Makanan sana sini

makanan datang lagi
tadaaaaaaaaaaa

aku mmg addicted betul ngan kopi mc d pepagi sebelum masuk opis
pastu lunch time, pi lagi tapau latte ice lagi
mabuk kopi gamaknya
tapi cukup berjaya membeliakkan mata aku sepanjang office hour
ni namanya nasi tumpang
diterbangkan jauh dari kota bharu ke bangi 
RM6 sebungkus kalau tak silap
kedai mok su nab sebelah dazs donuts + coffee, bandar baru bangi
ni ar rupa nasi tumpang tuh
nasi impit yang dah ala2 dilecek, sambal udang, udangnya 2 ketul dan ada serunding
sedappppppppppp
jjcm lunch hour
gulai omak den
resepi masakan kampung katanya
masakan negeri sembilan
kedai dia tepi jalan je
boleh terbabas kalau tak berhati2
interior kedai
simple aje
tak panas, sebab byk kipas
kaunter depan ni
air dia free
amik la ko minum sampai kembung
tingin nak air lain, ko order la, pastu bayar
menu dia
agak reasonable la pada aku

ni specialnya kat sini
tapi satu pun aku tak order menu istimewa ni

take note
aku mai hujung may 2016
dah letak notis nak pindah
jgn kata aku tak payung ye
antara makanan yang kami order anak branak
1 pinggan tu sebenarnya portion utk sorang
bagus portion gini, bleh rasa byk lauk
dihidang dlm pinggan/mangkuk stail lama
pinggan/mangkuk ni ramai org buat collection tau

gulai ayam
alyssa kata sedap.....pedas sket
gulai telo itik
kureng sket, telo itik tu agak keras dan aku pernah makan gulai telo itik yang lagi sedap dari ni
ayam goreng
digoreng bila order, so dia sampai mmg panas lagi, so sgt juicy
sambal sotong
ni wajib kot korang makan
sedap sangat sangat
pastu ko lawan makan ngan pucuk paku tumis
berpeluh makan weh
aira kata nak makan ikan keli goreng
combination ni mmg best!
kami anak branak makan, dlm RM60++, semua lauk di atas dan order air 4 gelas, aku just amik air sirap free, refill sampai kembung
bila tiba mood rajin
kita buat kek
resepi dari kak ana
butter cake namanya
tiru gak kak ana tabur badam
tadaaaaaaaaaaa
siap dah
meriah tak kaler dia
kahkahkah
bleh bawak bekal pi opis
jimat duit aku
mee hoon + paru blakang opis aku
sedap la, tapi kalau ko makan mee hoon tu semata, mmg tak sedap la 
mood rajin aku dtg
butter prawn dengan kacang buncis tumis ngan sayur campur2 letak telo
zoom sket udang butter
kahkahkah lupa letak tepung jagung
ayam goreng
kasi goreng ngan daun kari la
nasi kerabu gunong
blakang opis aku, tepi jalan, waktu lunch
sedap weiiiii
mood rajin datang lagi
brownies ni aku buat tau
siap hias lagi kahkahkah
ntah angin puting beliung apa agaknya melanda
zoom sket
sebenarnya buat utk pakwe,  dia dok ckp nak makan brownies
kebetulan, sempena anniversary kami
aku pun buat la
tu yang hias2 sket
kita punya la sakan buatkan utk dia, pastu panggil dia turun nak tunjuk surprise, 
dibantainya sound kita plak yang dia tgh sibuk betulkan unifi
len kali malas aku nak poyo2 la buatkan 
sentap!
ni pucuk ubi masak lemak letak tempe
yang ni mak aku masak
kahkahkah
makan lawan ngan sambal belacan
perghhhhhhhhhhh slurpppppppp
meh singgah redup rimba corner
location sebelah library bandar baru bangi, depan pejabat tanah bandar baru bangi
dia  punya cendol, lemak manis cukup!
aku order cendol jagung
laksa dia sedap wei
portion byk, diletak dlm claypot
korang jgn tanya harga cendol + laksa ni
aku tak tau, sebab assistant aku yang blanja aku sebelum dia cuti bersalin
tq shida!
roti canai favourite aku
warung nangka di area teras jernang
dan last skali
ayam masak butter
haaaaaaaaaaaa yang ni kegemaran keluarga 
haaaaaaaaaaaaaaa
dah abis dah
kahkahkah
wei
lap air liur tu!







Comments

  1. erm dah kenyang....
    pucuk ubi masak lemak tu...ngences weh..

    ReplyDelete
  2. udang butter ayam butter fav rietta gak...yummy....skank tmbah fav bru butter telur masin....

    ReplyDelete

Post a Comment