LISERT

masih bz
byk cite nak share tapi
hahahha

ni aryan
budak paling manja dan ngada2 kat umah
budak paling gedik kata kakak2nya
tgk rasa nak muntah hijau kakak2nya kata lagi
satu hari dia main youtube
aryan ni kaki main youtube
kalau dia tak reti eja
disuruhnya kakak2nya typekan pe video dia nak tgk
pe lagu dia nak nyanyi
pada satu hari dlm perjalanan 
disuruhnya alyssa type satu benda
"LISERT"
alyssa byk kali tanya kat aryan lisert tu apa
aryan ckp "lisert la, itu pun tak tau"
sampai nangis2 si aryan
yang si alyssa lak bengang gila
amenda la lisert tu 
dia pun mcm sengal2 tak tau apa yang aryan maksudkan
makanya melalak la si aryan
aku lak bila tinga dah berdesing2 tgk derang bergado
aku tanya la alyssa pehal
alyssa jawab
"mama, aryan ni suruh kakak type lisert...mana la kakak tau lisert tu apa? sukati dia aje"
aku pun pi la tanya aryan apa yang dia nak suruh type 
aryan tetap kata "LISERT"
aku pun dah bengang mcm alyssa
sebab tak tau amende lisert tu
akhirnya menangis la si aryan tanpa henti sebab tak de sapa tau apa itu lisert
wakakkakakakakakkaa

selang beberapa minggu
dalam kereta menuju ke satu destinasi
tetiba aryan jerit
"mama,  tengok tu, itulah lisert"
aku pun tgk la apa yang dia maksudkan
tau apa lisert tu?














tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nilah "LISERT"
wakakkakakakkaka 
oh anak!



Comments

  1. :-)) bijak aryan...yan sendiri pun tak tahu lisert tu hehe..salam kenal elly

    iryantyahamad.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Hihi... pengsan semua dibuat si Aryan
    Kakak ingatkan dia nak eja cicak in english:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha
      mmg bleh pengsa layan budak ni

      Delete
  3. Mak oii...taraf cakrawala ni. Tak tergapai makcik ni. Aryan oi....

    ReplyDelete
  4. hahaahahah sampai melalak2 si aryan nak memahamkan org dlm umah tuuuu....aku pun tak paham weyyyyy..... rupenye bendealah tu...mau tak nangis org tak paham ape die ckp hahaahah...bijak tol anak bujang ko....

    same laa elly oiii...aryan / dayyan bujang terhangat manje intan payung sudu garfu gunung ganang manjeeeee kat umah nie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. geram kadang2 tu
      ntah2 apa2 istilah dia guna
      pastu expect org faham
      huhuhu

      Delete
  5. Org Zimbabwe panggil kren , lisert .
    kah kah kah..
    alahhh ekau ni kak....taip kan aja la kat search box youtube tu lisert....tgk video apa yg keluar...bahaha

    ReplyDelete
  6. errr...mcm mana benda tu bleh jadi lisert? dia salah pemahaman atau saya yg memang tak tahu nama sebenar benda tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahasa Aryan yang tersendiri
      maka terhasillah perkataan "lisert"

      Delete
  7. pening kak ton.

    mungkin cikgu tak ajar silibus lisert kat sekolah dulu

    ReplyDelete
  8. Hehehe. Mana dia dpt nama tu?
    Tambah satu vocab Auntie Nai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah mana la dia dpt nai
      tak dpt dipastikan sumbernya

      Delete

Post a Comment