"senyum, sapa & salam buat semua"

pada satu hari aku dpt whatsapp "famous la lps ni" dari GPK 1 SRABSP berserta gambar ni
katanya nak gantung di jalan masuk sekolah
aku mohon untuk tukar gambar ke gambar ni
aku anggap ustaz memain ajelah kot
sebab aku pun apa kurangnya
suka mendajal org

pada satu pagi lepas aira dan alyssa pi sekolah
aku pun check la telefon
byknya whatsapp masuk
tiba2 nampak kiriman gambar ni

kahkahkah
banner gambar aku kat tepi jalan nak masuk sekolah

sebenarnya
hari kejadian tu
sekolah ada pemantauan dari JAIS
pemantauan bertema sekolah agama cemerlang/harapan
sekolah ajak mana2 AJK PIBG yang lapang pagi tu untuk bersama2 dlm program pemantauan
tapi aku bz, jadinya aku tak dpt la turut serta




sepanjang jalan masuk ke sekolah tu
bukan banner aku aje yang ada
 ada guru besar
ya guru besar kami seorang wanita
wanita yang gagah perkasa
 GPK 1 pun ada
nampak sado la ko ustaz dalam gambar ni
 ada GPK 2
 ada YDP PIBG
 AJK lain tak de plak bannernya
tiber muka aku terpacak kat situ mewakili AJK PIBG lain (wakil ibu)
melalui kiriman whatsapp, scene semasa pemantauan pagi tu

banyak lagi gambarnya

4/4/16 aku ke sekolah
sebab nak register aryan darjah 1 tahun depan
aku amik peluang jalan2 kat sekolah

tu dia susunan banner yang dipacak
mereput terpacak kat situ
meh posing sebelah banner tu
yang ni di sepanjang jalan masuk ke sekolah
eh ada lagi satu la
di area nak naik ke pejabat sekolah pun ada
kahkahkah patut la anak2 aku ckp gambar mama ada 2 kat sekolah

effort yang bagus dari pihak sekolah 
agar mereka mengenali kami AJK PIBG yang mewakili suara ibu bapa guru
tapi aku tanya la alyssa ngan aira
apa perasaan derang banner aku terpacak kat sekolah
derang kata: "malu la, semua tanya kitorang, eh tu kan mama korang kan"
kahkahkah

eh 
eh 
eh 
aritu kata nak letak jawatan kan 
sebab dh 4 tahun jadi AJK PIBG
apakan daya
gagal meletakkan jawatan
lepas jawatankuasa dibuburkan
terus lantikan semula dibuat 

tak pelah
ada lantikan
ada sokongan
ada kekuatan
ada kerjasama yang padu
insyaAllah
aku sambung lagi 2 tahun perkhidmatan yang bakal berakhir awal tahun 2018
so 
ada projek besar menanti 
adakah makcik lego kembali utk tahun ke 5 & 6?
adakah makcik lego akan bertukar jadi makcik donut?
adakah makcik akan bertambah semangat?
adakah makcik akan layu?
tungguuuuuuuuuuuuuu
sebaik mungkin akan aku laksanakan amanah ini



Comments

  1. Hihihi popular mama alyysa dan aira..
    Anak2 pula malu ye elly...
    Tak apa elly ada tenaga teruskan berbakti..

    ReplyDelete

Post a Comment