Banyan Close Update

awal august lepas
abis raya aidilfitri
jom pi tengok rumah
sebelum puasa aritu, mak ayah aku dah bersihkan mop lantai bagai
rumput pun dah cabut, dah racun dan clear gitu
mmg cun
mai2 dah jadi camni rumput hahahahha
mula gelabah nak pindah rumah
dengan budget yang agak ciput
sakit kepala
sakit kepala sebab camner dengan budget yang ciput kami nak pindah
kahkahkah
aku dan pakwe sepakat utk tidak membuat sebarang renovation memandangkan rumah dah agak besar
kang besar2 aku takut duk umah sensorang
lagipun aku tak larat nak ngemas
sebab kt umah ni, tukang nyepah 5 org
tukang ngemas aku sorang
\memandangkan rumah pun ada warranty lagi
maka kita ulitise tempoh warranty yang ada
yang mana tak betul, tak comel, defect sana sini, claim aje

ada kot 5 helai aku submit ke pemaju utk direpair semula
dan alhamdulillah setakat aku menaip ni
hampir siap semua complain aku
antaranya lubang air sumbat, tiles pecah, cat tak sempurna, varnish tak sempurna, pintu tak align, tembok tak align, pagar senget, porch kemek, crack kat dinding2 dan macam2 la aku komplen
nasib la dpt pembeli mcm aku

siap aje pemaju buat semua complain aku
kami mulakan dengan pasang kipas dan lampu
amik lampu dan kipas biasa2 aje wei
pokok keembong dan pokok bunga mak aku tanam
pak mertua ngan mak mertua dah tanam pokok
sila siram ye jgn sampai mati


pokok mangga
makhluk asing di kesan
ohoiiiiiiiiii
perancangannya pindah aje 
cabinet bagai tu kita fikir aje kemudian ye
yang aku tau semua brg kena angkut ke rumah baru 
target date sebelum 15 sept ni
sebab 19 sept kami berada di luar kawasan
balik 2 hari sebelum aidiladha, iaitu hari selasa malam
rabu kerja
khamis hari raya aidiladha
tahun ni rasanya raya kt umah baru aje
maknanya gua kena masak la kan wkakakakakkaka
tetiba gua rasa nak gelak bila gua baru prasan gua kena masak kahkahkah

jumaat malam tu sedara mara mula turun sebab ada wedding cousin pakwe kt area umah aku ni
2 pengantin skaligus
makanya semua akan melepak antaranya dirumah kami dan umah len yang terdekat
dan aku plak merancang nak buat sket bbq ngan pakwe memandangkan ramai sedara mara ada

mari mengira kos dengan budget yang ada
insyaAllah
moga Allah permudahkan


pada ketika entry ni dikarang, aku MC
tapi aku berada di banyan close memantau pekerja pasang langsir
ulat nangka mmg tak tau duk diam kan!




Comments

  1. kagum weh dgn rumah ko ni. tak renovate pun dah cantik ya amat. kawan tumpang happy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beb tq so much....alhamdulillah rezeki yg x disangka...syukur sgt2

      Delete
  2. heh..
    penat dah aku ngomen secaca back dated..

    tidor aa jap..

    akunakdatangrumahkauuuuuuu!!

    ReplyDelete

Post a Comment