Kembara Ranah Minang - Part 14 (Final Part) - Hotel Hello Guest House, Welcome Back to KL, Itenari & Perbelanjaan

hotel terakhir kami di ranah minang
hotel hello guest house
2 bilik tido berlima Rp400,000
murah
bersih
ada air panas
end up aku mandi air sejuk gak
ntah nape sepanjang di padang, walau ada air panas
manjang aku mandi air sejuk
ada wifi sampai jamban
siap breakfast lagi
hahahahaha








pagi tu
subuh sepi
jam 4 pagi
kami check out dengan kaki yang berat
beg yang berat
dan badan yang berat (sebab makan je kerjanya)
dan rasanya mission pa'unchu kami akan naik 4 kg setiap seorang tercapai
ada breakfast tau
roti sapu jem
sedap lak subuh2 makan camtu
we're ready to check out
brg2 kami
tak la byk mana utk 5 org kan
share luggage 40 kg 
alhamdulillah cukup
sampai airport
bye bye pa'unchu
tq utk hari2 kami di ranah minang
seronok bersama pa'unchu
harap ketemu lagi
tunggu nak masuk
kak izat rentikanlah baca buku tu
dah selamat masuk dalam
santai sama2 mengadap gunung merapi di balik kabus yang masih bersisa
sambil gelak ketawa selfie sana sini
tq utk hari2 aku bersama korang di ranah minang
korang mmg best la!
katebang dah bleh naik
cantik katebang ni
bye bye






aku preorder benda alah ni
sebab tau dah selama di ranah minang sure aku makan nasi je hari2
makanya order ni utk cover muak nasi

awan pagi





eh dah nampak tanah malaysia


alhamdulillah safely landed
budak manja dpt mami semula
ponteng sekolah semata2 nak pick up mami kat airport katanya
terharu mami tau
diajaknya ke ioi mall makan ngan dia
diorder air ni


masa tengah makan, derang whatsapp dah sampai (sampai mana dah lupa)
dan diwhatsapp gambar kak izat
hahahhaa
eh kak, comel lak ko pakai shawl camtu
tq agensidrsinga
len kali aku nak join ye
wakakkakakaka sila la jgn serik ngan aku ni ye
tq korang untuk hari2 yang indah bersama
rindunya nak travel ngan korang lagi
moga ada kesempatan kita travel bersama

ini entry terakhir untuk Kembara Ranah Minang
untuk summary itenary dan juga budget, boleh la pi ke agensi dr singa




Comments

  1. Best kan bila sesekali keluar dgn geng2 macam ni kan Elly..
    Percutian bajet yg enjoy kan..

    ReplyDelete
  2. Habis juga merempit Elly dgn entri kembara ini
    GB pun masih tak habis lagi
    Dr Singa juga yg tenang-tenang dah habis:)

    ReplyDelete
  3. tu pesen Dr Izat YaTajaMaaa.... hehehee

    yeyyy..!!!!

    tunggu gB habis kan entry baru boleh start link semua blog... lalalalaaaa...

    ReplyDelete
  4. Hi Hana Tajima!
    yeeaahh janji dicapati siap sebelum bulan 5 2015..clap clap clap

    ReplyDelete
  5. eh silap 2016...
    matilah komen 2 kali

    ReplyDelete
  6. wohoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!

    sambung lagi,,
    wohoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!

    kahkahkahhhhhhhhh
    aku dah penat gila dah masa tu!!!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment