sehari ke JB

aku ngan pakwe sepakat memilih utk ke jb balik hari
semata2 nak collect season pass JDT
grand stand tu
ekekekekkee

pagi tu cuaca cantik bangat dong!
selepas anak2 semua ke sekolah, kami mula mula bergerak dari rumah tepat jam 9 pagi dan perlu kembali berada di rumah sebelum maghrib
insya Allah

cuaca mmg cantik
awan cantik



brenti di hentian sebelah tangkak
jb cuaca mendung
tapi tetap panas berdenting
tujuan utama ke jb
adalah ke sini
jersi baru JDT
jersi ni dpt free masa collect season pass
dan juga kad ni
seat grandstand

kenal sapa ni?
x player johor
nasir botak
lepas settle collect season pass
episod jjcm pun bermula

kita ke sini dulu sebab dekat sangat nak pi dari stadium
kacang pool
layan ngan roti
ABC ni sedap ok
otak2 kempas

selesai makan
kami menjejak murtabak cheese di kampung kurnia
tu dia



nampak tak cheese dia





ni yang menempah
dah siap utk collect
aku pun tapau gak
member kirim pun iya gak
nak frozenkan
nasihat aku, kalau korang takut korang mai dah abis, sila telefon dan buat order korang
bagitau jam brapa korang nak mai makan/amik
dibuka dlm jam 12 tengahari dan tutup bila dah abis
biasanya petang tutup la
aritu aku call siap2 buat tempahan
by the time aku sampai jam 2 utk pick up, aku nak la buat order tambahan utk saiz jumbo
dah abis ok
tinggal yang spesel aje

ok 
perut dah kenyang
jom patah balik ke KL
wakakakakkakakakakka
best ooo
pakwe drive aku men game
pastu aku tetido
sedar2 aje dah restoran jejantas air keroh
muahahhahahahahha


Comments

  1. macam dari pj ke cheras je korang buat ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekekekek sesekali kak ton
      layan gak travel camni wei

      Delete
  2. Tengok juga kereta macam mana condition dia elly. Kereta pakwe elly tu bolehlah... zooom tak sampai 4 jam dah tiba Larkin. Siap boleh JJCM lagi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ke jb dlm 2 jam sengah aje dari umah kami kak zakie, sebab umah kami dah sempadan nilai, kalau zooommm lagi bleh lagi awal sampai, tapi lepas tu dpt la surat cinta dari polis siap ngan gambar lagi

      Delete
  3. Assalam elly
    ooohoiooiiiiiiiiiii banyaknyer menapau murtabak
    bak sebungkuih he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe
      dah selamat dlm perut semuanya

      Delete
  4. Sempat tak sampai sebelum Maghrib...?

    Terliurlah saya tengok murtabak tu. Sedap ke...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat
      jam 6 kami dah sampai di rumah
      alhamdulillah

      murtabak tu sedap ke tak?
      confirm la sedap ustaz!

      Delete
  5. besarnya bungkusan murtabak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami amik saiz combo
      mmg besar sket la dari biasa

      Delete
  6. Rasa dah banyak kali baca entri Elly ni mesti collect grand stand JDT....mmg sunguh peminat bola ni tau....

    Ohhh...sedapnya murtabak tu Elly....mmg sungguh sedap tu kalau yg order punyalah berderet

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat bolanya tentulah si pakwe
      saya ni menyokong minat dia aje
      seperti dia menyokong minat saya! heheheheheh

      Delete
  7. Rindu JB...waaaa...!!! Eh, bukan kampong akak la...aisehhh

    ReplyDelete
  8. derebar mudo laii..kalau kami ni..pergi balik ari subuh baru sampai!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti banyak brenti picnic kan nekcik
      alhamdulillah sementara kederat ada

      Delete
  9. Ooo.. kecur tgk murtabak cheese tuh!

    ReplyDelete
  10. rajin nye la dia la hai.....

    yang frozen tu ade lagi tak...?!... meleleh je tangok... (sambil baca sambil kemam2 bibir telen2 air liour ... ;P ...

    ReplyDelete
  11. kacang pool tu kat larkin?
    aku dah pernah makan dengan Geng Jelajah kota Tinggi aku kat situ.
    tu.. sorang tu kat atas ni.. dak suzi tu..
    sedap wehh..
    murtabak cheese?
    macam murtabak singapura tapi + cheese?

    ha kann dah kataaaa...
    kalau pasal makanan.. kat sini memang banyak gambau nya!!

    ReplyDelete
  12. ahah, murtabak bersama taburan cheese

    biasalah blog aku ni
    makanan terlampau selalu ada

    ReplyDelete

Post a Comment