Hari Kantin SRABSP - 5/4/2015

lama plak aku tak up cite basi
meh la nak share cite pada 5 april 2015 yang lalu
hari kantin sekolah rendah agama bandar seri putra
sempena hari amik report card utk ujian prestasi 1 dan juga event untuk mengumpul dana sekolah

cam biasa la
aku kan kaki berniaga untuk sekolah
aku macam biasa
akan berada di gerai pibg dan mantan pibg
ahahahhahahahahahha

terkejar2 amik stok utk hari kantin
apa lagi
aku kan makcik lego
so makcik lego kembali la untuk tahun ke 4 di srabsp
alhamdulillah, walaupun dah 4 tahun berniaga lego, lego tetap hangat dan akan sold out kalau aku berniaga
masa utk sorting dan kira stok
aku amik balik modal aje
untung aku bagi sekolah
so aku kira by inventory aje, senang!
selain dari itu, aku akan pastikan tanda harga dan detail barang jualan adalah jelas
sebab aku berniaga banyak item
org kuat untuk pasang lego
senang kalau sample lego ada
pembeli bleh tengok
dari tak nak beli, derang akan beli bila tgk sample
hot lego masa tu...clash of clan
aku hanya menjual lego yang hot dan paling latest dlm pasaran
aku tak jual lego2 stok lama
itulah rahsia lego aku selalu sold out 
sooooo comel la lego ni

stok siap dipack dan untuk di load dlm keta

sementara itu
kebetulan mak aku ada
mak volunteer buatkan agar2 santan
perisa pandan lagi


tak banyak dpt
mak suh jual RM1 aje sebekas
dtg mantan ydp pibg aku, dijualnya RM2 sebekas
hahahaha lantak
alhamdulillah sold out agar2 santan ni
tq mak tolong buatkan!
snackers
mcm jeli dan ada beberapa perasa
adik kawan aku yang produce benda ni
so dia mintak aku jualkan untuk promo benda alah ni
no worries
janji ada untung untuk aku salurkan ke sekolah
kalau korang berminat ngan snackers ni, bleh contact aku ye
0122735830
ellynadyra@yahoo.com
malam tu jugak sebelum aku tido
aku load barang2 masuk keta
tak mo esok pagi huru hara
sebab esok pagi aku nak pick up vitagen 650 botol lagi



pagi tu
lepas pick up vitagen 650 botol
tiba kat sekolah dah
jom unloading semua brg2 jualan
jom siapkan gerai
kasi cantik sket gerai
pengalaman lalu aku berniaga
gerai pibg mmg kena serbu memanjang
berebut2 bebudak ni shopping
bahagian hadapan skali
ada brg2 terpakai
biasanya kami join car boot sale 
so hari kantin ni kita kasi aje letak
antara barang jualan aku
bekas air minuman
tema frozen
botol air ni mixed character
ada hello kitty, mickey mouse, cars, princess
barang dagangan aku
lego, snackers, vitagen




tahun pertama lego ni aku jual RM5 per box
tahun ke 2 dan ke 3 aku jual RM4 per box
dan tahun ke 4, iaitu tahun ni, aku jual RM3 per box
biasanya aku akan jual harga murah dari harga pasaran
itu  lagi satu rahsia lego aku sold out setiap kali aku berniaga

barang dagangan aku jugak
butang baju melayu, brooch, peniti tudung, stickers, loom band, jam
the other angle of gerai pibg dan mantan pibg
cookies
macam2 cookies ada
meh nak share
pembeli botol air pertama
isteri mantan ydp pibg
adik ni pembeli pertama lego kami
tq dik
pembantu setia aku
2 tahun lepas, pakwe pun ajk pibg
lepas 2 tahun, dia resign dan aku sambung utk tahun ke 3 dan ke 4



mari2 beli





yang kiri skali berbaju merah tu la our mantan ydp pibg
tq iqbal for your continuous support

dan mcm biasa
aku sponsor clown 
tq awang for your superb service
belah kiri skali tu, guru besar sekolah

awesome crowd!
selepas free flow balloons, ada magic show


jom tengok
apa ada lagi
giant bubble dan segala mak nenek bubble dijual

anak2 aku cam biasa la
enjoy semua benda 


ada pertunjukan silat
ada bouncy castle
ada memanah
ada cabutan bertuah
ada jualan barang2 runcit
bawang, lada, milo, minyak, gula, tepung dll
macam2 ada
antara jualan makanan


ada ice cream
aku break kejap untuk amik report card aira
dan juga report card alyssa
masa amik report card tu
ada few lagi snackers, lego dll
mak aku bantu aku jual masa aku pi amik report card
untuk makluman
aku mmg selalu melibatkan ahli keluarga aku untuk segala aktiviti yang aku dan pakwe buat
termasuklah mak aku
kahkahkah



ajk lain pun bantu jual
tq zul
zul ni mantan ajk pibg

lego sold out
vitagen sold out
snackers sold out
sticker sold out
yang lain2 berbaki sedikit aje
jom kira hasil jualan
hari kantin ni jualan hanya menggunakan kupon
tapi dah nama pibg
 dia buat sukati dia je penyudahnya
diamiknya cash jugak
kihkihkih






alhamdulillah
keuntungan jualan RM727.20 dpt disalurkan untuk sekolah
aku rasa hasil yang betul2 berbaloi untuk jualan selama 4 jam!
itu baru hasil jualan aku aje
lom campur ajk dan mantan ajk pibg yang lain

tq untuk semua team ajk dan mantan ajk pibg!
tq untuk guru2 dan team sekolah
kagum dengan segala usaha kalian bersama2 untuk turun padang

tq banyak2 utk ibu bapa dan semua penjaga
dan juga tq banyak2 untuk anak2 srabsp

hasil gabungan usaha kita bersama
kita mampu mencapai matlamat kita
dan mampu terbang tinggi
we have made it guys!
congratulations!








Comments

  1. Syabas!! memang tepat PIBG pilih ajk gigih macam ini. Tak rugi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kak
      dan saya cukup seronok beraktiviti camni
      anak2 pun seronok
      asal sebut nak berniaga jual2 kat sekolah aje
      memasing bangun awal bersiap nak ikut berniaga

      Delete
  2. wah, banyak jualan ye..
    anak yaya pun suka main lego..tp beli yang murah2 je lah.. tu tapak lego yg hijau tu ada jual ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaya
      semua saya jual
      dari lego kotak kecik
      sampai ke kotak yang besar

      tapak lego
      dari saiz beso sampai saiz kecik ada
      kotak storage pun ada
      sebut ajelah apa pasal lego
      semua ada
      kihkihkih

      cumanya saya jual bila ada event
      saya tak simpan stok kat umah ye

      Delete
  3. kak, Lego MInecraft ekau ada jual tak? anak den tgh syok main Minecraft kat tablet hari2..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ekau ni malas la pi beli, sekel kang

      aku amik stok bila ada event aje tau
      selebihnya mmg tak ada stok
      meh PM den utk dptkan stok kakakakakkakaka

      Delete
  4. Saya pun datang kejap ari tu, pastu saya terus balik. Tak sempat jumpe sesiapa kecuali bekas murid yang kebetulan terserempak...

    ReplyDelete
  5. Assalam elly,
    paling win agor2 santan itu
    baguihla uols ghajin
    sok2 kalo anak iols kolah nak join jual2 jugaks laaaaaaaaaa
    best3

    ReplyDelete
  6. Boleh pm.saya mcm mn nk dpt stok..tq

    ReplyDelete

Post a Comment