cerita rojak

makcik elly mai dengan cerita rojaknya

last grading utk alyssa tahun 2014

lega aku tae geok dia lancar
sparring dia bagus
itu tali pinggang biru bleh simpan dlm almari
alhamdulillah lulus grading kali ni
kasi tukar ke tali pinggang merah
tgk kerja aryan
dengan selamba dia charge note 3 aku guna charger blackberry
boleh charge tu walaupun charger dia lain, sebab charger note 3 beso sket
sapa tau daun ni
daun ni jiran aku tanam
aku amik je tetiap pagi
basuh bersih
kasi rendam dlm air suam
pastu minum airnya
bagus utk ilangkan batuk
alhamdulillah hari ke 3 batuk lega
as student retail
mmg la tak leh pisah ngan retail concept
aku paling suka tgk christmas display
cuma dah tua2 ni masa nak ke mall tu agak kurang
sempat ke pavillion
date ngan pakwe aritu
cantiknya deco christmas




masa bulan 11 ngan 12 aritu kan hujan je
asal pagi je kabus tebal
mmg best time ni tarik selimut

bunga seri pagi
berseri2 pagi aku


hadiah dari bff aku kat shah alam
ni hadiah bday aku katanya
dia mmg tokey mary kay
tq amy!
aduyaiiiiiiiiiiiiiiii loyang kemekkkkkkkkkkk
bukan loyang aku tapi
loyang orang
kakakakkakakak
buatkan makaroni bakar dlm loyang ni sebab nak pulang loyang dia
skali siap bakar, kuarkan dari oven
amik ko
jatuh terjelepuk kat lantai
makaroni bakar ntah ke mana
loyang org dah kemek
hahahahahhaha
tuan loyang kata, its ok, tak yah ganti
legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
rutin harian kalau stok bunga ni ada
bunga cempaka
wangi weiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
pi gst talk 
dpt door gift ni dari TM
bleh ganti yang lama 
yang dah terkopek2 ni

ni bukan pregnancy test
ni dengue test kit
aira demam
takut denggi
cepat2 buat test ni
alhamdulillah negatif denggi
masa harga minyak naik
nak nangis bila isi minyak full tank
aku tak suka isi minyak sket2 
sebab tak suka asyik nak pi stesen minyak
buang masa menunggu, membayar, mengisi
member sakit jantung
moga cepat sembuh hans
jgn nak degil2 sangat
kang aku sekel2 jantung ko
sapa kata aku tak reti menanam?
aku tanam pokok cili
betul2 kuar sebijik je cili dia 
kahkahkah
limau kasturi ke 2 yang kuar sejak aku duk umah ni 
aku duk umah ni pun dah 7 tahun
kakakakkakakakakaka
pokok keledek aku
subur tak?
pucuk keledek bleh wat sayur
isi keledek takkan la korang tak tau nak wat mende

kalau lalu jalan bangi lama 
bertabahlah utk menanti lembu2 ni melintas ye
dah la jalan ala2 lenggang mak limah
denggi menyerang lagi
area umah aku hot spot denggi
skang pun masih hot spot
dah ada 2 kematian
kengkonon tak nak la bau asap
duk la dalam keta
kahkahkah
bau gak weiiiiiiiiiiiiiiiiii




anugerah indah dari yang maha esa
pelangi
dating ngan pakwe
tengok takhta 3 ratu
waaaaaaaa best!
jumpa kawan masa diploma 
atiem, yang berbaju biru tu

last but not least
comel tak saya

wakkakakakakkakakkaa





Comments

  1. Itu dia sekali harong macam-macam cerita..
    Tapi yg best hero elly yg gambar last tu. Skarf kakak dia jadi mangsa:)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kat istana budaya beb, sama2 tengok teater

      Delete
  3. all in one entry. bagus hehehe sonok baca life ko elly. hebat alyssa taekwando. iman taekwando dia dah ke laut hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala iman, sayangnya kelaut lak
      tapi kalau derang tak nak mmg tak leh paksa taekwando ni

      Delete
  4. kah kah kah...sebijik cili & sebijik limau kasturi yang keluar...ekau mmg berbakat menanam betol!

    buat saspens aja ...ciss..igt kan ekau dah pregnant! bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah bakat terpendam aku sebenarnya yang ko tak tau

      eh production dah shut down la
      how come can pregnant!

      Delete
  5. Terbaiklah Alyssa.... Dah boleh tibai orang dah ni...hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sangat kak
      cuma kalau ditibai adik dia
      siap la mama dia punya tibai datang kat dia

      Delete
  6. aku baru nak jerit ko peknen...bace2 rupenye denggi test....baru aku tau ade rupenye utk test denggi..alah alah kampung nye akuuu hahaahah....

    fogging tu dasat wey...aku kalo tau nak fogging aku cabut awal2...tak larat bau asapnyerrrrr.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kemain ingat aku peknen ye hahahhaha dah tua la beb, x larat nak peknennya

      ahah
      mmg x larat bau
      eh
      ko kkm
      camner bleh lari ni

      Delete
  7. belum abis komen aku dan enter hahaahahh adoi...

    weu bunga cempaka tu wangi mmg wangi...tapi aku takut sebab dulu2 kan bunga tu mcm ade kaitan ngan pontianak laa hantu laa...tapi arwah nenek aku dulu suke letak kat rambut...die kepil kat sanggul die...wangiii koooo....

    produk mary kay not bad gak kan...kawan aku pakai pencuci muke die...komen die best...takpe laa aku setia jek ngan hada labo aku...murah pun murah hahahha

    good job alyssa....ade ilmu pertahankan diri ni bagus... harap2 berguna bile utk die di situasi2 yg tak dijangka....aku offer anak aku masuk..dieorg tak mo ko...alahai perempuan lah sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memula aku tak tau gak
      lepak kat buai depan umah tetiba ada bau Wangi
      seram wei
      rupanya bunga cempaka punya hal hahahhahaha

      not bad product mary kay tu
      tapi sebab aku dah guna product sedia ada, makanya mmg tak nak tukar la setakat ni

      bab taekwando ni
      kalau anak2 tak nak
      jgn paksa
      kesian nanti tgk derang

      Delete
  8. tu diaa sekali update berjela jela..kalah pilem hindustan tapi nekcik sukalah bunga cempaka tu..teringat ingat wanginya..dah lama tak jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah nekcik
      skali update gini la jadinya

      mmg Wangi la nekcik wei
      tu yang suka betul memetik bunga cempaka

      Delete
  9. Dh lm aku x ke sini. Ko tgn suku sejuk. Yg lain panas. Tu tumbuh sebiji je. Apa daaa... Tp selangor kl mmg byk kes denggi kan? Bahaya btl. Ko beli test kot denggi kat mana oit? Siap ada test kit bagai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. test denggi tu
      aku buat kat klinik area umah aku
      dalam 120 la dia charge skali buat

      Delete
  10. daun tu orang tempat saya pangil daun ati-ati, dpt tau khasiat sebb dulu ada tanam & ada seorang kakak tu minta daunnya kata nak buat ubat batuk..

    ReplyDelete
  11. Dalam banyak-banyak gambar tu, saya suka gambar Aryan pakai baju Arsenal. Hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment