Kembara Ranah Minang - Part 2 - kebun teh alahan panjang, rumah makan warna baru, danau di atas

cerita ladang teh
di alahan panjang
kecamatan lembah gumanti
kawasan tersejuk di sumatera barat
1400 - 160m dari aras laut
cantik weh
sedap mata memandang








jangan ngada2 nak duduk atas pokok teh
baru je aku imagine dpt baring atas pokok teh tu

budak tamak haloba
selepas dari kebun teh ni, aku tak tau mana dia punya monopod dah pi
kahkahkahkah
nak gak bawak rimau 2 eko tu



hallo


ada gak bunga2 yang kembang, yang kuncup


sapa la yang snap gambar aku ni

dah jom minum teh
sejuk2 ni layan teh mmg la best
ada jual strawberry gak
tak nampak lak ladangnya







teh istimewa kayu ara
sedap

eh ada rasa strawberi lak kat sini

makan minum 3000 aje
dia charge makanan aje, air teh tu free katanya
tapi GB kata tak sampai ati, dia bagi 5000
harap GB akan buat kat aku time kat malaysia
aku mintak RM10 dia bagi RM50
snap lagi sebelum memulakan perjalanan ke destinasi seterusnya



jom gerak




cuaca sejuk
perut lapa
lunch dulu
di sini
dah kat padang
makan nasi padang la




ikan ni siyes sedap
ni telo dadar rupanya






lapa rupanya memasing
jom tengok belakang kawasan rumah makan ni

eh danau di atas la

additional info:  
atau bleh je google sendiri
ni aku share gambar hasil google, rupa sebahagian pemandangan danau di atas kalau tak jerebu
cantik gila!

cam biasa, boleh layari:
jgn visit blog jujie lawa, sebab dia manjang ngelat....tapi nak visit bleh gak wakakkakakaka

Comments

  1. Kakak ingatkan mereka pergi lagi dgn elly tau.
    Kisahnya elly yg terlambat buat N3:)

    ReplyDelete
  2. kehkehkehhhhhh

    kak zakie!!
    ni kira cepat lah dia up entri kak!!
    kita orang asik membahan dia suruh cepat tulis.!!
    kalau tak.. mau bulah 9 tahun depan dia baru up cerita!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oit type tu eja bebetul bleh tak?
      Derang ni mmg dengki kak
      X bley tgk saya senang
      Nk membahan je

      Delete
  3. telor dadar tu sedapnyaaaaaaaaaa...
    dan ikan tu.........
    dan teh itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku memula ingat tu apa?
      Rupanya telo dadar hahaha

      Delete
  4. minta 10 bagi 50? rupiah bolehhhh!

    ReplyDelete

Post a Comment