KL-Jakarta-Bandung-Jakarta-KL: Part 3

itenary utk trip kali ni

depart from KL - Jakarta:  5/6/15 @ 0700 hrs via airasia-meeting @ Tangerang-Jakarta Town-direct to Bandung-Heritage-check in Hotel
6/6/15:  meeting @ Mutiara Hotel, Bandung-Pasar Baru-Hotel-Heritage-Paris Van Java-Hotel
7/6/15:  meeting @ Mutiara Hotel, direct to Jakarta-Tanah Abang-Tangerang-Airport via air asia-touch down @ KLIA 2 at 2330++ hrs
phewww capek dong!



part 3 ni adalah part terakhir utk trip kami kali nih

abis shopping di tanah abang temankan si binturong dogol tu, kami patah balik ke sarimah utk jumpa pakwe ngan sorang lagi yang malas ikut kami ke tanah abang
katanya mau lepak aje kat mall mengopi
so kami ke sarimah

tengok2 kat luar ada banyak food truck yang comel2 tengah parking
kat malaysia ada dah concept macam ni, tapi tak secantik ini traknya




cari pakwe ngan sorang lagi kat sini
ada satu kedai, teh tarik ngan teh ais dia terbaik dowh
sebijik macam kat KL





pak supir punya order
aku makan puri
bleh la puri dia
tak leh challenge puri kat umah mak aku kat kluang tu lagi
si binturong tu order ni
rindu teh ais punya pasal
2 gelas aku bantai
dalam restoran 
selesa dan fully air conditioned
team kami
kiri tu pakwe la, sebelah dia pak supir diikuti oleh kek dan binturong dogol
perut dah kenyang 
sambung tugasan sebelum berlepas pulang ke KL

nampak tak number plate motor tu
tau maknanya?
bahagian atas tu adalah number plate motor
dibawah tu yang tertera 11-19 ada makna tau
maksudnya macam kita tempoh insurance dan road tax
tamat pada bulan november tahun 2019
sebab tu kalau korang pi indonesia, cermin keta derang bersih, tak macam cermin kita kat malaysia ni
penuh tampal sana sini
menuju ke kilang
destinasi terakhir sebelum ke airport

settle urusan di kilang
kami terus aje ke airport
nampak tak benda alah belah kiri tu
anyaman menggunakan daun kelapa
sangat halus ok anyaman dia
sebagai tanda ada majlis keraian/keramaian disitu
macam2 bentuk ada
kagum aku ngan anyaman derang
sampai airport awal, kami lepak kat lounge aje
per entry lepak la ko sampai lebam sambil makan2

kapal terbang berlepas seperti dijadualkan
dlm flight order lagi mee goreng mamak
kahkahkah
tapi aku rasa tak sedap lak
len kali tak nak beli mee goreng mamak nih

sket lagi sampai

landed at 2330 hours waktu malaysia
aduyaiiii penat ya amat
esok kije
seb bek masa ni cuti sekolah, anak2 kat umah mak aku
so bleh la bangun lambat sket baru pi opis
kahkahkahkah
nanti aku share trip kedua aku lepas trip ni ke destinasi yang sama, cuma ada sedikit kelainan
dan bersama rombongan cik kiah yang bertambah kahkahkah

Comments

  1. Penat kerja dgn penat makan angin tetap tak sama Elly. Apa lagi dpt shopping memanjang.

    ReplyDelete
  2. Food truck tu rasa gak tringin nak beli makanan kt situ...kat msia ni xmenarik sgt..

    Jom jln2 ke blog akak jom..salam ukhuwah dear

    ReplyDelete

Post a Comment