makanan sana sini

apa korang buat kalau stress
macam2 org buat kalau dia stress
dan antaranya adalah makan dan makan dan makan
hahahahhaha

this few days selera kurang
aku sakit maha hebat
alhamdulillah dah beransur sembuh
korang yang lain pun jaga kesihatan ye
cuaca kan tak brapa elok lately nih

kita mulakan entry ni ngan baca bismillah dulu ye
wakakkakakakakka
bykkan sabar telan air liur, jgn sampai meleleh lak ye
teh ais in the house!
teh ais layan ngan meggie goreng mamak, telo goreng
perghhhhhhhhhhh
sayur jgn kasi letak, aku tak suka sayur especially kobis yang berlapis2 ye
jiran aku yang anto
lepat pisang ngan laksa
bahahhahha seronok aku dpt jiran cam ni, dah tinggi mangkuk dia kat umah aku tu
biar sampai mangkuk dia abis kat umah baru aku pulang kot
restoran limau nipis bandar baru bangi
ikan pekasam dia kebabom
aku suka makan ikan keli bakar dia
layan ngan sambal tempoyak, sambal mempelam perghhhhhhh
terangkat weiiii
jgn lupa gak ulam2an
menu org tak sihat
mee hoon sup @ secret recipe bangi gateway
ni makan kat restoran tasik idaman
makan ngan geng2 kebun aku
perghhhh alhamdulillah weiiiiii
sodap
menu kat sini tak pernah menghampakan
ohoiiiiiiiiiiiiiiii
cendol jagung
kat area bus stand nilai
phewwwwwww mmg layan wei
ni anak aku punya
abc kosong
pun layan
dah cam air bandung
roti jala
food court, pkns bangi
a must try
popia dia pun sedap tau!
restoran baru kat area umah aku
zee zen restaurant
ada 4 je menu dia so far
limited menu
pakwe amik megi ketam
RM25 i tell u
tapi sedap!
steamboat goreng dia biasa2 aje
tak sedap kat tekak aku
ni ketam kat mohd chan abdullah
sedap sedap sedap!
ni boss blanje
kasi bedal je wat derk
ko ingat mamak tu uli sendiri ke tepung roti canai
derang pun beli sesiap tau
spagetthi olio alio ntah apa benda
aku lupa la mana aku makan ni
tapi sedap rasanya
old town white coffee
boleh la
tapi kalau sup dia masin mmg potong la time nak makan
sirap selasih
aku suka telo katak tu
favourite aku @ wadihana
salmon @ wadihana
labu
wat masak lemak pun sodap
letak kacang panjang sket
favourite aira tu
layan nasi arab kat area bandar baru bangi
lupa nama kedai
tapi bangi ni banyak gila kedai makanan arab
makan kat mamak
kuah kasi banjir ar
aritu balik umah nenek 
singgah kedai makan kawan blogger si ayu citarasa rinduan
of course la air bandung
dan of course la mee bandung
sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

air telo katak lagi
kali ni letak lemon sket utk tekak org tak sihat
koay teow goreng 
sedap!
kedai ni aku suka pi
dekat je ngan opis
aishhhh lupa lak nama kedai dia
untuk kali keberapa
air telo katak lagi
nasi ambeng @ wadihana
cajun shrimp pasta
TGIF alamanda
lupa nama menu ni
TGIF alamanda
nasi goreng kampung
telo mata
tak sedap!
kenduri nasi daun  pisang
mana lagi kalau bukan kat nirwana bangsar
perghhh lama tak pekena kenduri gini
enjoy anak2 aku makan
skang dah tau kan kegunaan daun pisang anak2



ikan bakar
restoran limau nipis, bandar baru bangi
kalau mai sini, jgn lupa layan skali dia punya air limau nipis special
lodeh aku masak
sebenarnya kaler dia kuning
tapi lighting dari hp cap ayam cam gini la
lodeh ni aku lengkapkan ngan rendang dan sambal kacang frozen mak
nampak tak betapa ngelatnya aku
kahkahkah sayang mak siap2 frozenkan utk anakanda yang rajin ni
perkara paling malas bila masak
adalah basuh kuali
ohoiiiiiiiiiii
nasi lemak warung bunian
enakkkk weiiiiiii 
kek mak uda buat
sodapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
penuh kasih sayang gitu
tapi aritu mak uda aku buat talam durian
astaga sedap weiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
yong tau fu
food court alamanda
tak sedap
aku la masak
penuh kasih sayang ni masak
ayam masak merah
si alyssa request
bandung lagi
aku tak suka org buat air bandung camni

