KL - KK - Keningau - KK - KL: Part 5

udah la tu melepak2 pakwe weiiiiii
syok la tu melepak kat beranda gitu
merokok dan berborak2
pak imam dah sampai
boleh la kita mulakan majlis akad nikah
pengantin pun dah ready nampaknya
sesi soal2 jawab bersama pak imam
prosedur biasa nak nikah
pak imam pun muda
melawak aje pak imam ni
pengantin pompuan pun dah ready
bapak pengantin perempuan pun sama dah ready


debar ye wak leman


jom kita mulakan







alhamdulillah
dengan sekali lafaz
terbinanya sebuah masjid baru
semoga bahagia sampai ke syurga

majlis membatalkan air sembahyang








selesai majlis akad nikah
kami berselawat ramai2
keluarga mereka bukan semuanya islam
ada yang bukan islam juga


hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki






bersama parents belah perempuan
kami dari pihak lelaki
yang belah kiri tu kawan pengantin pompuan dtg dari semenanjung
derang la banyak bantu dlm majlis ni
sporting betul derang


lepas abis majlis akad nikah
abis sesi bergambar
kami makan tengahari sebelum balik ke surau
ada nasi
lauk ayam  kicap
ada gak lauk ala2 paprik
pastu kami tanya ada tak ikan pekasam
tapi derang makan mentah kat sana
perah air limau
kami request utk masak sket
bila derang masak jadi la lagu ni

still ada rasa kementahan la
tapi ada limau
ada cili api
sedap gak layan ngan nasi
anak2 aku sepanjang kat kampung nandagan mmg enjoy la
kawan pun ramai
puas derang main lari2
kawasan umah pun luas
dah puas kerjakan ayam kat reban
ko tengok si aryan buat apa
aku tanya buat pe
dia kata dia main sampan2

lagi mama snap gambar lagi seronok ko main ye aryan
bertuah punya anak
alyssa dan aira pun enjoy kat sini
kawan2 ramai
derang nampak tak kekok berkawan
bagus, mama suka
majlis tamat lebih kurang jam 12 tengahari
kami amik keputusan untuk balik ke surau
sebab majlis bersanding akan mula jam 4 petang
so kami amik keputusan untuk balik berehat
yelah tu rehat
padahal nak mandi sungai sebenarnya
hahahahahha
jumpa next entry!


Comments

  1. moga pasangan berbahagia hingga ke syurga..

    lewatnya bersanding kul 4...kalau kat sini, kul 1- 2 berarak kompang pengantin masuk bersanding...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin utk doa ko
      ahah lewat bersanding
      kami pun terkejut
      hehehehehe
      bila dah ada dimajlis
      baru tau nape sanding kul 4 petang
      sabar ye
      nanti aku share pe jadi dan berlaku
      besttttt oooooooooooo

      Delete
    2. er....
      berapa entri lagi nak kena sabor tu beb!!??

      Delete
    3. Hoi
      Wakakaka
      Tuuuuu jogja...
      Bila nk abis!
      Ngata aku ye!

      Delete
  2. Moga kekal bahagia jodoh mereka hingga ke jannah....
    Jodoh kerja Allah.......rupanya dapat org Sabah pengantin lelaki tu....tiada siapa yg tahu yer dak.. .

    Ikan pekasam ke tu Elly.... ohhh dia tak goreng yeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah
      ikan pekasam tu dia tak goreng
      mcm tu je makannya
      alah telan aje
      dah sampai tekak, sedap betul!

      amin utk doa pengantin!

      Delete
  3. salah satu menu jeruk ikan dorang...mesti guna ikan sungai, laut jauh.

    ReplyDelete

Post a Comment