 
so kita bleh jalan melenggang kangkung dari terminal jeti ni sampai la ke bilik hotel
sila alert ngan jadual feri dari lumut ke resort dan dari resort ke lumut
pangkor island beach resort ni dia ada jeti sendiri
sila jgn hilangkan tiket
sebab tiket ni utk pergi dan balik skali
RM19 dewasa, RM13 kanak2 utk sorang pergi balik untuk travelling bulan january - march
kalau korang travel bulan april - december harga RM20 utk dewasa dan RM14 utk kanak2

hujan lebat betul
feri pun dah ready
jom!

seb bek ada teknologi self 'us'
feri dia besar dan agak selesa
tak bleh nak amik gambar pe
hujan sepanjang perjalanan
selamat tiba di jeti
gerimis plak
jalan pelan2 utk naik transfer ke resort

finally reached our resort

the reception

the lobby
utk ulat buku
ada library corner

jom tgk kawasan luar resort
pool adalah besar 
bila tengok pool terus ingat anak2
derang kan ulat air semuanya


our room
bilik kami agak hujung
so jauh la sket nak jalan
satu je tak gemar
lantai dia tiles
sejuk weiiiii kalau tak pakai selipar





ada beranda
mmg layan lepak sini
tapi awas
pintu bilik kena sentiasa berkunci
jgn tinggalkan barang2 atas meja kusi kat luar tu
kang ghaib plak
akan sentiasa ada pelawat tak diundang
so lebih baik berhati2
view from our room
air laut tengah surut


memandangkan resort ni agak private
makan minum adalah di resort aje
kalau nak ke kedai lain kena naik taxi plak
so sepanjang aku berada di resort ni, aku makan minum di resort aje
ini dinner kami utk malam pertama
kami sepakat amik buffet
boleh tahan la makanan dia
tak la superb kebabom
tapi melepasi tahap piawaian tekak aku ngan pakwe

so kenapa ada harimau?
harimau betul ke harimau tipu
aku share di entry lain ye!
dinner kami malam tu secara buffet
RM150.80 utk 2 org!

Comments

  1. Eh... selalu Elly suka tunjuk makanan tapi kali makan cuma tunjuk sky-juice dan fruit bowl aje:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la kak, entry pangkor ni, ada 2 part je yang ada gambar makanan, entry len, langsung tak de makanan hehehehehhee

      Delete
  2. Sorry wei lama btl aku tak bw ke sini. Takpe..ni aku qada baca semua ya hihi..
    alolololo terus teringat masa kami ke pibr ni few years ago. Anak2 melecur kena hot water hewhewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. its ok TA
      dah bz kan
      haaa tu kenangan tak best
      pasni pi lagi
      pastikan kenangan manis yang dibawa ye

      Delete
  3. dah lamer xbercuti...ke pangkor pown dah lamer...last ke pangkor day visit je...tdo kt marina bay....rindu plak nk bercuti nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aturkan masa utk bercuti bila free nanti ye rietta

      Delete
  4. Bukan ke resort ni yang dalam filem senario tu?

    ReplyDelete
  5. aku tahu kenapa ada rimau!!
    aku dapat ilmu tu , ada ayya ajar aku masa kat Bukit Malawati!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk komen ko ni
      baru aku pasan
      aku tak up lagi entry pasal rimau ni
      ok ada 2 entry lagi pasal pangkor nampaknya
      huhuhuhuhu

      Delete

Post a Comment