Kedai Kopi Ban-Chuh @ Pekan Lama Bangi Lama

jjcm lagi
sapa sangka di pekan bangi lama
di deretan kedai begini
ada ini
dibuka jam 7 pagi
sampai jam 1 pagi
last order jam 12 tengah malam ye
siang makanan malaysia
malam western
jom tengok interior dalam kedai
byk brg2 lama





mak ngan adik bungsu aku ada skali







ada tingkat bawah jugak


jom pi area belakang
sampai jamban aku pusing tau




bahagian luar kedai
memandangkan kedai ni lot tepi
ada la few lukisan kat dinding
siap ada kerusi nak duduk
meh posing kejap



ada bunga cantik tepi pintu jamban
bahagian tepi kedai utk lepak2
meh tengok menu
sorry la, aku bebetul lupa nak snap gambar menu dia
tapi price dia agak reasonable
 aku panggil ni oren bodo
favourite aku perasa pisang
tapi tak de lak perasa pisang 
masa kecik2 dulu, time raya, arway nenek beli oren bodo ni bercrate2
 mesti la kena cuba kopi dia
"kurang kaw"
 abis kopi aku dibedal dek aryan
dia order sirap limau
aku lak kena minum air dia
 roti bakar
biasa aje
tak de kelainan roti bakarnya
 menu western dia sedap
fettucini carbonara
 lamb chop classic
 lamb chop with pasta
ok pasni aku nak repeat utk sarapan pagi
katanya sarapan pagi ada kuih2, nasi lemak dll
ngeh ngeh ngeh




Comments

  1. pergghhhhh..soheh den kena pegi ni kak!
    dah ala ala vintage macam Haipeng

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh pi kalau ko balik umah mak mertua nanti

      Delete
  2. Kopi tak kaw, roti bakar kureng...kena betul2 cover dgn menu power yg lain

    ReplyDelete
  3. ehh menarik laa elly kedai nie...akusuke konsep2 gini...... name pun rare...tgk menu not bad...sampai ke western ade hah....

    aku suke susun atur kedai tu....klasik tak klasik...moden tak moden....so in the middle.....cantik....pintu jamban tu rare tu ekekeekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai la jjcm kat sini
      roger aku ye kalau pi sini

      Delete
  4. Saya ada dengar pasal kedai ni, cuma belum berkesempatan untuk singgah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh luangkan masa lepas ni ye ustaz

      Delete
  5. Menariknye....nostagia plak tgk brg brg lamer tu...
    Umah arwah nenek pown dah xde skank...

    ReplyDelete
  6. Assalam nadyra,
    waaaaaaaa
    klasik la kedai itu
    lamb oooooooooooooo lamb :)

    ReplyDelete
  7. aku posa hari ni....
    aku posa hari ni.....
    aku posa hari ni.....

    ReplyDelete
  8. air botol long chan tu nanti dah tak botol kaca lagi..
    botol plastik..

    aku tak pernah jumpa yang rasa pisang !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ye ke
      pehal aku minum botol kaca
      hehehehe

      rugi la ko
      rasa pisang tu sedap!

      Delete

Post a Comment