makanan sana sini

sawan makan datang lagi 
kahkahkah

kerabu mangga
restoran zurina bandar bukit mahkota
sedap i tell u
kedai tepi jalan besar
area bandar baru salak tinggi
masakan nogori
perghhhhh sodapnya!
ini kedainya
meh tengok apa ada
aku bedal gak lempeng kelapa
sedapnya weiiiiiii
kalau tak lepas makan nasi ngan lauk lemak nogori tu
confirm berkeping aku bedal
korang makan ni?
aku tak makan
simple je kedai dia
dari jalan besar dah nampak
nasi lemak restoran nangka, area teras jernang
frust roti canai abis
kena makan nasi lemak
biasa aje nasi lemak dia
fast food 100% owned by muslim
blakang pkns bangi, ada bangunan baru
kedai dia tak ramai org
simple je dapur dia
tapi restorand dia 2 lot
siap ada play ground
kami makan burger 
eh not bad la
sedap!
bleh repeat lagi
ni burger aku
lamb grill
comei kan bun dia
murtabak cheese
beli kat kg kurnia jb
balik umah frozenkan
pastu panaskan bila nak makan
sedapppppppppp
selalu aku cite pasal restoran ni
restoran tasik idaman
kali ni bawak cousin aku mai dari kuantan makan sini
dia kata sedap!
mmg la sedap bang din oiiiiii

ni salah sebuah restoran di bangi gateway
aku lupa la nama dia
tapi lot tepi skali, sederet ngan kedai tudung pearl haya
lamb stack namanya
yang purple tu coleslaw
mmg sedap!
calamari
nachos dia sedap
trend kek cheese sana sini 
beli kat ani sup utara
layan gak time ngantuk makan ni
makin ngantuk aku dibuatnya
salah sorang mommy kat transit anak aku bagi
comelnya
tak sampai hati nak bukak utk makan jem ni
dtg dari cameron highland
pernah try nasi kerabu ni?
try cari facebooknya
aku menjejak kedainya di kajang ngan pakwe dan mak aku lepas amik mak aku kat TBS
simple aje kedai dia
pilih pe korang nak makan




ni aku punya RM12
ni pakwe punya RM7
mak aku amik nasi kerabu ayam, lupa lak nak snap gambar
mak aku punya nasi kerabu free, sebab dia kata hari jumaat tu, dia sedekah aje sesapa yang order nasi kerabu ayam
alhamdulillah moga murah rezeki makcik
korang wajib cuba nasi kerabu ni
mmg sedap!



