syukur alhamdulillah

entry berangan itu free

tahun 2004 masa aku mula menyewa di seksyen 2 bandar bukit mahkota
admire gila design umah kat banyan close ni
every year tanpa gagal, aku ngan pakwe mesti jalan2 kat show house dia
dlm hati kami
zaman bila la dpt umah camni
saban tahun kami pi show house
tanpa jemu
dengan soklan yang sama

meh tengok gambar2 dari website





penghujung tahun 2012
fasa ke 4, itulah fasa terakhir banyan close
hanya tinggal 3 unit aje masa tu
dengan muka tak confident langsung
kami letak deposit RM5k utk booking
masa tu umah kat kampung yang kami bina belum mencapai 50% lagi utk siap

pastu 
baru sedar
kalau tak jadi RM5k tu hangus
uwaaaaaaaaaaaaa
banyak tu RM5k

so aku ngan pakwe sepakat
kita cari pasal
kita yang susahkan diri 
kita redah ajelah sama2
duit utk banyan ni mmg dah ada, tapi phase baru masa tu cam tak tau bila, tu yang kami sepakat buat umah kat kampung
tengah buat umah kat kampung dia pi launch la plak
bahahahhaha

hari ini
alhamdulillah
cita2 dan impian sejak 2004 akhirnya menjadi kenyataan














ya Allah permudahkan urusan kami suami isteri dlm mencapai cita2 dan impian kami
baru settle 25% bayaran kat developer, ada lagi baki 5% kena bayar kat developer 
kunci dah bleh amik pun, tapiiiiiii ongkos bakinya pun perlu ada
kahkahkahkah

bila pindah?
lambat lagi kot
sebab masih nak kekalkan anak di SK Bandar Seri Putra
tapi 
kepastian belom ada
sejujurnya kami belom pun plan apa2

yang kami tau
masa beli umah ni
mmg nak ajak mak pakwe duk skali
sebab dia dah pencen, duk sensorang kat jb, dah tua, pak mertua pun dah meninggal
kami dah bagitau plan kami 
suh dia duk skali ngan kami
kebetulan pun adik bradik dia ada la beberapa org kat area sini
tapi mak mertuanya
masih giat kerja kat JB nun
sebab itu sejujurnya kami mmg belom plan sesuatu yang pasti





Comments

  1. Tahniah elly! Its a bungalow i tell you hehe
    selamat main deco2. Ni klu xde maid mau bongkok cepat ko elly haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah
      gitu la lebey kurang
      tadi pun tgk dah mula termenung initial cleaning punya hal, sebab cermin kena panjat pakai tangga mau kasi clear

      Delete
  2. Wow! besar dan luasnya elly. Kalau kakak sah memang tak mampu nak memilikinya. Puas nak memenuhkan ruang ni kelak..

    Nak berlari dari dapur ke bilik, dari hall ke dapur dah tak payah nak exercise lagi dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ada rezeki kak
      pasni exercise bersihkan umah aje

      Delete
  3. wah tahniah elly...cantik bangat..bersyukurlah dengan rezeki yang Allah berikan...bila nak ajak nekcik nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nekcik
      alhamdulillah, mmg bersyukur sangat2
      insyaAllah kalau ada majlis doa selamat, sampailah jemputan utk nekcik ye

      Delete
  4. Wahh bestnyer..rumah besar..tanah besar.. design lawa... woww how i wish... nak berangan jugalah walau tau mampu tengok jer huu

    ReplyDelete
  5. Kalau akak takde plan lagi untuk rumah ni, bagi saya duduk dulu... hehehe...

    ReplyDelete
  6. House warming jgn lupa ajak ohkey???

    ReplyDelete
  7. tahniah..mmg cantik rumah tu..kasi deco gempak gempak ye.

    ReplyDelete
  8. tahniah!!!! rumah luas dan design cantik! landscape tuuuu...nak pakai consultant? lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq gb
      kalau ada budget mau gak pakai consultant
      ada consultation free tak lalalalalalalla

      Delete
  9. tahniah. akhirnya siap dah apa yang diimpikan. kak ton tumpang happy *lompat bintang sambil pakai daun pisang*

    kak ton suka kambing panggang ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak ton
      kak ton suka kambing panggang ye
      saya suka dessert tau kak ton

      Delete
  10. wahhhhh elly!!! tahniah2...hepi aku tuk ko...rumah idaman....mmg cantik n moden... alhamdulillah...puas hati dpt umah ni wey...mmg tak keluar rumah laa ...kejenyer dok kemas umah ajeeee heheeheh...yg penting laman luas...puas hati ko nak buat landskap ke mini pool ke....... tahniah wey tahniah....

    rezeki anak2 nie...mesti dieorg pun excited kan tgk umah baru...mesti tak sabar nak pindah...mesti excited cop bilik kaakakakak...tapi tang sekolah tu laa payah...alaa anak2 ko bijak2 sure boleh adapt kalo masuk sekolah baru pun......ape2 pun tahniah lagi sekali key....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq lieya, syukur sangat2
      pasni bersilat la aku nak ngemas umah

      mmg rezeki utk anak2
      pasni pi la tido bilik sendiri
      nyempit dlm bilik mama siap la

      Delete
  11. ko tak jemput aku masa kenduri doa selamat nanti siap kau aku tumbuk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wowowo satu ugutan disitu....insyaAllah!
      Ada rezeki sampai jemputan nanti

      Delete
  12. Bestnya Elly ada banglo ...tahniah yer....impian seiring dgn usaha, mmg hebat!...
    Moga mil dapat duduk sekali nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq byk2
      moga urusan saya dipermudahkan
      doakan ye!

      Delete
  13. - Good investment Elly & Hubby. Congratulations!
    - Rasanya Elly kena hire day-maid/cleaner at least once every 2 weeks. Besar rumah tu!
    - Saya ada sedara yg rumah besar gini and he spent about RM200k for renovations lengkap segala la termasuk curtains, kitchen cabinets, closets etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terharu en syed mai komen entry saya

      tq en syed, alhamdulillah on this investment
      umah sekarang pun maintain cleaner once a week, amik maid mmg idak la, trauma saya sejak maid lari

      200k? itu must be full renovation tu
      phewwwwwwwwww kesat dahi saya tgk jumlah tu

      Delete

Post a Comment