kisah cuti panjang hari buruh + hari wesak

cuti umum hari buruh dan hari wesak
total cuti 4 hari
kami sepakat tak balik kampung
duk rileks2 kat umah je memandangkan aku demam dan lagi 2 minggu anak nak mid term exam
so aku nak derang buat revision
plus jenjalan kat kl aje

hari khamis
hari terakhir bekerja
so jumaat sabtu ahad isnin cuti
hoooyehhhhh

ini cerita hari khamis
si aryan dah start cuti sebab smalam tu sekolah dia buat rombongan cik kiah
so hari ni cuti

tak nak duk transit
nak ikut mama papa pi work katanya

plan asal aku kerja
dia ngan papa dia pi alamanda makan2 + tengok wayang
abis joli2 amik aku kat opis semula
pastu dok sibuk nak gak suh mama pi ikut dia ke alamanda
sekel kang ko aryan
dah la mama byk kerja
akhirnya aku terpaksa mengalah ngan budak ngada2 ni
ke alamnda kita
lunch dulu di italiannies


happy la tu mama ikut dia
lepas amik order, waitress tu tuang benda alah ni
minyak zaitun
yang kaler itam tu aku tak tau
cicah roti ngan benda kat atas tu
roti ni FOC aje
roti dia sedap, freshly baked everyday
tapi idak la aku makan roti cicah benda alah kat atas tu
rasa kembang lak tekak
ice lemon tea
senang
bleh refill sesuka hati
ni pakwe punya
meatball spaghetti
aku punya
carbonara
beli 2 main course
dpt FOC kids meal 2
hahahahahha amik je
spaghetti
dan juga pizza ni FOC
review utk restaurant italliannies:
sedap
aku akan mai len kali

pas makan
pi GSC
layan cite avengers plak
nampak tak aku berjacket bagai
aku demam sebenarnya
abis tgk wayang
kami balik umah terus
elok la
bleh aku rehat

cerita hari jumaat
lepas solat jumaat
kami ke nasi ayam gemas kat nilai
ni kedai nasi ayam favourite kami satu keluarga
nasi ayam dia sedap!
ayam setengah cukup utk kami
selesai makan nasi ayam
anak2 aku syaratkan habiskan nasi
kalau tak, semua tak bleh pi pool

makanya lepas makan
kami ke nilai springs
aku demam lagi
so aku amik keputusan baring di bawah payung dan mata aku memandang pohon kelapa ini
amacam?
ni kalau buah kelapa jatuh
mau benjol kepala aku
mandi la ngan papa korang
mama tak larat ar
mama dah teman, ikut korang pun dah cukup syukur tau






ada la dlm 3 jam lebih gak derang santak mandi
naik rentung aku tengok sorang2

ini plak cerita hari sabtu
settle aje cleaner buat kije kat umah
kami ke GM Klang 
mission ... nak cari baju tido anak2, nak cari sepit rambut aira, nak cari baju dlm alyssa, nak cari lego
semestinya belian secara borong
sampai GM jam 5 petang
lepak makan dulu sebab lapar
jam 6 baru start cari barang
rupanya GM tutup jam 7 ptg la
akakkakakak sejam je ada masa
so beli ajelah apa yang sempat
tensennnnnnnnnnnnnn

view sunset dari tingkat 7 GM Plaza Klang

turun2 eh ada rainbow!

cerita hari ahad
memenuhi request alyssa
nak sangat makan kat TGIF alamanda
ok ni memang restaurant favourite dia
so jom!

clam chowder
ni sebenarnya yang dia nak sangat
fried macaroni and cheese
lamb
chicken + shrimp
dpt 2 set kids meal FOC
amik fish satu
amik chicken satu
spot the lights
settle makan
aku ke parkson pi beli suar jeans panjang utk anak2
sebab semua dah senteng2
skali tapau la utk raya ye anak2
raya nanti kita pakai je apa ada
paling kronik si alyssa la, sebab suar yang elok labuh ada selai je, yang len2 semua senteng mcm KL banjir
aira ok lagi, sebab suar alyssa turun ke dia
aryan, mmg kena belikan suar baru sebab dia anak lelaki
suar akak2 dia penuh bunga dan girl style
tak sesuai
hahahahahhahahhahaha

ini plak
cerita hari isnin
cuti terakhir sebelum memulakan sekolah esok
pepagi buta lepas sarap roti canai sedap kat teras jernang
kami ke ioi city mall
ke icescape
nak men ice skating
ini entry fee
RM30 per person mainlah sampai lebam
utk aku yang tak reti main, tapi nak masuk bayarlah RM5 aje
hahahahahhahah
nampaknya pakwe la teman dan ajar anak2 dia yang 3 org tu
apa barang, kata ice hockey player kan, so ajarlah anak2 tu ye
kuikuikui
setokin dan sarung tangan bawak siap2 dari umah
so jimat kat situ
muka tak sabar
kaunter pun lom bukak tau tak??????????
hahahha
tetiga tak pernah main ice skate
so aku tak tau la jadi apa nanti
kahkahkah
lantak korang la
masuk dlm
sila dptkan saiz kasut yang betul

ok semua dah ready
aku sewa penguin tu utk aira dan aryan
sebab takut derang tak mampu balancekan badan lagi
sewa penguin tu RM30 utk sejam
so aku sewa RM30 x 2 penguin x 2 jam each
ranap RM120 utk penguin
apa2lah janji anak2 mama papa happy
ice rink awal2 pagi camni best lagi
kering
org pun tak ramai dlm tu
seronok la bebudak ni yang 1st time cuba nak berskate
nampak kekok la memula
amboi pakwe
enjoy nampak
alyssa tak payah nak penguin sangat
belajar ngan papa je
tapi alyssa ni observant dan fast learner
dia tgk sorang chinese girl tu
dia ikut cara chinese girl tu
dan dia dah mampu imbang badan

amik break kejap
eleh mcm mama tak tau
break sebab nak check mama ilang ke tak kan
budak ni mmg suka buat jatuh2 sebab dia nak main ice tu
pastu gelak2
haishhhhh






dan akhirnya dia eksen tak nak pakai penguin
bleh la dia gerak tanpa penguin 
bleh tahan ko ye aryan


tergolek perkara biasa








dah puas ice skate
alyssa melecet kaki
papa derang sakit kaki
hahahahhaha
dah lama tak main kekdahnya

ke magnum kita
jom bermagnum


budak ni paling banyak makan ice cream
dia je 2 ketul
alyssa lapar katanya
so dia order carbonara
pastu aira pun numpang order mushroom soup

settle makan ice cream
si aira request ice blended kat starbucks plak
tak bleh lak nak tipu dia 
sebab starbucks betul2 sebelah magnum
kahkahkah

jom tengok air pancut kat luar sat


kesian aku
tak de sapa nak amik gambar aku
cari cermin, snap la sendiri camni
kami lapar
kami nak cari tempat nak lunch
kami nak makan nasi
tapi kami decide nak lunch kat kedai luar dari ioi mall ni

aira kata nak lauk ketam
aduyaiiiiiiiiiiiiii pehal la mcm2 request sorang2 nih
tengahari ni manalah aku nak cekau ketam

penyudahnya ke mohd chan abdullah la kita

ketam telo asin

butter prawn
chicken yam
semua lauk kering
semua menu kat atas ni sedap2 belaka
aryan dah start baring kat kusi
aku tau dia dah penat
yelah pepagi buta dah bangun
tak lama lepas tu pengsan suda
settle makan
terus balik umah
nak tido
nak tido
penat ya amat semua
esok dah sekolah
huhuhuhu

apa pun best gak duk umah curi panjang 4 hari
total damage tang duit pun bleh tahan gamaknya bebudak ni
alhamdulillah anak2 pun dpt buat revision hari2
jenuh la mama ko nih 

sehinggalah entry ni aku taip
aku lom baik2 lagi batuk dan selsema
dah masuk minggu ke 2 nih
aduyaiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bertabahlah elly


Comments

  1. haduiiyaaaiii... meriah sakan ...syok nye haiii.....

    datang sini... klu tak nampak gambo2 yang boleh kechur air liur... memang tak sah.... :P

    terfikir jugak... ujung tahun nanti mama dia nak magik sekejap.. dia tak cari ke..?!..

    makan ubat... minum air bebanyak... (ayat klise org selalu pesan bila tak sihat..)

