Pulau Pangkor - Part 6

pagi hari lepas puas pusing2 pulau naik boat
petang tu kami pusing2 pulau naik taxi warna pink
RM60 utk satu keta pusing2 satu pulau
mana ko nak brenti dia bleh brenti
dan bleh request terus utk dia bawak jenjalan satu pulau

tempat buat kapal

jom borong menatang laut kat sini
lebih murah beli kat kilang





ok sambung perjalanan 
dia bawak kami ke foo ling kong temple
layan ajelah tgk2 sekeliling


nampak tak poket kat dada dia
tu ada lubang
mcm tabung
utk masukkan duit




bukti aku dah sampai sini










ada byk magnet jual kat kawasan luar




jom pusing lagi




singgah ke kota belanda























dah la ala2 vandalisme
takkan tak de budget nak buat signboard
tandas pun kunci
ada lagi kedai souvenier
kalau dia bukak mau aku urut kaki weiiii

sempat brenti melayan laksa
bukan teksi je pink
sudu pun pink ok
rojak buah
jalan2 kat teluk nipah


ok dah balik resort semula
mau rehat
basically round pulau naik taxi lain ngan naik bot
so ada baiknya kalau korang try dua2 mode of transport kalau nak pusing pulau
baru la bleh kata abis tawaf pulau pangkor!

Comments

  1. ooo dah rm60 ye beb....aku dulu pergi tak cecah lagi rm60...ye laa aku pergi zaman tok kadook haahahah berjaman dahhh...ishh mmg kene ulang pergi balik ni....tingkat aku tempat2 ko snap ni..semua aku dah jejak.....

    betul ckp ko elly, kene round naik taxi n bot ...baru dpt tgk dgn puas..ye laa nak bejalan situ bukan selalu kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, pusing brapa jam dah khatam la weiiii
      tak rugi pun
      duk dlm hotel pun bosan gak tak kuar memana
      satu kerugian tuh

      Delete
  2. kalau akak, mungkin tak masuk temple tu kot. Tak minat, hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya bedal je kak weiiiiii
      baca bismillah dan tawakal

      Delete
  3. pakwe aku ada beli minyak lemak unta tu masa kat situ dulu..
    sedap pakai.. panas..
    pak we aku kenal pakcik yang jual tu..

    ko nak urut nak kuatkan tenaga batin eh..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit
      aku nak urut kaki je
      sebab penat jalan

      Delete
  4. Elly ni belasah semacam aje.. temple pun masuk hihi... seriau aje akak tengok patungnya:)

    Puaslah round the island ye elly sayangnya nak urut kaki tak ada tukang urutnya pulak dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca bismillah, masuk aje kak
      esok paginya saya demam tau kak
      ntah la
      sebab tu atau kepenatan
      tapi mmg penat la, sebab gasak mandi laut tak ingat dunia, yelah, selalu payah nak berdua2an mandi laut kan

      Delete
  5. cantik juga yea pulau pangkor ni
    dari pergi pula2 di negara luar tu
    teringin nak pergi
    masuk temple takpe kan, just nak tengok decoration cam tu..teringin juga nak tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk ajelah temple tu
      bukan buat mende pun
      tgk2 je

      Delete

Post a Comment