makanan sana sini

ahahhahaha
segmen makanan pecah liur kembali lagi
jgn ngences ok

kedai jepun dlm bangi gateway
milik 100% muslim
betul2 depan sushi king
sedap weiiii
yang aku suka nampak tak sambal kat tengah tu
yang empat segi kecik tu
cili api beb
kena la ngan tekak melayu aku
tak rugi mencuba
mmg sedap
bangi gateway ye kengkawan
ko tgk sup dia
mcm2 ada
ni cam biasa la
mamak kat warta bangi
cam biasa sotong goreng tepung + ayam + kuah campur + nasi separuh
ohoiiiiiiiii mmmg confirm la sedap
nasi lemak warung bunian
ada je aku share kat entry sebelum2 ni kan
warta bangi
cup cake comel
skali ngap je dlm mulut
seketul RM1
anak2 aku kata sedap
aku?
tak sempat nak makan bila beli
tup tup anak aku dah bedal kasi licin
ubat ngantuk time kat opis
tapi biasanya abis makan tetap ngantuk
restoran mohd chan abdullah
lupa la nama menu dia
ni pakwe punya
makwe makan koay teow apa tah ni
dedua sedap
ni mmg legend
milo ais
koay teow
hot bangi char koay teow 
sedap
tapi dulu2 lagi sedap dia masak
ni pun sedap gak
kalau korang lapar sepinggan ni celah gigi aje tau
portion kecik
kat hot bangi char koay teow 
nasi lemak
sedap jugak
tapi kalau makan hari2 jadi tak seda sebab sambal dia agak muak 
air favourite aku
sirap telo katak
hahahahaha
wadihana bangi
nasi goreng swik
makan ni mmg perut ala2 nak meletup
portion beso utk perut aku
hujan2 makan kfc mmg layan
lupa nama menu ni
mashed potato + cheese + zinger ayam
perghhhhhhhhh kebabom wei
namapak tak kecrispian ayam ni
mmg layan la cuaca hujan2
restoran ikan bakar tasik idaman
pari bakar dia terbaik
kasi layan ngan pencicah  lagu ni
fuyooooooooooo

last but not least
menu everlasting aku
mee hoon goreng
kuikuikui
ni kat old malaya kopitiam bangi gateway
sodappppppppppppppppppppp
ngences kalu
pi makan ye
selamat menjamu selera


Comments

  1. - apa nama set meal makanan Jepun tu? mana lah tau den gi Bangi, bleh try..

    - nasi lemak warung bunian tu mmg sedap ke? famous bangat aku tgk kat online...

    - tasik idaman ni kat bangi jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa la nama set tu
      tapi beef la
      sebenarnya nak makan salmon, tapi salmon abis

      nasi lemak warung bunian tu sedap
      roti canai dia pun sedap
      mmg famous
      kedai tersorok
      tapi org ramai
      kagum aku
      nak parking pun kadang2 tak de tempat tau

      tasik idaman tu blakang umah aku je
      kena ikut bangi lama

      Delete
  2. Kecur ailio wei. Macam sedap jer bento tu. Boleh terjah Bangi gateaway nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiza gi cepat makan
      sempat ni lunch hour
      hahahahha

      Delete
  3. dah mcm mcm ada ye kat bangi gateway ni..my 1 st time terjah dulu banyak tak bukak lagi... parking dah kena bayar atau belum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. parking free lagi
      meh2 mai lagi
      macam2 ada dah

      Delete
  4. aku puasa arini.....

    dan

    entry ini adalah kejam sekejamnye......

    uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ko adalah kejam!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Dengar-dengar orang cakap area damansara ini ada jugak warung bunian, tp tak tahulah sama ke tak yang bangi punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia
      bunian d mana2
      tak pasti lak saya

      Delete
  6. Makanan kat restoran mohd chan abdullah tu memang sedap. Sekali je I dapat pegi. Suka dim sum dia!

    Saya suka milo dinosour. Entah kenapa ada 'dinasour' pulak. Cuma lainnya ialah air milo tu di tabur2 serbuk milo. Tak mix dgn air milo tu sebab ada byk ketulan2 ais yg memisahkan keduanya.

    Entry sebegini adalah dilarang sama sekali semasa bulan Ramadhan....hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhh saya selamba aje buat entry sebegini di bulan ramadhan hahahahaha
      ujian keimanan katanya

      Delete
  7. Elly, gara2 terpengaruh dgn awak, akk ajak hubby gi tasik idaman tu. Sekali tu dia x buka siang daaa...adoiiihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kul 6 ptg sedang elok la pi kak
      len kali pi roger saya kak
      dekat je ngan umah saya

      Delete
  8. Adoiiii tengok makanan mlm mlm .....terliur weyh Elly. Tp okje suka makan kat Mohd Chan Abdullah Bangi tu....suka makan dim sum dia

    ReplyDelete
  9. Nasib baik tengok waktu lunch.. takdelah rasa terliur sangat.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan. Sedap-sedap makanan kat atas tu huhu...

    ReplyDelete

Post a Comment