AFF Suzuki Cup 2014 - Final: Part 1

kita jgn panggil cite basi la
kita kategorikan dia sebagai cerita tertunggak
hahahaha
dan dr singa
sila jgn tanya brapa part
kang ko kena tulah

tiket dah beli
hooorayyyyyyyyyyyyyy
aku ada seminar gst hari perlawanan tu dari jam 8.30 pagi sampai 5.30 petang
hahahahha
camner tu?
rancangan rapi dah dibuat
anak2 akan pi stadium ngan pakwe 
amik skali anak member sorang
kasi angkut juga pi stadium
jam 2 petang bertolak dari umah katanya
bawak keta paling cute ye
senang nak parking kekdahnya
dah la tengahari tu ada majlis akikah bagai kat umah partner dia
hahahaha sila uruskan ye
aku sibuk ngan seminar gst aku
pagi tu aku dah siapkan semua jersi utk derang
aku dengan selamba pi seminar pakai jeans ngan jersi harimau malaya
seb bek pakai jersi kaler biru ni
kalau kaler kuning itam tu mmg obvious la
kasi sarung jaket 
tak la brapa prasan kan
seminar gst abis kul 5.30 petang
camner ni?
wakkakakakakakaka
rancangan rapi telah pun di atur
aku akan kuar dari seminar time break jam 3.30 petang
kautim sama assistant aku suh dia rekod pe speaker bebel
skali 3.30 petang speaker tak abis2 bebel
wakakkakaka
ngan muka sardin cap gajah, aku bangun dan keluar dewan 
pada abang sebelah aku tu, aku ckp 
"bye2 abang, saya nak pi stadium"
gelak dia tengok semangat aku

jalan laju2 kejar masa ke stesen star lrt
dr stesen pwtc ke stesen bukit jalil

ada satu kesengalan kat situ
aku tak tau nak kena tukar train ke tak utk ke bukit jalil
wkakakkakaka
nak beli tiket pun tak reti
yang best tu siap ada akak tu suh aku belikan dia tiket
terkebil2 aku tekan mesin tiket tu

selamba aku tekan stesen bukit jalil
masukkan duit 
dan token kuar
masuk
pastu tak tau mana satu tangga
wakakkakaka
aku follow je yang pakai jersi harimau malaya
hahahahahha
senang kan
masuk train
org tak ramai
aku panggil la budak pompuan depan aku tu
nak tanya kalau nak ke bukit jalil kena tukar train ke tak?
pastu nak tanya skali aku naik train betul ke tak?
dia wat dek je aku panggil
rupanya pakai ear phone
cet!
dia kata kena tukar train kat chan sow lin
makin banyak stesen brenti
makin padat train
nak2 penyokong harimau malaya
aku makin confuse
sebab train di kedua2 arah penuh ngan penyokong harimau malaya
eh mana satu hala yang betul ni
wakkakakakakakakka

tiba di satu stesen 
aku bedal aje kuar
sebab aku tgk ada penyokong yang kuar
stesen mana lupa lak aku
ngan muka sardin cap gajah lagi skali
aku tanya
"kak, sebenarnya nak pi bukit jalil ni camner? kena tukar train ke apa? dedua arah penuh ngan penyokong ni, saya tak pernah naik train pi bukit jalil"
akak tu ckp
"ikut akak, akak pun nak ke sana, kena tukar train kt chan sow lin...jom kita ke chan sow lin dulu"
hahahhaha
nampak tak?
bangla pun lagi terror la naik start lrt

sampai di stesen chan sow lin
astaga ramai gila weiiiiiiii
tak yah tunggu sampai kt stadium
kat situ pun penyokong dah menyanyi ramai2
termasuklah aku
seronok betul
asal sampai je train tak leh masuk
sebab penuh
aku pun tak brani nak snap gambar
kang aku snap gambar, org potong queue aku
makanya aku pertahankan queue aku dek mengenangkan anak2 dah sampai kat stadium

asal train sampai je, semua bersorak bagai
tapi tetap tak dpt naik train sebab penuh cam sardin
tu sebab train yang arah bertentangan pun penuh
derang pi naik , hala ke 1st station, dan patah balik ke bukit jalil

akhirnya
hikmah org yang sabar
sampai satu tren yang totally kosong
semua bersorak
tu dia!
aku pun dapat masuk 
yeayyyyyyyyyyyyyyyyyy

sampai di bukit jalil
nampak tak crowd yang keluar dari train nak ke stadium

super duper ramai ok
nak jalan pun terhegeh
token yang ada tu
aku tak leh kuar
kakakakkakaka
kena bayar lagi extra 20 sen
baru bleh kuar
hujan renyai2
lepas meredah ujan, org ramai, gerai2 jualan
cabaran bermula
cabaran nak cari pakwe dan anak2
dia kata landmark tat nasi ayam
jenuh pusing tak de
call tak dpt2
akhirnya!
jumpa derang
bila papa bawak anak2
duk kat sini, dalam cuaca gerimis
anak2 basah kena ujan
yang aryan pakai baju hujan alyssa
yang alyssa ngan aira lak pakai windbreaker papa derang
dah cam jubah pun ada
oiiii windbreaker papa korang tu size XXL

baju hujan disposable tu jual pada harga RM5 satu

nampak tak si aira ni
payah betul nak amik gambar dia
lepas semua member2 pakwe sampai
kami mula nak masuk stadium
nak banding ngan time semi final
time final ni lebih ketat la derang check 
utk pompuan siap ada khemah khas kena masuk
abis satu badan kena raba
beg kena bukak dan kuarkan barang satu satu

kami cari port nak duduk
ramai kawan2 pakwe mai kali ni
dah cam reunion lak aku tengok
so ni pilihan tempat duduk kami
beli makanan siap2
kang lapo
dah la aku bawak anak
kang kalau dah penuh tempat duduk tu payah nak keluar
siap2 suh derang ke toilet

tiba2 tengah berlegar2
dengar bunyi sorakan kuat
owhhhh ultras malaya rupanya
berarak utk masuk stadium

tu dia

siap ada bakar2



tu dia semangat ultras
dlm stadium jgn buat camni ye















kasi pose sket
ni mmg kaki pi stadium

jom tengok sekitar stadium sebelum permainan nak bermula



2 org budak yang tak faham lagi
org melompat gol
sorak bagai
dia leh duk rileks lagi

yang kanan tu anak member
kasi angkut skali




 aira biasalah
hingar bingar camner
dia bleh je lelap
dia tido kat peha papa
skali gol
papa dia bangun lompat2
dia rileks je tido
 ni tak tido
budak ni mana tido punya stok
suh aku snap gambar sticker kt muka dia tak abis2

aku tabik ultras malaya
hampir 2 jam berdiri
bersorak
later2 aku share banyak gambar derang ye





macam2 banner ada
amik ko!



penyokong thailand
sporting2 penyokong thailand


next entry ajelah sambung ye
tetiba dah abis masa rehat
nak sambung wat kije len plak

Comments

Post a Comment