Jom jalan-jalan lagi

cuti sekolah baru2 ni
kami tak kemana2 pun
alyssa seminggu ada kelas tambahan UPKK
makanya semua tak kemana2
pastu week lagi satu tu dah free, tapi papa derang outstation
dan hampir ke ramadan dah

makanya aku gigih  la nak gak bawak derang jalan
bangun pagi ikut kadar mata bukak
mandi dan bersiap
hajat hati dan bawak derang ke library kat bangi tu, tapi lupa lak, cuti hari agong kan...mana bukak kahkahkah
terus aku jem.....mana nak bawak derang nih!!!!!!!!!
matik la camni!!!!!

makanya aku amik keputusan ke tum tailor di bangi tu, pi tempah baju melayu aryan
papa punya, nanti balik outstation baru pi ukur ye
settle tempah baju, aku ajak derang lunch di restoran limau nipis
aku tau derang suka keli bakar, keli bakar kat situ pun sedappppppppppppppp
lepas makan terus jem mana la aku nak bawak derang kahkahkah

penyudahnya aku ajak derang solat zuhur dulu kat masjid besi putrajaya
nampak area lepas jambatan tu...ada floria
tak nak pi floria ar, penat
lagipun dah pi kan aritu
jom solat dan berehat dulu kat sini
1st time mai masjid besi
manjang kalau pi putrajaya, asyik solat kat masjid putrajaya tu jek
best masjid ni, angin kuat
kat perkarangan masjid dah mula bersiap khemah2 utk bulan ramadan



dari dalam masjid, bleh nampak view nih
tiber rasa nak pi area belon tu




jom pi tgk area belon
ada gak race moto2 kecik tu
tengok kejap la


nak pi skodeng belon amende ni
ni rupanya

harga nak naik
skali naik, boleh 30 org skali angkut
15 minit je tau


tak naik pun
tengok2 je
tunggu la papa eh 
kita naik skali
pastu penyudahnya lepak kat restoran umai, minum petang
restoran umai ni best, macam2 ada jual

pastu pi solat asar kat masjid putrajaya
pastu kami menuju ke kampung batang benar
kampung si fiza isteri daddyZZZ
niat asal nak anto bekas makanan dan beg aje
tapi telah berakhir di dalam kebun durian
kahkahkah

tepi kebun ada laluan keretapi
oit oit kak singa, iyra, GB, kak ana, kita pun ada la scene ketapi
bluwekkkkkkkkkkkkk
ada gak durian rendah
bleh tunjal ngan tangan jek
kecik lagi
nangka landing kat tanah korang
budak ni 1st time masuk kebun durian
ko tolak la keta sorong tu pi kutip durian






partner in crime, kak ana
selamba ikut org masuk kebun


tgk dia punya stail amik gambar
dah jom makan durian



kami makan je
fiza tukang kopeknya
tq fiza!



sedap weiiiiii
dah la makan durian banyak,
dibekalkan bawak balik lagi
eh ada pisang jugak tau!
sempat lagi mak fiza goreng sukun ngan cempedak!
ok perut kenyang
suka hati betul

lepas maghrib
fiza ajak tengok kolam pancing sedara dia
eh ni dah lebih
pi tawaf kampung plak
layan aje
duk tepi kolam sambil borak
anak2 aku enjoy
nampak aryan pegang botol
apa ada dlm botol?
cicak ko
dia join abang kat blakang tu tangkap cicak
tuan umah bancuh air plak
camner nak move on ni
lepas dari melepak kat kolam ikan
fiza ajak makan lak kat kedai sedara dia di nilai 1
adehhhh perut kenyang lagi nih
penyudahnya aku ngan kak ana, makan roti telo jek
kang makan nasi, takut lak tak leh balik umah
eh roti dia sedap tau
next time boleh mai lagi
lebih kurang jam 10 malam kami bersurai balik umah memasing
kahkahkah
planning asal nak anto bekas kuih ngan beg melalut2 dah destinasinya
apa pun tq fiza, semua makanan best!
moga dimurahkan rezeki selalu
len kali kalau durian banyak, boleh mai beli la camni ye!

Comments

  1. Mula-mula tak tahu nak ke mana...

    Bila melangkah keluar, macam-macam tempat disinggahnya... hihihi...

    ReplyDelete

Post a Comment