think think think


3 minggu dlm dilema
3 minggu berfikir dengan rasional
3 minggu termenung sana sini
3 minggu perasaan huru hara
3 minggu juga meminta petunjuk dariNya
aku dah buat keputusan
keputusan yang paling muktamad 
selepas berbincang dengan pakwe dan anak2
dan beberapa org kawan
tq korang

aku rasa itulah keputusan terbaik untuk aku
dan terbaik utk pakwe dan anak2 juga
semoga pengorbanan aku tak sia2
semoga pengorbanan aku dihargai
bukan mudah untuk aku
terlalu sukar utk aku
nanti aku dah cool down aku share la ye
kasi la aku layan perasaan beberapa hari

kata Gary Ryan Blair
"long term planning is not about making long term decisions,
it is about understanding the future consequences of today's decisions"

aku agree ngan Gary Ryan Blair ni
keputusan yang aku buat berdasarkan apa akan jadi di masa hadapan disebabkan keputusan aku hari ini
tapi yang paling penting dlm hidup
"for everything you have lost
you have gained something else"
insya Allah!

Comments

  1. Macam ada satu perjuangan di hujung sana bunyinya. Nak resign? Nak sambung belajar? Nak tukar carrier? Eh... memacam dlm kotak fikiran kakak

    Tak apa kakak tunggu next info.

    ReplyDelete
  2. apa pun decision yg ekau buat kak, den doakan " it is the best for u"...moga Allah permudahkan segalanya

    ReplyDelete
  3. Walau apa keputusannya... if dah dpt persetujuan semua, insyaallah itulah yg terbaik. Doa byk2...minta petunjuk dr Allah. Yakin perancangan Allah yg menggerakkan hati kita dgn keputusan itu. Errr nak teka blh? Ko nak resign ya? Salah 1 impian aku tu..nak resign huhuhu

    ReplyDelete
  4. Apa pun keputusan kena istiqomah. Keputusan dgn petunjuk drpdNYA adalah yg terbaik. Gud luck beb.

    ReplyDelete
  5. Kak elly mcm ada perjuangan dan pergolakan yg sama dgn saya. Moga segalanya berbaloi

    ReplyDelete
  6. tq utk komen2 yang aku kira sangat membina
    kak zakie, daddyZZZ, TA, nai, sal dan ros tq byk2
    nanti kalau dah reda perasaan ni, aku share ye
    tq utk kak ton gak, walau tak komen, sepantas kilat dia message aku kat fb
    aku tak melihat kak ton sebagai nyibuk nak tau, tapi aku melihat kak ton sebagai seorang kawan yang prihatan akan kawannya, tq kak ton for your advise!

    ReplyDelete

Post a Comment