KL - KK - Keningau - KK - KL: Part 11

sambung dari smalam punya entry
kita ke rumah ke 5
rumah murut
detail utk upacara masuk ke rumah murut ni 
dan juga segala gambar kt bawah ni
boleh rujuk kat entry ni

ini adalah upacara bila kita mai umah dia
penerimaan tuan rumah pada ketua rombongan

aktiviti menyumpit
amik semua nak cuba menyumpit


nice catch

this is the best part
joget ramai2
layan inai


persembahan budaya









ehhh
mak aku pun nak gak menari




tetap amik gambar

lunch time
lauk dia mmg sedap
masakan kampung mmg kena ngan tekak aku
sambal belacan dia
i tell u
sedap ok!
mmg bertambah makan kat sini
see
kepuasan dan kepenatan
penat jalan
penat beraktiviti
perut dan kenyang
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Comments

  1. Tak tahulah kakak paling suka mengikuti journey elly yg kali ini. Lain-lain ok juga tapi tak sama dgn yg ini. Nampak happening sangat:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak
      ada satu lagi entry before journey ni berakhir

      Delete
  2. Replies
    1. aku tak buat
      anak2 aku je buat
      sebab aku bagi la priority kt tourist tu ar

      Delete
    2. eh plus aku nak cepat2 blah
      nak pi book tempat utk cultural show
      aku nak duk depan skali hahahhahahaa
      sebab tu aku skip je buat inai

      Delete
  3. Mana gambar sambal belacan? Addooiiii.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak
      ini kali ke2 saya mai tempat ni
      dan kali ke 2 saya lupa amik gambar makanan bagai
      kali ni dtg
      mmg dah terbayangkan sambal belacan dia
      perut lapar
      penat jalan
      makanya sampai, amik makanan, terus ngap!

      Delete
  4. Amboi! Berjln sempena cuti sekolah eh? Jauhnya jln. Sy pun teringin nak ke S'wak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh
      ni awal sept 14 aritu

      bukan s'wak tapi
      sabah ye

      Delete
  5. Seronoklah kan dapat tengok budaya orang.....
    Memasing pun sempat jugak berinai yer hihi....Sama ke cara masak dia ngan kita Elly berselera gayanya sampai lena haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempattttttttttttttt
      cara masak mmg la tak sama
      sambal dia mmg tak kena di tekak saya
      hehehehehehehhe
      tapi ada sesetengah masakan mmg kena ditekak
      contohnya sambal belacan lauk2 kampung kat mari2 village ni mmg la sedap!
      terbaek!

      Delete
  6. Hihi... semua lentuk dah! :)
    Dulu saya ke sana paling teruja dgn yg trampoline tu! Saya diajak melompat tapi tak berani. Maklum la badan sedap2 macam ni kang runtuh pulak rumah tu...hahahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh pakwe saya pun katanya takut runtuh
      hahahahhaha
      tak runtuh la
      cuma melendut lebih sket la
      hahahahhahaa

      Delete

Post a Comment