holla holla

anak aku bising2 pehal tak balik2 kampung
katanya tak sabar nak kejar ayam
tak sabar nak main parit
tak sabar nak main air
kahkahkah
makanya isnin petang lepas abis meeting
aku ngan pakwe anta derang balik umah mak aku
duk la korang ngan atuk nenek barang seminggu
pastu sila balik umah mama papa ye
jangan nak lupa daratan sangat

alyssa seawal jam 5 pagi dah bangun
katanya nak makan puri
gelak mak aku
mak aku suh tido balik sebab kedai bukak lambat lagi
kahkahkahkah

so pagi tu kami sapan puri ni
wajib pi setiap kali balik umah mak aku
sebab sedap gila
layan bersama kari kambing
tengahari tu aku ngan pakwe gerak ke JB kejap
jaga diri ye anak2
dengar cakap atuk nenek
jgn nak pau atuk nenek sangat, kang mama sekel2 korang
kami ke sini



stadium dalam proses renovation 
buat apa kat sini?
biasalah utk kaki bola mcm pakwe
ini yang dibuatnya
tengok la sampai muntah
season pass biasa dah abis
tinggal grand stand aje
bayar dulu
nanti dah siap segala mak nenek tu, dia akan call dan pi amik kat opis dia

pastu aku request ke bomba larkin
nak makan kacang pool
bukan jauh pun dari stadium tu kan


call member ajak ngeteh skali
ni la abang pejal raja idong
baru kuar wad sebab jantung sumbat
belom buat lagi
tengah settlekan insurans baru proceed utk buat sten
layan gak tahu bakar ni
lempeng kelapa
lepas melepak sampai perut nak pecah
kami ke sini
UTM skudai
jumpa si itik gembo2 ni
ni  la kawan baik aku masa degree, satu course, satu class, satu bilik
best student ni weiii
dlm bilik memalam dia baca buku
aku tido
kahkahkahkah
dia skang lecturer kat UTM
aku pi amik benda alah ni kat dia
ni research by UTM
dah tetua ni mula merayap cari supplement
dah kakitangan UTM kan
mestilah spesel price sket
tq itik!
lepas jumpa si itik ni
aku pi melepak umah mak mertua aku kejap
makan dan minum lagi
biasalah menantu mithali mmg camni
cadang lepas maghrib nak bertolak balik KL
penyudahnya kul 9 malam baru gerak
gasak layan mak mertua borak
jam 12 malam kami sampai umah

rasa lain sangat bebudak bertiga tu tak de
tak de org nak kejut aku malam2 suh peluk dia
kalau tak setiap malam tido aku terganggu

smalam petang alyssa call
menangis call aku
ingat gado
rupanya rindu mama
adik dia cool aje, tapi dia lak sememeh
tapi mmg alyssa ni tak leh jauh ngan aku
asal jauh, call malam2 meleleh nangis2 rindu aku
berbanding ngan aira dan aryan

enjoy la bersama atuk dan nenek ye
atuk nenek tu punya banyak program utk korang
adehhhhh
layan ajelah ye

aku?
duk berdua ajelah kat umah ngan pakwe
next week mamat tu nak outstation dah
aku lak dah bz ngan GST course utk 2 minggu

so esok
kami nak pi sini lps kije
ngeh ngeh ngeh

ahad lak
kasi mama papa dating kejap ye
nanti korang balik kita dating sesama lak ye
rindu korang to the moon and back!


Comments

  1. allysa tak ada
    orang lain lak yang mintak peluk malam malam..

    kihkihkihhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah
      kihkihkih
      mihmihmih

      eh eh
      ko ke aku?

      Delete
    2. nanti boleh scan perot dgn ahkak Singa..kah kah kah

      Delete
    3. Amboi perut aku ke perut korang yg nak kena scan ni
      Kemain seko2

      Delete
  2. Macam lebihkurang hari perjalanan elly ke Larkin tu kakak pun pergi tau. Dah tu elly ke UTM kakak pun pergi tapi kakak ke majlis kawen di dewan Alumni depan tu. Agaknya kita berselilsih jalan hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak
      perjalanan tak dirancang kak
      teringin gak nak jumpa kengkawan yang di alam maya ni sebenarnya
      kalau ada masa
      insyaAllah
      akan jadi realiti
      maybe selisih jalan
      apakan daya
      tak kenal
      insyaAllah, satu hari nanti

      Delete
  3. Bagus la anak anak ekau kak..gemar balik kampong...gemar nak experience benda2 tu..

    Puri tu mmg nampak best woooo..kalau ada kat larkin bomba tu, mesti den try...tapi ni kat kampung ekau..hadoiiiii...eh, jumpa tak pelakon Wan Maimunah kat kedai kacang pol tu? Masa mak ayah den gi dulu, dia yg serve kan...hahahaha

    So husband mmg akan selalu turun JB gi stadium layan JDT? Jeles wooo den..

