rindu zaman itu

dikala aku tgh bz tahap dewa babun
dikala hanya tinggal 3 hari aje dateline utk aku
dikala memikirkan tidur tak cukup, makan tak menentu, mata dah mengalahkan zombie, badan penat ya amat
aku dok membayangkan indahnya jadi kanak2
tapi tak indah jugak
sebab smalam alyssa kantoi ngan aku homework tak siap
sejak dia masuk darjah 4, aku tak check beg dia hari2
saja nak kasi dia independent
mentang2 mama ko tak check
ko ingat ko lepas ye
amik ko!
dekat kul 12 malam ko tido gara2 menyiapkan homework maths 
ko ingat mama ko nak tolong
jangan harap
ko buat la homework tu sampai siap
penyudahnya jam menghampiri jam 12 malam
baru dia siap
bukan itu saja
disebabkan alyssa melanggar peraturan
aku denda alyssa dilarang main ipad, smartphone, tab selama sebulan dan tempoh denda berakhir pada hujung bulan august
dan denda ini terpakai pada aira dan aryan juga
sebab sepatutnya adik bradik kena saling ingat mengingati
bukan pentingkan diri

ingkar dengan arahan, mama tambah denda tu lagi sebulan
makanya
janganlah tak dengar cakap mama
buruk padahnya nanti

ok cite alyssa dan adiknya mmg tak indah
sebab kena denda ngan mama

tapi yang ni memang indah
dizaman kanak2 aku
main benda alah ni
kat tiang2 kat sekolah
syok oooooo
dan ini jugak best
main teng teng
main lak bawah pokok yang redup
mau berjam2 baru brenti
hhhaaaa
korang ada name card camni masa sekolah dulu2
aku takde
sebab family aku org susah, tak tergamak lak nak mintak duit kat mak ayah buat kad ni
so aku hanya tengok aje kengkawan buat dan simpan aje kad yang kengkawan bagi
ini mmg syok
baling tin
ngaku cepat
sapa yang ada berkenalan gaya camni
seriusly aku tak de buat
bahahahhaha
dan tak pernah pun anto gambar
tapi
aku ada sorang kawan
dia kawin melalui perkenalan begini
muahhhhhaahahaha
gula2 ni mmg best
sekarang ni pun ada jual
tapi tak sama mcm dulu rasanya
kalau makan melekat kt gigi 
sapa anak johor??????????
ni kitab sekolah agama kita kan
nipis aje kitab
beg pun ringan
main anak patung kertas
potong2 pastu sangkut kat bahu utk tukar2 baju dll
zaman anak aku skang ni, pakai sticker aje
makin senang lak aku nengok
tapi ni antara mainan aku la masa kecik2


ngaku cepat
sapa pernah buat ni
letak kasut belakang/bawah peti ais kasi kering
angkara lupa basuh kasut
aku selalu buat ni
kahkahkah
mmg indah masa kecil tanpa gadget
kita berada di level yang sangat kreatif utk bermain
dan ini paling aku suka jugak
main baling selipar
sampai selipar ilang ntah kemana
selipar putus
pastu kena marah ngan nenek aku
aduhaiiii kalaulah aku bleh buat semua benda kat atas ni
kan syok
tak yah la aku nak tensen2 hadap dateline yang nak sampai lagi 3 hari ni

pada yang berkenaan, jgn nak macam2 ye
aku tgh bz ni
makan tak tentu, tido tak cukup, kerja bersusun, penat ya amat
so jgn la cari pasal 

nampak selipar kt atas tu?
saiz kasut aku kadang2 saiz 5
kadang2 saiz 6
kang ada yang tetiba kasut aku parking kat muka ko
masa tu jgn lak ko nyesal tak sudah!

salam dateline kengkawan
bahahahhahahaha


***
gambar semua ihsan dari google sana sini

Comments

  1. gud luck elly....rietta pown tgh ngadap AUDIT nie...Pensijilan semula...

    ReplyDelete
  2. Denda yg tak menyakitkan tubuh-badan anak-anak demi utk kebaikan kakak sokong. Anak elly masih kecik kakak ni yg dah remaja pun denda benda yg sama - no laptop, no phone kakak simpan hanya kerana lalai dgn pelajaran. Lepas kena pasti dia akan ingat elly sebab kakak dah buat cara yg sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak
      kadang2 derang ni lalai
      tu yang kena kasi ingat

      Delete
  3. Udah sibuk tahap babun katanya...sempat pulak mengimbau kenangan lama yek Elly hihi...
    Tak perlah kasi chance lepas tension ....
    Betul Elly jadi budak budak gak best ek....tak pikir apa. Main ajelah kerjanya.

    Garang jugak ko ek Elly....hihi ...bapaknya tak campur tangan ke?

    ReplyDelete
  4. Padan muka ko! Hahahha
    Ok la Elly.. Bz means good bisnes.
    Nanti ko free aku melanja kopi eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha siot punya kawan
      eh aritu ko jawab soklan betul, nanti kena bagi hadiah ni kat ko kahkahkah
      tapi tunggu kawan ko ni dah abis dateline, baru aku ada hati nak pos
      padan muka ko!

      Delete
  5. oh time elly dah ada baju sangkut sangkut..time nekcik dulu kitaorang lipat kertas surat kabar ..lipat jadi orang orang..dahtu guntinglah perca kain macam baju kurung ,,pakaikan kan orang orang tu..tanya mak elly mesti dia tau

    ReplyDelete
  6. Yang main tiang tu saya ngajar murid saya main. Hohoho...

    ReplyDelete

Post a Comment