tentang anak2

satu hari aku jerit2 panggil aryan
ntah mana budak ni pergi
panggil tak nyahut
rupanya kat sini
bila tanya kenapa duk situ
dia kata dia panas
jadi duduk situ badan dia jadi sejuk
bertuah punya budak




kau dah kenapa aryan
dan nak masuk 5 tahun baru nak berputing
dia jumpa puting ni dlm almari 
org dok hadiahkan  masa derang kecik2
anak2 aku mmg tak pernah berputing bagai
agaknya teringin nak berputing hahahahhaha

saat yang kutunggu
akhir terealisasi bila aryan nak masuk 5 tahun
aryan kata pagi tu
"mama tak payah turun dari kereta, mama duduk je dlm kereta bye2 aryan, aryan turun sendiri pi school"
aryan, sesungguhnya itulah yang mama nantikan utk sekian lama
kalau tak aku kena masuk dlm sekolah peluk cium dia ntah brapa juta kali baru bleh pi kije

setiap hari jumaat aryan akan pakai baju melayu atau jubah pi sekolah
 sibuk pam beskal
bila ada atuk aje mai umah
beskal semua terbela



 cubalah cite
macam mana umah nak kemas disepanjang masa
tgk camner dia main
dah la tak nak main dlm bilik dia
tengah2 rumah gak dia nak main



 meh tengok ekspressi muka budak ni
lepas puas berendam dlm pool






 kaki main psp
aku panggil pun tak hirau dah


anto alyssa dan aira join kelas art dekat abuain kitchen
derang kata seronok dan nak join lagi len kali
aira
dah penat sangat
tido ngan tudung terus
aira weiiiiiiiiiiiiiii
kenapa ko ngira sampai jari kaki skali
aduyaiiiiiiiiiiiiiiii


kantoi lagi kira pakai jari kaki masa revision utk mid term exam
apa la nak jadi aira weiiiii

lukisan untuk ujian prestasi 1 aira di SK
dpt A tu
cikgu tanya kenapa matahari dia tak warna
dia jawab
"tu cahaya lampu la cikgu, warna putih, jadi tak payah kaler"
ajaran papa dia 
wakakkakakakkaka
abis la dpt student loyar buruk camni kan 
huhuhuhu

aira di awal tahun 2015
dia pun sama macam alyssa 
mula join taekwando seawal darjah 1
masa ni belom beli lagi uniform utk aira
suruh dia test dulu pakai baju biasa


boleh tahan semangat si aira
next week tu terus beli uniform utk dia
kerja rumah sekolah agama aira
sukati ko jek ye tambah star

kahkahkah
sukati la nak oiiiii
moga berjaya dunia akhirat








Comments