Makanan Sana Sini

lamanya tak up entry makanan kan
lamanya tak wat air liur korang menitis tanpa korang sedari
kuikuikui

breakfast at paparich
aku suka sangat air ni
mocha ice
terbeliak mata aku sehari kalau lps pekena air ni
telo 3 suku masak
airtu try la makan lamb kat jaya grocer, bangi gateway
sedap gak wei
lembutttt sangat dagingnya
kat sini aku suka makan salad2 dia
sedap dan variety
kalau korang nak kelainan
beli la daging kat jaya grocer tu, suh dia masak
pilih la cara masak camner korang nak
nanti derang layan je permintaan korang
janji pembelian daging/ikan/ayam adalah dari jaya grocer sahaja
jagung ni antara salad yang ada
sedap!
mangga mangga
alpukat
jus alpukat sedap kan
tau ke alpukat tu apa?
alpukat tu dlm bahasa indonesia, yang bermaksud avocado
nasi lemak sambal sotong, papparich
sedap wei
ni confirm la sedap
paprik ayam yang aku masak sendiri
akakakakkaka
puri terbaik kat area umah mak aku, di kluang johor
haaaaaaaaaa puri terbaik pernah aku makan seumur idop aku
puri dilayan bersama kari kambing
wallah!
balik kenduri kawin member kat muar
pi site visit kejap
di pusat dagangan muar
ke dazs donuts & coffee


34 jenis rupa donut yang ditawarkan 


beli 24 ketul
sedap
lembut sangat donutnya

mangga suzilawati bagi
beso dowh mangga dia
nampak tak
mangga tu menutupi muka aryan saiznya
dan lebih beso dari tapak tangan aryan
bila dikupas
layan dengan kicap + belacan +gula +cili api
perghhhhhh terangkat
rasa mangga ni tak la masak, lemak2 rasanya perghhhhhhhh
ni yang lagi sebijik
aku peram tambah 3 hari
masak
sedap dan manis sangat

patin tempoyak
temerloh catering, bandar baru bangi
patin buah ni
RM26 seketul yang ni
kalau nak murah sket, amik patin sangkar RM12 seketul
sepotong red velvet cake
kek hari jadi mommy kat transit anak2 aku
sedap weiiiiii adik dia yang buat khas utk dia
mood rajin aku mai
atas request anak2
hotdog rebus, letak kepingan cheese, balut ngan roti
celop telo dan goreng
meleleh cheese dia, i tell u
men lagi whatsapp
kan karipap aku dan legam sebelah
kahkahkah
karipap ni karipap frozen dari d'aina catering
karipap ni highly recommended, sebab sedap bangat
ni la kawan blogger lagi
borak2 tegur2 di alam maya lama dah
nilah 1st time jumpa
tgk muka kat gambar cam siyes je
skali dia mai, borak cam 10 tahun dah kenalnya
kahkahkah
tq kak ana sudi mai umah
dia mai bawak cup cakes 
sedap!
kedai ni tepi jalan aje nak ke semenyih ikut jalan belakang dari umah aku
terbaek wei lontong dia
lontong asli dibalut ngan daun pisang
lembut dan wangi lontong dia
ni la lontongnya
sedap!
ada soto gak
pun sedap!


nasi lemak beras basmathi
aku yang masak
tapi tawar sket la 
len kali kena tambah garam sket
lawan ngan sambal telo puyuh, ikan bilik, telo mata dan ayam goreng
satu hari pi makan kat restoran zurina, restoran favourite aku kat area bukit mahkota
order keropok lekor
skali mai dia punya presentation
perghhhhhhhhhhhh
amacam?
pernah jumpa keropok lekor presentation camni?

Comments

  1. ok mengaku...

    klu bab makan... kat blog ni.. mmg lah terlior.... !!!!

    ahahahaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha nasib ko la jujie
      tp ketam telo asin ko smalam gila sedap nampaknya

      Delete
  2. Nyam2...terlior aihhhh..
    Sedapnyaaa..

    ReplyDelete

Post a Comment