makanan dtg lagi bahahha hai kak jujie

macam biasa
entry yang memerlukan kekuatan mental

hai kak jujie!!!!!
smalam tanya gambar makanan kan
bahhahahahahhaha

rutin pakwe bila balik dari outstation
beli coklat
kat umah aku tu bukan nak kata apa
kena beli coklat as per request aje
kalau tak, tak de org akan makan
dan biasanya selain dari beli coklat as per request
pakwe akan beli coklat2 baru yang macam best utk dicuba
chocolate monopoly
sebijik mcm game monopoly
dlm kotak ada camni
coklat2 tu la kad dan segala property
siap ada board monopoly
coklat dia not bad, sedap!
yang ni plak under request
aryan request coklat duit
tapi papa dia kata tak de stok, jadi utk memenuhi request aryan, dibelinya coklat duit camni
mahal betul 
RM71.50 utk saiz 10 cm x 7.5 cm
tak sayang papa ko tak tau la aryan
tapi coklat ni mmg super duper sedap!
dan pakwe repeat beli coklat ni 3 box masa trip lepas tu

happy bday tok uda
belikan tok uda kek petang tu
dan panggil cucu2 berdekatan utk surprisekan tok uda






 makan2 time weekend kat transit anak2 aku
meat ball
 mcm siot
dikatanya salad ni spesel utk aku
 i tell u
spaghetti ni sedap bangat
 kunjungan kali ke 2 ke sini
area batang benar
aritu aku dah share kan
kali ni tak nak attack masakan negeri sembilan tu
tapi nak attack kedai ni









 ini super duper sedap
durian milkshake
sure tak nyesal kalau korang penggemar durian
 mango
 aku kan kampung.dot.com
tetap mencelah nak makan nasi
akhirnya dpt makan telo itik lemak cili api
this is superb wei
sedap betullllllllllllll
 dan favourite aku patin masak tempoyak
super duper tripple sedap
 pakwe makan mee bandung
sedap ok mee bandung dia
 pisang goreng cheese oreo
mee hoon sarang burung
restoran batang benar
nsi kandar
oh la la
 baulu gulung mak aku bawak
sedapppppp
 pengat pisang tanduk 
mak aku masak
sedapnyaaaaaaaaaaaaaa
 bandung ice cream wadihana
 ni telo asin
ikan bilis + lobak kicap
 layan lak ngan bubur
time ujan
perghhhhhhhhhhh
tapi tetap tak dpt menyamai ikan masin talang + cili api + lada hijau + bawang putih + bawang merah + air asam jawa yang mak aku masak
masak sampai pekat likat dan seimbang rasanya
pastu layan ngan bubur
OMGGGGGGGGGGGGG
terbaek dari dapur mak aku
penghujung cuti sekolah nanti nak mak masakkan ikan ni
pastu nak frozenkan
buat makan sket2 utk bulan pose
aduyaiiiiiiiiiiiiiiiiii
meleleh lak air liur aku
makkkkkkkkkkkkk
i love u mak!

Comments

  1. weihhh.... patut lah tergigit lidah sendirik... ade orang ngumpat.. eyhhh.. sebut rupanyaaa.....

    menyesal mintak tunjuk gambo makanan.....!!!! ...

    ape suma nya cakap sedapppp jaaaa....

    5 6 7 8 kali telan air liur tengok gambo2 ni.... hahahahaa...

    nway tq ... tau jugak kat mana tempat makan best2...

    cekelet monopoli ..mesti bila kalah ja... terus ngap .. sebab geram kan... hahahahaa....

    huiii. tak leh duk lepak sini lama2...

    air liur tak berenti meleleh.... hahahahaa...

    okBaiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. padan muka ko
      sapa suh seru gambar makanan

      aku mmg up yang sedap aje
      jarang aku up yang tak sedap
      sebab wat sakit ati je
      dah la tak sedap
      nak amik gambar gak
      kan sakit ati disitu

      Delete
  2. aku puase nie....tgk sambil tahan sebak ko tau tak.....tapi takleh tahan gak...sudahnye jatuh gak air liur aku hahaahahah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ampunkan aku lieya
      anggaplah ini training sebelum bermulanya ramadhan ye
      selamat berpuasa

      Delete
  3. Kalau da makan coklat Monopoly tu, da tak leh nak main lagi la... habis... huhuhu

    Makanan yang bawah-bawah tu saya tak leh nak tengok sebab sekarang saya tengah lapar.... karang tak pasal-pasal je saya telan skrin komputer ni... huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha bleh je main lagi, sampul coklat tu simpan elok2 utk main

      hahahah jgn la telan skrin komputer tu, kang silap2 masuk spital lak
      jilat2 screen aje ye
      kahkahkah

      Delete
  4. Assalam elly,
    waaaaaaa
    stresssssssssssssssss
    baru nak cakap teringin meatball dan nampak spaghetty pulop
    pehtu baru nak cakap nak pisang cheese dah nampak mee hoon sarang burung itu
    dah tu terleleh pulop nengok pengat pisang dah ada pulop moi ituuuuuuuuuu
    uwawawawawawawa
    stressssssssss :P

    ReplyDelete

Post a Comment