Bandar Puteri @ Bangi launching


ioi beli tanah di bandar bukit mahkota dari lion group
cepat betul
tiba2 dah ada kerja2 pembangunan
siapkan sales gallery
pung pang pung pang siap sales gallery
dan launching bermula
area ni betul2 lepas tol, belah kanan
exit tol  putra mahkota

cerita di awal tahun 2015
BOD dah pi register bayar deposit bagai kat office ioi 
pakwe cam biasa
pi kije nak gak sesama
so aku pun terjebat ikut dia pi sini hari tu
kami sampai dlm jam 9 pagi
cerita pagi jumaat
motif datang sini
nak beli shop offices
sebab office skang ni kami sewa
traffic dah panjang
hari ni launching for media dan juga mereka2 yang pre register
sabtu ahad baru launching for public
belom siap sepenuhnya khemah2 yang kat luar
dlm sales gallery aje yang siap
ada makan2 free
nasi beriani wei
tapi aku tak makan la
gila pepagi nasi beriani
idak la aku...cukuplah air dan kuih muih
masuk dlm sales gallery dia
cantik
ramai betul sales person dia
bersama org2 bank yang ramai utk tawarkan loan
CIMB paling ramai officer
ada ni utk bebudak main
dah mcm panggung wayang
tayangan projek2 ioi

plan pembangunan untuk bandar puteri @ bangi 
mcm2 jenis rumah
oh ada tesco juga, katanya 2 tahun siap
tu dia!

teman ini org la
semoga urusan dipermudahkan dan lancar
tu yang aku sibuk
sibuk utk uruskan loan dll
dlm masa yang sama anak2 baru start sekolah
berkejar2 aku antara sekolah dah rumah
derang pasang belon gergasi bentuk rama2
cantik tau

ini plak cerita 2 hari kemudian
hari ahad
saja gatal pi lagi sales gallery yang open to public
sebab masa hari sabtu tu, kawan2 kata macam2 ada hahahahhahaha

mmg macam2 ada
ada hello kitty
ada transformers

ada makan2
dlm khemah ala2 iglo
siap beraircond bagai
ada nasi lemak, mee hoon, mee goreng, nugget, ABC, buah, air sejuk air panas
pehal muka aku nampak besar ni
kahkahkahkah
sambil makan sambil mendengar alunan muzik dari mereka
oh lala
kt khemah  lagi satu
ada cotton candy



ada lukisan karikatur
ada yang tangan celop lilin, ada sesi fotography, ada popcorn 

dan kat luar khemah ada benda alah ni
rodeo bull
tengok apa ada lagi

macam2 ada kan
sakan wei
alyssa bersedia utk wall climbing
mula2 dia cuba yang ni
pastu ala2 gagal
hahahahhaha
dia tukar naik ni plak






berjaya memotong budak lelaki cina tu
budak yang jaga tu dah pesan siap2 kat dia
kalau dpt potong budak lelaki cina tu
sampai atas sila ketawa kuat2
wakkakakakkakaa

eh jumpa lagi transformers

tak dpt bergambar dengan iron man
pakwe je dpt bergambar

ni buih sabun yang berbentuk rama2 dilepaskan ke udara
cantik ok!
smalam nampak
ingat apa
rupanya buih sabun
sebenarnya first time aku pun launching yang kebabom mcm ni hahahahha
terkejut aku
apa pun tahniah utk ioi

so skang ni aku bz la nak dptkan loan sana sini
bukannya senang gak nak dpt loan
mcm2 hal la bank ni
aduyaiiiiiiiiiiiiii
doakan la urusan aku nak dptkan loan ni berjalan lancar
so far mcm2 la kerenah bank ni
lain bank lain kerenahnya

sabar ye boss
bank bagi offer letter nanti saya update utk boss pilih mana bank boss nak
harap2 loan tak la sangkut
sangkut kalu
kita usaha lagi
kalau usaha tu dah maksimum
kita redha
insya Allah
kalau dah rezeki tak kemana

Comments

  1. Jgn takutlah Elly, kalau company bank statement ok mesti approved punyalah. Kakak rasa banyak bank akan dtg offer..

    ReplyDelete
  2. oo sebelum ni sewa ye elly.... in sha Allah aku rase lepas tu...doa byk2...kalo takde cube lain ..... kalo dah rezeki tu in sha Allah tak kemane...

    kalo kate berjaya ko mintak ngan boss ko upah henbeg chanel sebijik tau...alaa ape nak berkira ngan staff terbaik aka bini tersayang ekekekekeke

    ReplyDelete
  3. Kalau mmg nak beli property mmg elok sangat gi time time launching gini kan elly. Semua jenis bank ada selonggok kat situ senang nak pilih offer yg paling bagus.

    ReplyDelete
  4. Akak buat loan dengan saya je la... Tak banyak kerenah... Hohoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 0% interest. Tapi tunggu saya jadi kaya dulu lah... hehehe...

      Delete
  5. Dahsyatnya launching. Speaking as someone yg tak pernah gi launching of course...hihi..
    Saya doakan semoga segala urusan dipermudahkan. InsyaAllah. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sendiri rasa launching di dahsyat betul
      tq en syed, amin!

      Delete
  6. syoknya pegi launching besar mcm ni. saya pun tak pernah terjebak lagi. hehe... apapun seronok tengok wajah anak2 yang bukan main suka lagi dengan aktiviti yang disediakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok la
      aktiviti banyak
      anak2 pun happy
      kita la lama kena bertapa kat situ tunggu derang

      Delete

Post a Comment