ROYAL FLORIA PUTRAJAYA 2015


tarikh kejadian
31/5/2015
alyssa aira aryan ikut atuk nenek balik kampung
aku ngan pakwe tetiba bosan
tetiba rasa sunyi sangat2
alahaiiiii tak bestnya bila anak2 tak de

tetiba
eh 
jom la pakwe ke royal floria putrajaya
teman makwe awak ni
sweetnya pakwe kita 
dia teman ok
kahkahkah
eh
nak masuk kena bayar la 
RM5 per head
hanya ada 1 pintu masuk
dan 1 pintu keluar
i tell u, org sangatttttttttttttttt ramai
aku mai masa tu jam 6 petang
so cuaca tak la panas

berbekalkan hp cap badak
sebab malas lak bawak camera
sebab hari tu tetiba nak jalan2 santai tanpa bawak camera gedabak
layankan ajelah gambar yang aku snap ikut sukati aku je
tema bunga tahun ni adalah
LILY











orkid ni dlm khemah yang ada aircond tu
nak masuk beratur bleh tahan
bersesak nak masuk
adehhhhh 

































dare to do this on your wedding day
or dinner
bahahahahhahahaha






tu je gambar yang aku amik
kahkahkah
oklah kan dari tak de langsung

kuar2 aje dari khemah beraircond tu, hari dah gelap
nak jalan kat taman diraja pun tak syok
khemah yang winter tu aku tak masuk, sebab queue panjang gila
1km ada kot yang tengah queue

nak bagi review tentang visit aku ke floria:
  1. ada 1 pintu masuk dan 1 pintu keluar.....makanya kalau ko dah meneroka sampai ke hujung kawasan, ko kena patah balik untuk keluar menggunakan pintu keluar yang disediakan berbanding tahun2 sebelum ni, tak camtu gayanya
  2. aku tak tau sejak bila nak masuk kena bayar, tapi kali ni kena bayar RM5 per head...bleh beli ticket online siap2 ye untuk elakkan kesesakan beli tiket
  3. gerai jualan pokok2 baja2 dll terletak di kawasan hujung, bayangkan la kalau korang memborong, celah mana la korang nak angkat hasil borongan korang tu nanti sehingga ke pintu keluar
  4. airrrrrrrrrrrrrrr oh airrrrrrrrrrrr...gerai jual air dan makanan queue panjang, vending machine plak asyik sold out aje....haus weiiiiiiiiiiii dah la cuaca panas ya amat
  5. aku pi tu floria baru aje bermula kan.......tapi banyak lak pokok2 dah layu, maybe cuaca panas kot
  6. kawasan untuk main giant balloon sangatlah kecikkkkkkk tak syok la, pastu dekat lak ngan taman2 buatan, makanya org nak jalan tgk taman buatan, korang nak main belon lagi....berlanggar2 tau
  7. buatlah area untuk pengunjung queue bebetul, bukan serbu aje masuk khemah yang ada aircond tu, kesian la kat org tua dan pengunjung yang bawa baby kena bersesak dan berhimpit
  8. cuaca agak panas lit2, pakailah pakaian yang sesuai dan juga bawaklah apa yang patut, cam payung ke, topi, air  dan yang sewaktu dengannya
  9. byk acara yang ada, silalah dptkan segala maklumat supaya korang tak miss program yang korang nak join
tu aje kot sket review dari aku
masuk pun tak lama dlm tu
sebab laki bini tetiba lenguh kaki lepas jalan sakan
kahkahkah
pastu laki bini kehausan sebab air kat vending machine sold out dan queue nak beli air sangatlahhhhhhhh panjang

penyudahnya laki bini ni kuar dari situ
dan makan dengan sedapnya kat kedai mamak
kahkahkah
sekian


Comments

  1. kite baru pegi malam tadi...
    bunga suma dah terkulai....
    (jangan bagi tau orang : kita dah terpatah kan sekuntum bunga lily.. sbb dok sua2 kamera kat dia.. tetiba dia patah... hahaha)

    kite tak amek pon gambo bunga kat patung tu... macam takut pon ade... hahhaa

    kite pegi dah tak berapa ramai orang dah...
    lagi pon dah malam tak manpak ape pon...
    tambah pulak hujan renyai2 memori adun pisang...
    kite pon balik...
    (kite tak jumpa pokok limau batek tu.... keciwaa... :(

    sekian komen pada hari ini... hahahahahaaa..

    eyhh.. mana gambo makan...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cam tak best lak pi malam
      dah tetua ni
      rasa penglihatan terhad lak
      hahahahhahaha

      oooo ko dah merosakkan pokok
      nak suh simpan rahsia bak RM2 pengerasnya

      eh
      ngan patung pun takut
      ngan patung la kita leh tampo2 dia

      laaaa kesian berhujan lak
      mmg payah la kalau hujan nak jenjalan kan

      pokok limau tu kena pi belah hujung skali
      yang tempat jual2
      jauh gak dari pintu masuk

      eyhhhhhh budak ni
      makanan tak de kali ni
      hahahhaha

      Delete
  2. kita jauh di terengganu,,tumpang tengok gambar je lah yer..hihi.. bunga orkid tu cantik2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah jauhnya kamu nun diterengganu
      rindu lemang kijal, sata dan menatang celup tepung
      juga kepok lekor

      yup cantik2 bunga orkid tu

      Delete
  3. assalamualaikum,
    teringin nak pi tapi...mengenangkan panas sekarang ni, wat2 tak tau je laaaaa ....ambo kan puteri lilin, tak pepasal cair tang situ huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam
      mmg panas anyss, bertabahlah kalau nak pi
      pi malam mcm tak nampak pe lak ye
      lighting ajelah kalau malam
      hehehehe
      pi jam 6 ptg, insyaAllah

      Delete
  4. Saya sampai sana dalam jam 10 pagi. By 2 pm dah blah sebab panas sungguh!
    Yep, banyak bunga layu sebab cuaca panas.

    ReplyDelete
  5. Assalam elly,
    seriously kebanyakkan munge2 tu iols tak besa nengok he3

    ReplyDelete

Post a Comment