last week lepas amik darah kat klinik kesihatan, aku pi makan ngan pakwe kat secret recipe
alhamdulillah bukan denggi
demam dah seminggu lebih, lembik terlepek aku kat umah weiiiii
kerja pun tak larat
mai opis pun aku tido aje kat opis
kahkahkah tido bawah meja boss lak tu wkakakakakakkakaka

pumpkin soup
mee hoon sup
fish & chips
ni lak kat cafe dlm jaya grocer bangi gateway
aku suka salad2 kat sini
ni mcm ala2 carbonara la
sedap
ni pasta yang spiral2 
sedap juga
aritu beli ni sebelum masuk kelas
tingin lak
lately ni byk betul benda tingin nak makan
dan ini juga satu menu tingin
akhirnya ajak pakwe pi makan ni
ntah nape tekak tingin sangat


byk benda aku tingin nak makan lately nih
antaranya red velvet cake
alhamdulillah dah dpt makan
seram sejuk gak takut pregnant
dah tua2 ni kalau pregnant alahaiiiiii
ntah camner rupa aku
so jgn nak wat andaian
aku tak pregnant
bendera dah berkibaran
hungga hungga hungga



Comments

  1. pregnen la cepat. nak bagi hamper ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak ton
      kak ton tu pregnan ke
      cam nampak semangat tu badan

      Delete
    2. tak do maknanya. mungkin photographer salah posisi

      Delete
    3. kuikui
      nak lego tak?
      sila pregnant ye!

      Delete
  2. sila makan sayur.
    sila makan sayur.
    tak makan sayur, tak sihat.

    makanan yg kat TGIF tu sedap tak? macam best..

    mostly makanan best2 semua kat Bangi...arghhhhh..

    cendol bus stand nilai? den sendiri tak pernah try

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh makan la sayur
      kalau sayur makan ngan nasi putih tu, aku makan
      kalau dlm megi camtu aku tak suka

      TGIF punya menu tu sedap
      cajun shrimp tu favourite aku
      aku lebih prefer makan kat TGIF dari makan ngarut cam kat mc donald atau pizza
      end up harga lebih kurang
      pastu kids eat free lagi

      bangi
      name it
      nak makan pe
      ada je weiiiii

      cendol tu
      kat area bus stand
      tepi jalan
      famous oiiii
      camner ko tak tau!

      Delete
  3. Masya-Allah... banyaknya makanan. Itulah tempat kita ni cakap apa aje janji ada duit boleh dpt. Makan pun selesa. Kakak aje yg terliur-liur dibuatnya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pic kumpul2 buat satu entry
      tu yang banyak tu kak

      alhamdulillah rezeki makan tu luas
      syukur sangat2

      Delete
  4. Assalam elly,
    kan3 untung makan TGIP
    anak FREE
    sodap pulop tu menu anak he3
    suke3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan
      free meal tu sedap kan
      sebenarnya mak pak yang makan anak2 punya beria2
      kihkihkih

      Delete
  5. amboi...bykknya mkn2.smua nmpk sedap.tgk smbil tlio2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boleh start fikir dah malam ni nak makan pe

      Delete
  6. Masyaallah banyaknya makanan....nak layan mana satu pun tak tau....semuanya pun sedap...Satu hari nak try le makan kat Limau Nipis Bangi ni...

    ReplyDelete
  7. Dik, akak dah keje kat Bangsar....jauhnyaaa nak gi BBBangi tu..uwaaaa...rindu restoran Limau Nipis tu. Terbayang2 ikan bakarnya....

    ReplyDelete
  8. Aku ni blodwalking sambil aus tdo atas badan. Nsb baik la ada tpon cap ayam ni. Blh jgk bw smbl brg2. Kalau laptop mahunua terhempas ke muka. Haha... Kena mtk tab la. 7 inch pn ok. Skg ni 6.4 pn dh bsr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelan2 beb, cukup duit kasi beli terus!
      salam peluk cium utk aus!

      Delete

Post a Comment