AFF Suzuki Cup 2014 - Semi Final

ok
nak share cite tak la lama sangat
semi final AFF suzuki cup 2014
Malaysia vs Vietnam kat stadium shah alam
gambar super duper banyak nih
scroll la sampai lebam jari tu

anak2 semua kat kampung
so aku join pakwe gi stadium
lama dah tak buat kije ni
dulu2 aku rajin follow pakwe pi stadium
ok tiket dah ready!
so rakamkan gambar org yang betul2 excited nak pi stadium
dia yang pi stadium selalu
asal nak pi stadium tanya aku mana topi, mana itu, mana ini
seb bek makwe ni servis tip top tau
mintak je ada




kami bertolak dari rumah jam 5.30 petang
kalau aku ngan pakwe je yang pi mmg kami biasa bertolak awal
sebab aku suka tgk gelagat kaki bola sambil amik gambar
tapi sebab pi skali ngan kawan pakwe
makanya lupakan aje hasrat ko ye elly

lepas maghrib kami mula masuk dewan
inilah masalah kalau lewat masuk stadium
penuh mcm apa
port yang best pun penuh
skali kitorang termasuk kat area ultras malaya
kami kuar balik
matik la kalau duk ngan ultras malaya
mau sejam lebih diri tengok bola
jauh gak kami menawaf
akhirnya dpt gak seat
nun kat atas

ni la kawan2 pakwe
jom tgk persekitaran stadium
padat dan sesak
lepas aku amik gambar2 ni semua
tangga2 semua penuh ngan org
kalau nak kencing ke apa tahan ajelah
mmg payah nak kuar










penyokong2 vietnam



ok bendera masuk suda

player plak masuk



aku suka moment ni
nyanyi lagu negaraku
bergema stadium








malaysia dpt tendangan penalti
dannnn
goallllllllllllllllllll

melonjak2 penyokong harimau malaya
termasuklah aku
susah nak ungkap
automatic terus terlompat2 kegembiraan
ada aku kesah aku sorang je pompuan kat situ?


lepas aje gol
tak lama lepas tu
ada  penyokong bakar mercun
kebabom!
datang la polis ke situ


ni aku tak suka
pehal korang pi attack penyokong vietnam
aku bleh nampak org2 belah aku baling botol mineral yang penuh air ke arah penyokong vietnam juga
mau benjol kepala kalau kena tu
dah la tempias hujan area derang duk tu 
pastu korang attack dia
tak de semangat kesukanan betul la korang ni
keputusan berakhir dengan memihak kepada vietnam
apa ada hal
bagi aku bola tu 1 aje korang nak rebut ramai2
kalah menang adat la

walaupun kalah
kami ok aje
tapi korang main mmg mcm hampeh la 
aku yang tak la gila bola ni pun bleh rasa kehampehan tu
area aku tak de la penyokong yang sengal bengal
cool aje lepas game tamat
tengok ni di kawasan ultras malaya






abis aje game
mmg sesak la nak kuar dari stadium
hujan lak tu
aku balut camera ngan plastik giant
hahahahhaha
jalan2 kuar
aduyaiii pakwe ilang plak
rupanya dia patah balik ingat makwe dia ilang tertinggal kat blakang
yang aku lak dah kat bawah stadium
dengar mcm ada konsert joget
tu dia
penyokong ultras malaya

tak la aku kecewa
sebab ni 1st leg
ada 2nd leg kan kat vietnam
dan alhamdulillah malaysia menang masuk final
hoyehhhhhhhhhhhhhh
tadaaaaaa
nampak tak?
tiket dah ready
kali ni angkut skali anak2
angkut skali anak kawan
so anak2 mmg tak sabar nak ke stadium sabtu ni
mmg la bleh aje tgk kat tv
tapi berada stadium mmg tak terungkap perasaannya

walaupun malam tadi malaysia kalah ngan thailand
ada aku kesah??????
sebab aku yakin harimau malaya akan berikan komitmen yang terbaik lusa nanti

aku kan
aku kan
aku kan
sabtu ni kan
sabtu ni kan
ada gst course kat pwtc dari jam 8.30 pagi sampai 5.30 petang
aku kan 
aku kan
pi course nak pakai jersi siap2
pastu aku ingat nak chow la masa break jam 3.30 ptg tu
dah pesan siap2
kat assistant aku
suh tape apa speaker tu bebel 
kahkahkahakhakah





Comments

  1. bagus ko beb rajin layan bola2 gini...aku? kalo ade 10 tiket free dok sebelah sultan pun mmg takdenye aku pegi kahkahkahkah..... tapi bagus laa ko support minat laki ko...laki aku bising2 tgk bola pun aku sound soh diam ...hahaahahahahaahah

    sabtu ni ko jerit kuat2 tau elly...bagi semangat sikit kat harimau malaya...

    walopun aku tak minat bola sgt tapi ...menang atau kalah aku tetap sokong harimau malaya....

    ReplyDelete
  2. Akak teringin juga rasanya, tapiiiii.....nak kencing susahh...huhuhuhu. Maka, lupakan saja lahhh...

    ReplyDelete
  3. Menonton live dlm stadium memanglah semangatnya tak sama dgn menonton tv. Kena pulak pakwe sama satu kapal memanglah seronok..

    ReplyDelete
  4. Ramai gile orangggg.. .!!! #darisayayangtakpenahmasukstadium. Ngeee.

    Tapi nasib baik laa masuk gak final. Saya geram je bila tiap kali dapat gol sebab penalti. Macam tipuuu je golnya. Hahaha!!

    ReplyDelete
  5. Mmg fanatik bola ni namanya kalau sampai ke stadium. Betul org kata mmg gitu kat stadium semangat dia dah jadi semangat harimau haha.....
    Wah ...nape makwe tak pakai topi cantik tu jugak....

    ReplyDelete
  6. Tu yg den lemah tu kalau masuk lambat kat stadium, seat penuh!! jenuh nak naik sampai ke atas!

    Ultras, mmg ultra la...sanggup diri sepanjang game...hahaha

    Malam tu mmg hujan lebat, den keja malam tu...so lalu kat highway nampak la stadium shah alam..terbayang korang stuck dlm hujan lebat...wakakakakaka..

    Wehhhh..jgn ponteng kelas GST wehhhh..den report dgn cikgu...hahaha...pakai jersey siap dgn topi yg macam husband pakai tu la....baru semangat!!

    ReplyDelete
  7. Part yg paling best...
    "aku balut camera ngan plastik giant"
    Hihihi....

    ReplyDelete

Post a Comment