kuih untok

kuih tradisi org banjar

dah uli2 bagai
buat la bentuk gini
ala2 cam donut
biarkan seketika sebelum digoreng





kasi belah
sumbat ngan sambal
ala2 sambal kicap
tapi pakai lada kering
phewwwwwwwwww
layan wei kuih ni
makan ngap ngap ngap tak ingat dunia
lepas makan berketul2
minum air 
kembang dlm perut
sampai rasa nak meletop perut kekenyangan

rindunya kuih untok ni
kalau tukang uli tu kebabom
lagi lumayan kesedapan kuih untok nih

Comments

  1. mana resipinya elly..nekcik tak pernah rn
    akan

    ReplyDelete
    Replies
    1. X tau resepi
      Huhuhu
      Tau mkn jek!
      Selalu saya kena jd tukang goreng je

      Delete
  2. ada yg panggil burger malaysia ni.

    ReplyDelete
  3. Lain rasanya dari pau sambal tu yer Elly?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambalnya lain kak
      so feel dia lain bila makan

      Delete
  4. Kalau saya nak order kira cam maner ya? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMGGGGGGGGGGG
      saya tak jual
      sebab tak reti buat
      hahahahhahaha

      Delete

Post a Comment