Pulau Pangkor - Part 3

pagi hari ke 2
sejuknya masyaAllah weiiiii
bukak2 pintu beranda berkabus lense camera aku

indah betul hari2 kat resort ni
bukak je pintu
nampak burung merak
weiii biawak pun ada ok!
tetamu paling kerap mai
kebetulan masa ni aku letak tutup lense aku kat atas meja tu
dia dah dok skodeng tutup lense aku tu
alahaiiii takutnya aku 
aku sergah dia, dia sergah aku balik
penyudahnya dpt tutup lense aku
tapi dia bedal rokok pakwe
sayang la gambar ni tak clear
ntah mana2 aku punya focus la
see dia hisap rokok
ada gak mabuk monyet ni kang
tgk merak 
selamba dia bleh bertenggek kat beranda ko
dan merak ni ngan bangganya bleh berjalan di tepian pantai
burung enggang ni jgn ckp
ada byk kat resort ni
siap ada port bagi makan, siap ada timing makan lagi
makan time utk burung ni adalah pd 7.30 pagi dan 6.30 petang
ko tgk merata2 monyet ni ada
burung apa ni ye
aku lupa la nama
seronok aku kejar burung ni wkakakakakaka

paling aku suka breakfast dan makan2 kat resort ni
sebab ada limau bali favourite aku
muka happy dpt makan limau bali hari2
hari ni kami nak beraktiviti
catamaran (RM30 per ride - 30 minutes), jetski, water ski, parasailing, banana boat, kayak (RM20 per hour) is totally out
pakwe aku tu bukan jenis nih
so kalau aku nak beraktiviti gini, aku kena ajak org len
so hari ni kami pilih utk round island
RM90 per head, setiap jam 10 pagi anggaran dlm 3 jam gitu
dan kalau tak ramai dia tak akan buat package ni
kena naik transfer ke jeti dulu


sampai jeti baru naik boat

aku pinjam topi alyssa
muat ok!
nampak sangat kepala aku cute
apa ada sepanjang island tour ni
aku kongsi kat next entry

Comments

  1. Waaa...banyaknya haiwan yang jelita... Jeles akak...

    ReplyDelete
  2. Tu la beb.. Aku duk situ ler.. Bukak tingkap nampak merak, monyet.. Hahha. Lama dah dulu. Rindu!

    ReplyDelete
  3. samada kepala cute atau kepala pelik.... badan besar kepala kecik

    ReplyDelete
  4. kalau kao kata kao pinjam topi ayra.. pensan aku!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. topi alysa la
      topi tu topi kait
      beli kat langkawi
      aritu pi langkawi aku beli satu untuk aku
      kaler hijau

      Delete
  5. merak yg berjalan kat pantai tu adalah sangat awesome okeh...

    monyet tu hisap rokok yg tak menyala..kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh
      bila ko sebut merak
      aku lupa la nak share gambar merak yang banyak gila aku snap
      ok, nanti aku buat satu entry khas utk merak ni
      so nampaknya ada lagi la entry pangkor ni kan
      wakkakakakakakkakakaa

      Delete

Post a Comment