Festival Light and Motion Putrajaya 2014

hari ahad baru2 ni

aku pakwe anak2 adik mak ayah
cousin sekeluarga
pi putrajaya
jumpa lak mak uda ngan anak dia
bergegas dari pwtc sebaik saja tamat gst course utk hari ke 3
semata2 nak tgk pe yang best sangat festival ni
memandangkan ini adalah malam terakhir
pastu cuti sekolah ni mmg anak2 tak kemana selain dari spend masa seminggu kat kampung ngan atuk nenek
sorry la
mama korang bz ngan course gst
pastu mama korang ada exam 27 dec ni
akakakkakakaka

Putrajaya Lighting Festival
tengok ni
tak sesia gua pergi
acara utama adalah kat sini
istana kehakiman
jgn dok fikir ala2 ICT te
tolong fahamkan maksud light and MOTION

aku bawak camera
tapi camera aku tinggal dlm keta
alasan  nak enjoy layan light and motion
pastu nyesal tak sudah
padankan diri sendiri
pakai la hp cap ayam ni ar













comelnya kamu aryan













seram lak aku tengok
























nak muntah hijau tak tengok gambar dari kamera cap ayam aku?
kahkahkah

byk acara lain 
antaranya
wayang kulit pacak (gambar aku cilok)
ada jualan, ada pameran macam2
aku tak pi tapi
hahahahahhaha


Comments

  1. aku tau pasal benda ni.
    tapi tak de nya laki aku nak bagi/bawak ke sana memalam buta hujung minggu
    aku numpang nengok kat blog kau je laa..

    cantik beb!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah
      siyes nyesal tinggal camera aku dlm keta
      mmg cantik
      tak nyesal pergi
      yang nyesal sebab tinggal camera dlm keta je
      uwaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
    2. eh chop
      laki aku bawak aku
      tapi tgk light and motion aje le
      len2 mcm jualan ke, pameran ke, wayang kulit pacak ke mmg nehiiiiiiii
      kahkahkah
      tapi tu pun dah syukur
      biasalah pakwe aku tu dia tak suka sesak2

      Delete
  2. Cantikkan,, bestt,,, saya pun pegi gak ari Sabtu lepas.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah cantik
      tapi kejap sangat la duration light and motion tu
      kalau lama lagi say 15 - 20 minutes
      saya rasa lebih berbaloi la

      Delete
  3. semua pown cantik...mmg xrugi pergi...xpe kamera hp pown...dpt jugak rietta tgk...klu xde camera hp...xdpt rietta tompang tgk...

    ReplyDelete
  4. Elly....cantiknyaaaa..... Tq for sharing. Akk kagum. Gomen ada org yg pandai design segala. Tp knp channel RTM dok kaler kelabu assp jer kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun kagum kak masa tengok tu
      tu la kan
      RTM mmg sinonim gitu la

      Delete
  5. Uwahhh... thanks El. Appreciate sgt you post foto2 ni semua. Oh begitu rupanya ya light and motion show ni. Sgt menarik! Hopefully it is a yearly event.

    Saya suke yg seram tu! Cam very spooky!
    Also suka yg cam kertas kena koyak tu :)

    Masa show tu ade music latar belakang ker El?

    Projection mappingnya hebat gile!. Ni first time saya tgk ni. Tu yg excited sgt...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup itulah light and motion
      mmg menarik sangat2

      ada music latar belakang sesuai ngan light and motion tu sendiri
      tu yang tambah syok tgk
      cuma duration dia kejap sangat
      tak sampai 10 minit rasanya
      so kalau dipanjangkan durasinya, saya rasa lebih berbaloi2 la tgk

      projection mapping mmg hebat
      actually bukan area tu aje
      di tepi kiri kanan pun ada
      cuma saya fokus area tengah tu aje
      yang saya tak sempat snap
      yang ala2 bob the builder tengah betulkan bangunan
      itu sangat cantik momentnya!

      Delete
  6. Lip lap lip lap gittew. Tak sanggup lah nak gi tempat mcm ni. Sure sesak kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak gak sesak
      kami solat di masjid putrajaya then pi sini
      parking sangat ample
      so kami rasa ok!

      Delete
  7. Cantik. Lip lap lip lap gitew...

    ReplyDelete

Post a Comment