    Dan den lagi jeles, sebab korang layan Search nanti!!!!! Fewitttttttttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 den ngan den mmg suka balik kampung
      sebab tu den buat rumah kat kampung

      puri tu mmg terbaek la weiii tak rugi aku pi makan selalu
      eh tak jumpa la wan maimunah tu
      den layan diri sendiri je
      hahahahha

      ada game turun la JB
      tak de hal
      mak ayah mertua semua kt johor
      sedara mara kengkawan berlambak kat johor
      tak de hal
      nanti ada budget den nak beli lagi satu season pass
      mana aci dia pi sensorang
      tunggu duit turun dari langit nih

      jangan la jeles
      aritu aku jeles ngan si singa tuh
      dia pi layan konsert krisdayanti wei

      feeewiiittttttttttttttt

      Delete
    2. den layan konsert nasyid sekolah aja lah macam ni...wakakakaka

      Delete
    3. Eh ko ingat nasyid x layan ke?

      Delete
    4. tiket pree aku layan laa..
      coba kalau bayo..
      baik akuguna beli tiket kapalterbang!!

      Delete
    5. Tau xpe kan!
      Org ngata beli tiket mahal2
      Insurans lupa nk amik utk jari derang agaknya
      Aku perati je komen2 merata

      Delete
  4. bestnye anak2 nak dok umah atok ngan nenek.. bdak2 ni bau tinggal pegi pasar kejap pon dah meroyan macam mak bapak mati.. sabo je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nangis gak rindukan mama, tapi sesekali ajar derang Manja ngan atok nenek

      Delete
  5. Replies
    1. Hidup kami mmg penuh aktiviti
      Sebab xde aktiviti nanti bosan
      Hahaha

      Delete
  6. Hahaha geli hati baca komen-komen kat sini...

    Macam mana boleh dapat title 'itik' tu ek...? Itik suka baca buku malam-malam ke...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha
      Member ni part time model muslimah
      Jalan terkedek2 ala2 catwalk
      Tu yg melekat jd itik
      Kakakaka

      Delete
    2. Ooo ingatkan sebab apa tadi... hahaha...

      Delete
    3. biasalah nama gelaran mesti ada time2 blajar

      Delete
  7. Nenek diaorang masih kuat lagi ye Elly....senanglah kan nak tinggal tinggal....Anak anak okje tak pernah tinggal gitu, depa tak mau....

    Amboi harus dapat adik baru depa ni kalau dah mcm pengantin baru hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sihat org tua la
      Tp atuk nenek pun request suh cucu2 blk
      Adik baru xde la....kami dh tua

      Delete
  8. ohooooooooooooo honeymoon mood activated hahahah...baik2 kang aryan dpt adik lagi kang heheheeheh...tu laa budak2 pun hepi dpt dok ngan atuk nenek tu...mcm2 aktiviti leh buat....korang lak leh buat aktiviti korang tanpa gangguan...

    elly aku kagum dgn ko sbb minat bola...aku??? i hate bola ok hahahaaha...dah le suke buat aku berdebar2...i panik hokeyyyyy hahhaahhaha getiks tak?

    ok pic mknn kejam...aku puase nih!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko je la branak....ku dh kertu ni kuikuikui
      Atuk nenek pinjam cucu kejap....seminggu...tu pun katanya kejap sgyt cucu duk kg
      Aku x la minat gila bola.....bleh la sket2....kongsi minat ngan pakwe...kang dia pi lk ngan awek len..... haru weiiiiii

      Puasa ke!
      Sorry kakakaka

      Delete
  9. tengah berhoneymoonlah ni ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebey kurang
      amik masa berdua sementara mereka ngan atuk nenek

      Delete
  10. Kecik2 saya suka tangkap ayam opah bawah naik rumah [rumah kampung tinggi] dan 'terbangkan' ayam tu dari tingkap. Punya la opah marah, 'Mati la ayam2 aku!!" dan mak saya pun turut jerit2 marah...hihi.. Dan ada sekali tu pi petting kambing.. tu dia... sental dgn sabun fab buku tak hilang bau hamis kambing tu! Hahaha...

    Thanks Elly, cerita anak2 awak buat saya teringat kisah saya masa kecik2 :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok
      cite ayam en syed tu
      saya pun suka buat masa kecik2
      hahahahhaha
      seronok gila tgk ayam tu terseksa jiwa dan raga kekdahnya

      kambing saya tak de buat time kecik2
      sebab nenek ngan atok tak bela kambing
      kahkahkah
      agaknya kalau dia bela kambing, ntah apa yang jadi kat kambing dia

      welcome en syed, ur stories pun buat saya terimbau zaman kanak2 saya

      Delete

Post a Comment