sebenarnya aku lupa pe aku makan  ni
tapi sedap
nampak tak licin
atas meja opis aku
aku borong sebelum gst bermula
sedap wei biskut coklat tu
aku beli kat speedmart
yang tin kecik 4.50
yang tin besar 9.9  je
rich of chocolate
disatu pagi sarapan aku
rainbow caramel mak uda aku buat
kek ni mmg favourite aku
cheese tart hantaran masa cousin tunang
sedapppppppppppppp
heaven betul
yang penting
yang  ni, tak de gst
dating sapan ngan pakwe
bangi kopitiam
lama tak layan kopi ais dia
roti ngan telo ni best
cafe dlm jaya grocer bangi gateway
cheese tu kaler lite hijau
rasa mcm bleh jadi hulk lepas makan
sedap!
nasi lemak r n r hala kl
ini mmg tempat wajib singgah tau
marilah berstarbucks
restoran limau nipis bandar baru bangi
keli bakar favourite aku
ko mampu
balik2 umah org sangkut makanan kat pintu pagar ko?
itulah yang aku dpt
special promotion utk aku cuba secara percuma dari d'aina nasi lemak
menu pertama dihantar
lauk ikan kembung asam pedas ngan sayur
skali ngan nasi
komen aku utk tokeynya:
kuah asam pedas kalau pekat lagi ngam, tambah telo dadar, complete meal utk RM20/pack
kuah asam pedas asingkan supaya kuah tu tak tumpah dan masuk dlm sayur
overall sedap, alhamdulillah
mee tarik warisan
aku suka la makan kat sini
sebab aku suka mee
nasi goreng tak pedas ngan paru berlada
perghhhh complete pagi aku
special promotion utk aku cuba secara percuma dari d'aina nasi lemak 
bagi kali ke 2
menu kali ni sayur sawi ngan ikan kerapu masak 3 rasa
komen aku:
ikan cukup  3 rasa, perghhhh sedapnya weiiiiii
so sesapa nak cuba boleh mencuba
link aku dah sertakan
kali ni packaging dah diperbetulkan
tak de kuah yang tercampur kat lauk lain
tq kai (tokeynya) atas perubahan yang baik
sawi
2 ketul kerapu 3 rasa
sarapan meriah aku
nasi lemak, telo mata, paru berlada
lunch skip terus sebab melantak sapan bagai nak rak
ni pi mencuba kedai makan baru kat area umah aku
sederet ngan balai polis
nama restoran pro found
airnya dlm bekas cam ni
 aku amik set masak ayam lemak cili api
set ni tak silap RM8++
 pakwe amik lamb 
lupa la nama menu ni
tak ingat price dia
kalau tak RM11++, RM13++
lebih kurang camtu la range price dia
 suasana dlm kedai dia
komen utk 2 menu kat atas:  sedap!
licin kami bedal
 tq adik tersayang
mai opis belikan aku starbucks
 jiran baru depan umah bagi
durian tu wei
sedapppppppppppp
utk org suka durian cam aku
sedap betul aku makan
sepinggan beso wei dia bagi
pastu gado nak pinggan balik
aku kata: "pehal, kat umah tak de pinggan dah ke?  nanti akak pulang kemudian"
kahkahkah
dia kata lak "ala, nanti akak isi2 time pulang"
dan aku jawab, "eh sukati akak la" kahkahkah
nasib ko la dpt jiran sewel camni
 akhir sekali aku nak bagitau
triple dark chocolate chip cookies ni aku bagi 5 bintang
tak nyesal korang cuba
sebekas RM28
amik 2 bekas RM50
 mmg sedap wei
sedap dari famos amos
meh beli ngan aku
100% hasil jualan didermakan ke surau mumtaz SRA bandar seri putra
kalau minat roger2 ye
0122735830
ellynadyra@yahoo.com
atau drop je komen kat bawah!


Comments

  1. gilo beb!!! bertubi2 ko bagiiiiii..semua menggiurkan weyyyyyyy.....dah le tgk kul empat petang....perut tahap merusuh2 tau....sian cacing2 perut aku ko buat...letih aku pujuk dieorg soh behave...kang balik umah aku makan nasi ....hahahahaha

    ReplyDelete
  2. banyaknye gamba makanannnnn.... naik juling bijik mate tengok..

    ReplyDelete
  3. Buntang biji mata tgk gambo mknn hahaha.. ni klu pregnant mmg blh jd mengidam ni. Naya arr sbb jauh nak pi huhu.. ketam tu yg paling gojes kot

    ReplyDelete
  4. Boleh tak dlm bebanyak.gambar yg membunuh jiwa diet tu, akak terpukau dengan telur rebus setengah masak?

    ReplyDelete
  5. adoi....apa ni?? photo bomb ke? makanan sesaja je..buat org lapar

    ReplyDelete
  6. Sawan ni penyakit berjangkit ni beb!
    Hahahahah

    ReplyDelete
  7. Rasanya krk rainbow tu ulang tayangkan....mcm okje dah pernah tengok jer Elly .....
    Adoiiii .... Awak ni Elly, petang petang tayang makanan yg sedap sedap belaka. Nyampah mak!

    ReplyDelete
  8. Assalam elly,
    y Allah
    setip gambor tu iols ghaser nak kome
    tapi terlampau banyak pulop nak komen
    macam nak kena buat entry komen pulop he3
    uols memang win bab makan2 :)

    ReplyDelete

Post a Comment