Search...Live di Istana Budaya

anak2 kan kat kampung
bila derang tak de
sunyi lak malam2 kami

makanya aku ajak pakwe pi layan search
beli tiket online
ini je yang paling murah ada
layankan aje
akhirnya
dpt gak layan search
lagu yang paling aku nantikan fenomena dan pawana utk malam ni
selain dari lagu2 search yang hit



kami sebelum konsert

biasalah kan tak leh amik gambar sepanjang konsert
tapi ada je umat yang degil
so akan ada pancaran laser kaler hijau tala kat korang kalau ko degil gak amik gambar
tapi ada derang dulik
ohooiiiii
belajarlah utk hormatkan peraturan yang ditetapkan

gambar ni aku snap masa konsert telah berakhir


kami lepas abis konsert

amacam konsert?

best
sangat sangat best
aku kagum ngan showmanship derang
kagum dengan tenaga mereka bila melihat pada usia mereka2 itu

hampir aku kecewa
adakah tak de lagu pawana?????
rupa2nya itulah lagu penutup mereka
oh myyyyyyyyyy
feeeewwwitttttttttttttttttttttttttt
enjoy gila aku malam tu
membesar dengan lagu2 derang
mmg layan betul la

konsert ni
adalah hari pertama
kemunculan yazid utk beberapa lagu,bermain dram secara ekslusif 
kuat betul semangat dia
baru aje kuar spital
semangat yang kuat bawak dia utk bersama2 dalam konsert
penonton bersorak tanda semangat utk yazid

di tengah keriuhan
ada satu kumpulan rock lama
aku pun lupa nama kumpulan derang
berhead banging derang dalam IB tu

ok
aku gembira
tq pakwe bawak makwe mai sini
jumpa sedara!
ada gak jumpa kengkawan
hahahahahha

mai sini
patuhilah peraturan berpakaian
dan juga lain2 peraturan yang ditetapkan
mai la awal
so tak la bila ko masuk ganggu pandangan org yang tengah tengok konsert

bleh aje pakai jeans
tapi jgn la yang rabak2
sejuk atau tak dlm tu??
ada kata sejuk
tapi bagi aku biasa aje suhunya

seat yang nak pilih
bergantung la
ada yang pilih berdasarkan harga
ada yang pilih berdasarkan lokasi kerusi tanpa pedulik pun harga
so tepuk dada tanya selera masing2

ada yang nak dekat ngan penyanyi
depan skali duduk sampai sakit leher dongak pun ok aje
ada yang nak duduk depan gak
sampai tinga hampir nak nanah sebab speaker dekat
ada yang suka duk atas skali
sebab katanya penyanyi selalu berkomunikasi dengan penonton yang jauh di atas
hahahahahah

apa pun search mmg tak menghampakan
feeeeeeeeeeeeeeewitttttttttttttttttttttttttttttttttt

Comments

  1. kak ton plak prefer wings.... awie tetap di hati, cinta pertama tak dapat dilupakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wings pun minat gak
      tapi aritu dah terlepas
      sebab budget ke laut
      ni pecah tabung ayam
      tgk2 cukup lak utk pi layan

      Delete
  2. Fewitttttttttttttt..
    Lagu Pawana tu pun den suka..
    Kesian..pelik tgk Malaysian ni..masuk Istana Budaya dia buat perangai macam tgk konsert kat funfair! Spesis2 macam ni mmg toksah la gi event macam ni...

    ReplyDelete
  3. Rajin juga ye elly dgn pakwe pergi.
    Sesekali mengimbau nostalgia masa zaman sekolah kecik-kecik dulu ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa lapang, anak2 pun kat kampung, boleh la pi kak
      kalau ngan bebudak tak dpt la nak pi

      membesar ngan lagu2 mereka kak
      hehehe

      Delete
  4. Fuhhh... fiweet betul lahh!! Saya sangat respek dengan uncle2 search nih! Jatuh bangun diorang la yang buat diorang teguh sampai sekarang. Eh jap. Lagu teguh ada??

    ReplyDelete
  5. Peeeeeeeeeeeeeeeeeewwwiiiiiiiiiitt..........

    Bila la saya dapat duduk atas pentas tu... Huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. peeewitttttttttttt
      one fine day ustaz, insya Allah

      Delete
  6. Good times! Saya ader a few friends yg gi jugak dan semua kata best sgt!

    My last concerts was konsert Warna Sheila Majid. Saya prize tiket percuma sebab menang buat slogan sabun Lux yg Sheila Majid jadi dutanya...hihi...
    Punya la saya minat sgt Sheila tu masa remaja...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow
      itu mmg dah lama
      my last concert pun many many years backkkkk
      itupun dpt ticket free dari maxis
      konsert maroon 5 hahahhaha
      before pi konsert tu, siap study lagu2 maroon 5 kahkahkah

      sheila majid pun best
      dia very good singer, performer and entertainer
      suara sedap
      kiut miut lagi

      Delete
  7. Replies
    1. buah pinggang gagal berfungsi
      so dia cepat penat
      ckp pun mudah batuk2

      Delete

Post a Comment