    Pssttt... ingat pakai kasut saiz lima ... bukan eyhh... hehehee

    take care eyh.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apakan daya
      lama tak treat keluarga sendiri
      ada masa makanya kami enjoy ramai2

      kat sini mmg terkenal ngan yang kechur air liur
      ya ampunnnnnnn
      itu mmg favourite tuan blog ni, dia suka jjcm wakakkakakakak

      alhamdulillah tinggal flu sket2 je ni, batu dah redha

      saiz 5 la!
      nanti bleh share kasut kahkahkah

      ujung tahun ni punya magic?
      tgh train la ni, tinggal2kan sesekali ngan papa derang kahkahkah
      tapi belom lepas tol umah, tepon dah berdering
      hahahaha
      how la!

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. huh, banyaknya aktiviti. kak ton tengok pun penat

    ReplyDelete
    Replies
    1. more aktiviti this week sampai minggu ke2 cuti sekolah kak ton
      i is pengsan la camni

      Delete
  3. Askm. Weh, Happy Mother's Day!
    Jenuh aku nak perabis cerita 4 hari ko yg da bomb ni..
    Kalu 40 hari camno la gamaknya eh? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam!
      happy mothers day to u too beb!
      ala jgn la jenuh, berkurun aku up entry ciput tau, ni kasi korang jenuh sket scroll kahkahkah
      kalau 40 hari, arini start, tahun depan baru publish kahkahkah

      Delete
  4. Singgah pagi!

    Penuh aktiviti! Cuti sekolah ni ke mn pulak? Hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami mmg suka beraktiviti
      cuti sekolah belom ada plan sebab mama papa bz
      kahkahkah

      Delete
  5. lor...ko batuk tak baik2 ke....aku ni baru nak kene batuk hah...adoiiii terkongkong2 aku ni hah....mesti bos aku bising jek dengar pa die tekokol2 hahaahaaha....

    tu laa kan cuti tak balik kg same je total damage ngan balik kg hahaahah tapi yg syoknye takde laa kene harung jem mcm org balik kg nun ekekekeekek....

    beb, aku suke italianiese tu....mule2jakun gak roti cecah olive oil tu...tapi lame2 makan sedap plak hah.....ko kene try creme brulee die wey..sedap nak mamposss hokey!!

    aryan mcm dayyan le ko...manje kememe...geram jek aku tgk kadang2 tu....jom beranak lagi beb haahahahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh layan air masak lebey sket beb
      aku alhamdulillah beransur sembh

      total damage lagi besar wei kalau tak balik kampung
      abis ar direquest itu ini
      mmg syok la tak de jem2 sana sini
      aman sentosa je drive

      aku nak try aritu creme brulee dia lepas baca review ko makan
      tapi dah kenyang sangat
      perut pun dah sendat
      gara2 dpt free kids meal 2 ko

      aryan dan dayyan
      kememe tahap resaksa ko
      manja tak agak2

      beranak lagi???????????
      nehiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
      wakkakakakakkaa

      Delete
  6. gedabaknya meat ball !!

    demam tak sempat pakai AJ eh??
    heheheeeeee

    apa tu..
    benda asing
    yang kat gambar ayran tak berpenguin tu..
    jari kau eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup gedabak itu meatball
      terkejut masa sampai

      eh demam tgk wayang tu
      aku pakai la aj
      design lotus katanya

      jari aku la
      biasalah org demam dia mmg tak stabil sket

      Delete
  7. Saya akan impose satu syarat pada diri saya sebelum ke blog Cik El ni. Saya mestilah masa itu dalam keadaan kenyang atau kekenyangan, seelok2nya sebaik sahaja lepas meals :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikuikui
      saya mmg food hunter
      so nasib2 la kalau bukak blog, saya up entry makanan
      hahahahahhaa
      terapi minda dan nafsu

      Delete
  8. Assalam elly,
    besanya iols dok nengok deme makan sekim magnun tu seketoi sajork
    ni uols makan hat jenih dicelup2 pulop naaaaaaaaaaaaaa
    he3

    ReplyDelete

Post a Comment