MUD - Our story of Kuala Lumpur The Musical - Panggung Bandaraya

nilah dia panahan bila berblog
baca blog kengkawan
derang kongsi itu ini
aku pun terjebak
teater?
aku suka sangat2
kalau ada kesempatan mmg takkan lepas

nilah dia 2 org blogger yang menjadi puncanya
dan juga lagi sorang blogger
kerana merekalah aku terjebak
tq tq kerana berkongsi
sebab mmg best gila
aku bagi 5 bintang!
btw entry aku tak la comprehensive sangat pasal teater musical ni
korang pi baca blog blogger di atas tu utk dptkan maklumat secara terperinci, sebab blog derang mmg detail sangat2 lengkap
so aku ngelat sket la ye
kuikuikui

jom kita ke KL




nilah dia mereka yang terjebak skali ngan aku
alyssa-aira-aryan
papa derang skali pun terjebak bahahahahhaha
ini yang kami nak pi layan

di sini


tiket ready
aku sakit hati kat kak singa
sebab dia dpt tiket harga promo
aku kena bayar RM45 x 5 org = RM225.00
dewasa RM45
kanak2 pun RM45
tapi sebab minat, aku tak berkira la sangat
jom tengok pe ada dlm panggung bandaraya ni
ni 1st time aku mai sini dan tau kewujudan panggung ni





comel betul sign utk toilet dia

ada la kaunter jual air kat situ
aku pun tak sure la bleh bawak makanan dan minuman ke tak ke dalam
tapi aku selamba je bawak hahahahhaha

ok dah bleh masuk
sangat selesa
kami 10 org je yang tengok teater musical masa tu
hahahahha gila best
sekeping gambar sebelum teater musical start
cam biasa masa teater tak leh amik gambar
actually bleh aje kalau nak amik gambar
tapi aku dah terbiasa
tengok teater hanya bleh amik gambar lepas teater abis
so aku hormatkan peraturan 
gambar2 semasa pementasan mmg tak ada
sebab aku enjoy betul tengok persembahan derang
walaupun penonton hanya 10 org
aku kagum dengan semangat dan komitmen mereka
berada disini bukan setakat menyaksikan persembahan mereka
penonton pun terlibat dlm persembahan mereka
si alyssa dan si aryan gasak menumbuk sambal belacan
si pakwe pun sama
pastu aku anak branak terlibat dlm scene padam api
mengah gak la berulang alik angkat air dlm baldi
(eleh, baldi kosong pun nak mengah)

ini gambar di akhir persembahan mereka
kami semua di ajak naik pentas menari bersama mereka
alyssa aryan dan pakwe gasak menari
aku menolak sebab nak amik gambar
ikut hati nak gak menari sakan ngan mereka
lama tak berjoget lambak ni
alyssa ada dibarisan belakang ngan aryan
dok gasak joget
tapi alysa agak terlindung dlm gambar2 ni
amboi ko pakwe
enjoy nampak
dah la dia kata dia bujang
anak2 dia tu, dikatanya adik2 dia
sekel mau?












ok turun
abis dah sesi joget lambak
kemain ko aryan
siap awek dukung lagi

barisan pelakon2







jom bergambar bersama mereka




keseluruhan aku puas hati sangat2 ngan persembahan mereka
sangat2 best
betul kata en syed dan kak singa
komitmen mereka bukan setakat semasa teater itu berlangsung
malahan selepas teater selesai juga
tak caya?
jom tgk instagram aku




Comments

  1. tulah kan kak singa kata tiket rm20, bila check rega rm45...cissss, lain kali suruh kak singa tolong belikan tiket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak singa tu nak kena sekel
      dia bagitau lambat
      tak pe kali ni kita maafkan dia
      len kali terus je sekel dia

      Delete
  2. den ni kak, nakgi tgk wayang pun takde masa..hahaha..nak gi layan teater pulak? tapi den mmg teringin la layan teater...cuma nak cari cerita yg sesuai dgn jiwa....chewahhhhh...wakakaka

    ReplyDelete
  3. El;ly tadi nekcik lalu nampak poster puteri gunung ledang di istana budaya..tapi tarikh tak taw bila...lalu situ carik rojak Titiwangsa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nekcikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      nak pi
      tapi sapa nak jaga anak kami?????????

      Delete
  4. dulu masa saya di KL memang aktif tengok teater2 macam ni... memang best... cantiknya panggung tu... baru ni lah tau kat situ dah buat panggung tapi kesianlah pelakon lebih ramai dari penonton... kurang promosi ni.... nice entri... semakin banyak tempat boleh kunjungi kat KL nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan
      cantik kan panggung tu
      saya pun baru tau kewujudannya

      saya kira pun kurang promosi
      dah diajukan pada pengurusannya

      Delete
  5. Assalam elly,
    mesti anak2 seronok sakan kan3

    ReplyDelete
  6. Tak pernah tengok teater Elly....mahal jugak yeh tiket dia. Kalau pak Jilap mesti tak minat tu....dahlah tiket boleh tahan mahalnya...

    Apa pun kalau dah minat semua tu kejam mata jer kan Elly

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiket agak mahal
      tapi bila dilihat pada faktor lain seperti keselesaan, persembahan dll saya kira agak berbaloi harga tiket yang dibayar
      thumbs up utk mereka semua

      Delete
  7. Aaa... MUD... one of the highlights for me untuk 2015.
    Amazing cast and performance, excellent songs and sound dan sistem pencahayaan yg best sgt. Superb production. Super nice panggung too.

    Betul mahal, however after considering the above saya rasa reasonable... hihi.... :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg reasonable
      tq berkongsi entry
      dan itu yang buat saya sgt teruja nak pergi
      sgt berbaloi

      Delete
  8. best kann .. best kann.. best kannn???!!
    aku dapat 20 hinggit tu sebab masa tu ada promo sebab masa cuti sekolah
    tu pun dah hujung-hujung..

    puteri gunung ledang??!!!!
    jommmmm

    sat aku gugel

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn ko sebut puteri gunung ledang
      sapa nak jaga anak gueeeeeeeeeee

      Delete

Post a Comment