Part 3: Zoo Negara, KL

sebenarnya pi check in kat rennaissance hotel kl tu
selain dari menghabiskan voucher2 yang dah nak expired tu
kami mmg target nak ke zoo negara
nak tengok panda wei
budak2 kan suka pi zoo

sampai zoo dah
tak la jauh mana pun dari rennaissance hotel KL tu

harga tiket


so tiket masuk kami
2 dewasa:  RM30 + 20 (panda punya hal) x 2 org = RM100.00
3 kanak2:  RM10 + RM10 (panda punya hal) x 3 org = RM60.00
Jumlah tiket masuk kami RM160.00
puhyoooooooooooo



ok kami dah ready nak masuk dan menjelajah zoo negara
posing sket
panas berdenting gak cuaca

kami pilih naik tram dulu
aku last pi zoo ntah tahun bila
masa aira baru start jalan
aku masa time aira ngan alyssa pandai jalan je, aku bwk pi zoo
jalan la korang puas2
aryan je aku tak bawak hahahahhahaa
kena bayar tram
total damage utk tram:  RM19.00

kami turun kat savannah walk
eh meh la layan gambar2 menatang yang aku sempat snap secara rawak



target ke zoo kali ni adalah sebab nak tgk panda


meh tengok panda
ada 2 area kat dlm ni
yang panda seko ni dari aku masuk sampai aku kuar, dia tidoooooooooooooo aje!
bangun, jalan sket2 golek2 tido lagi akakkakakaka

ko dah kenapa pakwe?

ni di kawasan yang satu lagi, lebih besar dan ada air terjun lagi
tido aje panda ni
tengok ni kena kejutkan sebab dah time makan
lama gak kejut panda ni
ngeliat2 sambung tido
ngeliat2 ntah brapa kali baru nak bangun

panda pi makan
dia makan kt belakang
kita tak dpt tgk dia makan ye
sementara panda makan
pekerja akan siapkan dan bersihkan tempat panda
lepas makan dia akan jalan
akan kerjakan buluh
akan makan buah2
panjat sana sini
untung la panda
cantik tempat panda ni
sejuk dan fully air conditioned
meh baca sket info pasal panda 2 eko ni






panda dah kenyang
dia kuar semula
memanjat





turun balik

pi jalan tempat len
kerjakan batang pokok ni plak




pi tempat len plak

kerjakan batu ni plak


bosan ngan batu, naik plak batang kayu ni



layan buluh lagi best







gosok gigi lagi best la


dlm ni ada je staff yang akan bawak papan tanda "shhhh..."
dlm ni tak bleh bising
amik gambar tak bleh ada flash
kalau bising nanti ada la dia mai ngan papan tanda ni depan ko
kang ganggu panda katanya

dah bosan ngan buluh, 
dia turun plak
kerjakan tayar


pi layan air terjun
tapi tak masuk pun dlm air
dia lalu je ukur kawasan



stretching nampak




pastu dia panjat ni semula


dan layan buluh lagi best la katanya
pastu korang ni cam jakun
aku layan buluh pun nak snap gambar bagai nak rak
(agaknya tu la panda tu kata dalam hati)
kekuatan buluh
bilik rawatan panda
amboiii untung jadi panda ni
makhluk Allah yang terpilih


ok nak share sket tips bila nak layan panda ni:
  1. kalau nak masuk, check dulu panda kat dlm tu tengah buat apa, sebab korang bleh masuk dlm 20 - 30 minit aje tau...kalau org ramai, time tu akan very strict....kalau org tak ramai, cam time aku masuk, elok je aku bertapa dlm tu dekat sejam......bagus utk check panda tu buat apa kat dlm tu, sebab kalau time dia tido, nganga la korang tengok panda tak gerak, tido aje sepanjang masa....nampak tak kerugian kat situ
  2. dlm ni sejuk, sapa tak tahan sejuk, sila bawak extra cardigan atau apa2 ye
jom keluar dan explore kawasan lain kat zoo






ni special utk sahabatku yang ku panggil binturong
wakkakakakakakaka



benda alah merah ni aku suka
petik, pastu baling jerit "ulat buluuuuuuuuuuuuuu"
wakkakakakkakakka
melalak si aryan






ok dah abis jelajah zoo
jom balik hotel

lebih informasi pasal panda comel tu

Comments

  1. Seronok ansk2 ni explore zoo te Elly..
    Anak2 akak dulu gi zoo ikut rombongan sekolsh.
    Masa tu sipanda ni tido jer mama..
    Tak nampak sgt dia main..
    Untung elly panda2 tu tgh bangun ye.

    ReplyDelete
  2. Kalau ada anak kecik mmg best bawa pegi zoo. And akk rasa, lawatan zoo wajib sebelum anak mula bersekolah. Dia masuk tadika..repeat lagi...hehehe

    ReplyDelete
  3. Mak berkenan dengan mak panda yg bawah sekali tu hihi...
    Eh Elly apa kabo spesis mak, Jilapah kat zoo? Dah berkembang biak ke belum ? Hihi...
    Mmg untunglah jadi panda, tempat sejuk selesa pulak tu......kami ni panda nak naik komuter pun harga mahal huhu. ..

    ReplyDelete
  4. Mak berkenan dengan mak panda yg bawah sekali tu hihi...
    Eh Elly apa kabo spesis mak, Jilapah kat zoo? Dah berkembang biak ke belum ? Hihi...
    Mmg untunglah jadi panda, tempat sejuk selesa pulak tu......kami ni panda nak naik komuter pun harga mahal huhu. ..

    ReplyDelete
  5. Kakak panda yang last tu memang cumil....

    ReplyDelete
  6. comel jerk panda, lorm pernah tgk yg real lgi...softoys je la ada kt umah 2 ekor...hehehe...

    ReplyDelete
  7. panda tu bosan..
    bini dfalam pantang..
    tu yang duk golek sana sini.. gesel gesel kat buluh ..

    mana aku baca pasal kawan ko nama binturong tu eh..
    kat entri jakarta kan??!!

    ReplyDelete
  8. * dalam

    eh chopp
    lupaaa
    dalam pantang hapaa..
    ni masa bulam mac!!
    mengawan pn belum..!!

    ReplyDelete

Post a Comment