Part 1: Rennaissance Hotel, KL

cerita 15 - 17 Mar 2015,
cerita hampir 9 bulan yang lalu
kalau ngandung dah branak ye tuan2 dan puan2

sebenarnya redeem free one nite stay kat Rennaissance Hotel, KL
pastu lagi 1 malam tu ada 70% discount
aku ada membership kat situ
kiranya kali ni aku nak kasi perabis semua voucher2 sebab expired 31/03/2015
tahun ke2 amik membership kat hotel ni, dah ini tahun terakhir amik membership sini, pasni tukar hotel len plak sebab 2 tahun tu biasa aku dah bosan la
*** membership setahun aku bayar dlm RM500++

deluxe room
1 king bed
katil best tido
pastu amik je extra bed lagi satu, cukup utk kami anak branak tido ngan selesa


bath tub cukup utk ulat air 3 org tu meloncat
sebab bleh berendam sampai malam


aira ni mmg suka membaca
view luar bilik
amik gambar semua ada bebayang

jalan yang biasa sesak, seolah2 macam tenang aje
rupa2nya ada lumba beskal
tak taulah lumba beskal event apa
kemain laju derang corner





normal rate utk bilik ni RM500++ la, campur breakfast 
so utk kami yang stay 2 malam, total kami bayar hanya RM200++ termasuk breakfast
sangat berbaloi la bagi aku jika diukur dari segi servis dan kemudahan hotel ni
makan?
sini kalau ko suka makanan jepun, aku mmg recommend gila2
sebab antara yang terbaik di KL
(oh aku ada FOC voucher utk japanese buffet for 2....mmg layan wei)

makanan di restaurant lain di hotel ni?????????
sedap!
tapi............
ada skali aku pi lepas date kami check in sini, sangat menghampakan
makanan dah tak macam kami selalu makan
bila kami tanya tukar management ke?
katanya tak, cuma ada sedikit perubahan
perubahan yang aku kira tak best la kat anak tekak aku bila makan
tak taulah sekarang ni camner, korang bleh cuba la dan bagi komen kat aku


Comments

  1. Mac?

    Mac???


    OK...cukuplah hahahaha


    BTW, den tak geti ber membership member ship hotel ni..den marhein....

    Tapi kalau setahun bayar 500++ je, rasa macam berbaloi la ..sebab duduk situ semalam dah 3 ratus > kan?
    Tapi..
    Mesti nak join membership bayar ribu ribu....hahahaha
    SO, takpa lah...den ada membership Kejabab aja...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ribu2 tu golf membership la
      Membership hotel ni den bayar 500++
      1 nite stay foc, buffet breakfast for 2, hitea buffet for two, dinner for 2 (foc)
      Ada byk voucher lg utk room, mkn dll
      Kalau kira mmg berbaloi

      Delete
  2. cantik.. done folo sis, folo me back k ;) http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Bila ada membership ni, tak rasa kita bayar sedebuk banyak sekali ye Elly....rasa mcm bayar sikit jer.....

    Hotel KL ni mmg okje tak pernah jejaklah Elly...rasa rugi pulak nak bayar Rm500 ++.... dah tentu rumah dekat, baiklah tido kat rumah hihi....

    ReplyDelete

Post a Comment