Majlis Kecemerlangan Kepimpinan SRA Bandar Seri Putra 2014

majlis kecemerlangan di SRA alyssa plak
alhamdulillah dpt anugerah lagi kali ni

papa alyssa masih lagi outstation 
makanya mama ajelah attend sensorang ye

utk majlis kecemerlangan SRA tahun ini 
dibuat 2 hari berturut
sebab banyak betul penerima anugerah
so hari pertama majlis kecemerlangan adalah pada hari Jumaat, 21/11/2014
utk alyssa diadakan pada sesi pagi
aku kan ajk pibg
so aku tak la bosan sensorang
ramai je ustaz ustazah aku bleh layan borak

selesai segala mak nenek ucapan, perasmian, persembahan dll
makanya acara mengambil anugerah masing2 bermula

tunggu giliran
sampai bosan2 aku tengok muka memasing
alyssa kantoi ngan aku kali ni
kaki borak rupanya


ni anak sepupu pakwe
ken farihin
turut mengambil anugerah
mama dia tak dpt mai sebab ada hal
so aku jadi mama angkat dia arini
kahkahkah
ken amik anugerah utk perkhidmatan sebagai ketua kelas
yang awek blakang tu bukan awek dia 
tu penolong ketua kelas
kalau tadi beratur sambil duduk
ni berdiri plak
barisan penerima anugerah untuk perkhidmatan sebagai pengawas sekolah

ini untuk anugerah perkhidmatan sebagai pengawas sekolah
anugerah disampaikan oleh guru besar sekolah




yang ni plak untuk matapelajaran terbaik tauhid
100%
disampaikan oleh guru penolong kanan, ustaz azhari


dan yang ini plak untuk anugerah matapelajaran terbaik tajwid
100%
so ada 3 anugerah utk majlis hari jumaat
bergambar ngan ken kejap

selesai majlis
alhamdulillah
esok menyusul lagi satu majlis kecemerlangan utk hari ke 2
alyssa ada 2 lagi anugerah esok
dan esok juga
ada konsert tadika aira dan aryan
haishhhhh
seb bek pakwe balik dari outstation dah
so esok kami berpecah
papa akan ikut alyssa amik anugerah di SRA
manakala aku akan bawak aryan dan aira berkonsert

perhatikan muka ketat masing2
nak2 si alyssa
sebab dia tak dpt join konsert adik2 dia
pastu si aira plak muka ketat sebab papa dia tak dpt tengok konsert dia
aduhaiii memang mencabar
aku lak tak bleh tinggalkan aryan
kan melolong budak tu kalau papa yang teman dia kat konsert


inilah bezanya bila mama atau papa yang attend majlis penyampaian hadiah anak2
percaya tak?
ni la sekeping gambar alyssa yang papa dia snap
wkakakakakkakakakakakkakakaka
gambar ni dpt banyak komen
kata derang fuyooooooo
dpt anugerah, papa belikan keta audi
kahkahkah
mmg lawak dan semestinya gambar ni bukanlah dirancang
aku kenal sangat papa alyssa ni
dia janji amik gambar je utk tunjuk kat aku
kahkahkah

so hari ke 2 majlis kecemerlangan alyssa dpt 2 anugerah
berada di kelas pertama, utk darjah 3
dia dpt no, 2
ditewaskan oleh pesaing terdekat dia 
nyna farhana
untuk peringkat sekolah, alyssa berada di tempat ke 4 dengan 97.4%

mama bangga sangat2
its ok alyssa
mama suka persaingan yang sangat sihat ni
moga kamu terus berkawan dan dikelilingi dengan kawan2 yang hebat
jgn sombong
bantu kawan2 yang kurang dari segi akademik, sama2 belajar dan sama2 berjaya dunia akhirat

bila dpt no. 2 secara automaticnya alyssa dpt anugerah untuk mumtaz
anugerah mumtaz ni bila kita score 90% ke atas
moga dengan kejayaan ini 
alyssa akan berusaha lebih gigih lagi
jadikan anugerah ini pemangkin utk berjaya di masa hadapan
perjalanan alyssa masih jauh
banyak yang perlu dilalui 
mama papa dan adik2 sentiasa doakan yang terbaik utk alyssa
moga selalu berjaya 
dunia dan akhirat!

koleksi piala alyssa dari SRA untuk tahun ini
letak bersama piala aira dan aryan
ada 2 lagi pingat alyssa
menang time sukan aritu
lupa lak nak letak skali kat sini
dapat jugak buku ni selain dari sijil
dpt 5 buah buku yang sama, sebijik sejibon
aku nak sedekah ni
sapa anak dia tahun 4 di SRA tahun depan bleh request ngan aku!
sapa cepat dia dapat
apa lagi!


Comments

  1. byknye anugerah alyssa...tahniah alyssa...kagum ngn elly..dalm sbuk sbuk sempat berlari ke sana ke sni....mmg anergetic sgt....

    tahniah jugak pada elly, sebab hasil didikan elly jugak anak anak berjaya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq rietta
      cuba buat sehabis baik utk anak2

      Delete
  2. Alhamdulillah....Tahniah Alyssa. Jadi anak sulong, kena tunjuk contoh cemerlang untuk adik2.

    ReplyDelete
  3. Tahniah Alyssa. Auntie tumpang bangga dan auntie tahu mama/papa dan adik semua happy sangat

    Anak bongsu kakak dah nak masuk tahun 6 dah elly. Buku pun tak samalah dgn negeri Johor punya. Kawan yg sekolah sana bolehlah kalau nak cepat!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. Congrats Alyssa!

    Saya cadang elok ambik video kalau terpaksa split.
    Best semua tgk sama2 kat rumah at end of day :).

    Saya juga 'Amin'kan doa mama/papa/adik tu, semoga Alyssa berjaya dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  5. wah tak sia sialah emak jadi orang kuat sekolah kan...alhamdulilah semuga terus berjaya dengan cemerlang insyaallah

    ReplyDelete
  6. tahun depan dapat porche!!




    let it go...
    let it go.......

    ReplyDelete

Post a Comment